Augustā lielākais jaunu auto reģistrācijas kritums šajā gadā 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.septembris 2013 16:28

Augustā piedzīvots šogad lielākais kritums jaunu auto reģistrācijā - auto reģistrāciju skaits sarucis par 15% jeb 161 auto salīdzinājumā 2012.gada augustu, liecina Auto asociācijas statistika.

Ja pērn augustā tika reģistrēti 1072 jauni auto, tad šogad - 911. Savukārt kopumā šā gada astoņos mēnešos jaunu auto reģistrācija samazinājusies par 7% - no 8750 vienībām pērn līdz 8109 vienībām šogad.

Auto asociācijas vadītājs Andris Kulbergs biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja, ka tirgus kritums ir skaidrojams ar ļoti labvēlīgiem laika apstākļiem, atvaļinājuma laiku un mazo skaitu lielo korporatīvo darījumu, kas veidoja tikai 19% no kopējām reģistrācijām (pretēji ierastajam apjomam virs 30%). Tajā pašā laikā privāto pircēju skaits turpina pieaugt, veidojot 26,6% no kopējām reģistrācijām, no kurām 55% klientu auto iegādājušies ar līzinga palīdzību. 501 auto iegādāts līzingā, kas veido 55% no kopējām reģistrācijām.

"Jaunu auto tirgus situācija šogad saglabājas nestabila no mēneša uz mēnesi iezīmējot šī gada kopējās reģistrācijas ar 7% samazinājumu pret 2012.gadu. Pēc stabilās reģistrācijas šā gada jūlijā augsts iezīmējas ar otru zemāko reģistrēto auto skaitu pēc šā gada februāra. Augusta labie laika apstākļi un lielais skaits cilvēku, kas devās atvaļinājumos, un mazais lielo darījumu apjoms bija galvenie faktori, kas ietekmēja noietu," uzskata Kulbergs.

Augusts tāpat kā jūlijs šogad iezīmējas ar lielu skaitu maza apjoma darījumiem, kur lielāko daļu sastāda auto īres kompāniju un mazie valsts organizāciju iepirkumi, kopā 211 auto vienības jeb 23% no kopējām reģistrācijām. Lielākie korporatīvie darījumi augustā bijuši - VAS "Latvijas Dzelzceļš" iegādājoties 31 "Volkswagen Caddy" un "Volkswagen Transporter", SIA "Lattelecom" iegādājoties 31 "Nissan Primastar" un "Peugeot Bipper".

Kulbergs stāstīja, ka šā gada augustā ir novērots liels skaits reeksportēto auto, kas augustā sasniedzis 18% no kopējām reģistrācijām jeb 163 vienības. Atņemot reeksportētās vienības, auto tirgus kritums pret 2012 gadu veidotu 25% samazinājumu, kas norāda uz to, ka auto tirgotāji meklē visas iespējas, lai mazinātu tirgus krituma negatīvo ietekmi uz uzņēmuma rezultātiem.

Auto asociācijas statistika liecina, ka šā gada astoņos mēnešos līderpozīcijas ar 1323 pārdotiem auto un 16,3% tirgus daļu ieņem "Volkswagen" zīmols. Tam seko "Toyota" ar 1035 pārdotiem auto un 12,8% tirgus daļu, savukārt trešo vietu ieņem "Peugeot" ar 736 pārdotiem auto un 9,1% tirgu daļas.

 
Visi komentāri
 
IkdienasViesis 10.septembris 2013 10:40
0 0 Atbildēt

Augustā jau parasti nevienam nav brīvas naudas - viss notērēts atvaļinājuma laikā. Atlikums jāatstāj ēdamajam un degvielai. Vēl nesen pie SKY lielveikala ievēroju interesantu skatu - piebrauc pārītis ar glaunu Bentley auto iepirkties. Vēl pie sevis iztēlojos, ka nu gan iepirkumu ratiņi šiem lūzīs no lašu kilogramiem, zosīm un Hennesy pudelēm...Bet, nekā - kasē stāvēju tieši aiz šiem: grozā bija tikai pāris kukuļi lētās klona baltmaizes ,šprotu kārba ,zilcgaļa un senču aliņš + vēl abi pircēji ķeksēja no kabatām pēdējo sīceni. Tādi ,lūk, mums reizēm tie smalkie autoturētāji.

GB12 10.septembris 2013 13:01
0 0 Atbildēt

Kā tu zini, ka šamie bija mašīnas turētāji? Redzēji tehnisko pasi un pārbaudīji dokumentus? Es, piemēram, vakar ar 45 000 latu vērtu mašīnu ar sešlitrīgu motoru nestē ar piecīti uzpildījos, jo vajadzēja ieliet tik, lai tiktu līdz darbam. IVveidīgais teiktu, ka esmu bomzis, jo sešlitrīgam apvidniekam nevaru atļauties degvielu ieliet. Bet es bieži iepildos par trīnīšiem-piecīšiem, jo, ja braucu personīgās ģelās ar firmas mašīnu, ieleju tik, cik esmu notērējis. Tu jau gāztu iekšā pilnu bāku vai, kā minimums, par čiriku... Un kā tu zini, ka sīcene makā bija viņu vienīgā nauda? Es arī naudu makā neturu, pārsvarā viss ir uz kartes un gadās kartei nogulēt derīguma termiņa beigas. Nu un?

Bet, nu, tev jau protams, savi secinājumi izdarīti... :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti