Biežāk pērk 5 gadus vecus auto, jauno auto segmentā iecienīti krosoveri 7

 

Nissan Juke Nismo 2013 Foto: iAuto.lv

Swedbank | 7.oktobris 2013 13:18

Šī gada deviņos mēnešos, salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn, privātpersonu auto līzinga tirgus audzis par 25%. Vispieprasītākie ir 5 līdz 7 gadus veci spēkrati.

Swedbank dati rāda, ka šī gada deviņos mēnešos, salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn, privātpersonu auto līzinga tirgus audzis par 25%. Vispieprasītākie ir 5 līdz 7 gadus veci spēkrati. Jauno auto segmentā uzvaras gājienu turpina tā sauktie parketa džipi jeb krosoveri – katrs sestais līzinga darījums slēgts, lai iegādātos kādu no šīs klases automobiļiem.

Toyota Rav4 2013 Foto: iAuto.lv

Hyundai Santa Fe 2013 Foto: iAuto.lv

Iedzīvotāju paradumi automašīnu iegādē pēdējo gadu laikā nav būtiski mainījušies, taču ievērības cienīgs ir fakts, ka līzinga darījumu apjoms pieaug visos automašīnu segmentos. Tas rāda, ka iedzīvotāju noskaņojums turpina uzlaboties. Auto līzingā patlaban izvēli pamatā nosaka tādi racionālie kritēriji kā tehniskā komplektācija un cena. Vienlaikus ir novērojama jauna tendence - iedzīvotāji arvien vairāk izvēlas neklātienes risinājumus līzinga noformēšanai. Priekšroka tiek dota iespējai kārtot visus ar līzingu saistītos jautājumus internetbankā – no pieteikšanās līzingam un izmaiņu veikšanas līdz pat saistību dzēšanai,” saka Kaspars Sausais, Swedbank Privātpersonu līzinga atbalsta nodaļas projektu vadītājs.

Volkswagen Jetta 2013 Foto: iAuto.lv

Iedzīvotāji pieturas pie pārbaudītām vērtībām – Volvo, Volkswagen un BMW

Joprojām līzinga tirgū dominē lietotas automašīnas – aptuveni 75% no visiem līzinga darījumiem privātpersonām bijuši lietoto auto segmentā. Īpaši aktīva auto tirdzniecība noris tieši starp privātpersonām. Swedbank dati rāda, ka aptuveni 70% gadījumos auto pārdevējs ir privātpersona.

Savukārt izmaiņas starp iecienītākajiem auto šogad nav novērojamas – šī gada pirmajos deviņos mēnešos iedzīvotāji visvairāk iegādājušies Volvo, Volkswagen un BMW markas automašīnas.

Jauno auto līzinga tirgus audzis par 15%, visvairāk pērk Nissan Juke

Nissan Juke Nismo 2013 Foto: iAuto.lv

Nissan Juke Nismo 2013 Foto: iAuto.lv

Jauno auto līzinga tirgus šī gada pirmajos deviņos mēnešos, salīdzinot ar šo periodu pērn, audzis par 15%. Populārākās šogad ir Nissan, Hyundai un Toyota automašīnas. Kā aplieicina Swedbank dati, iedzīvotāju jaunu spēkratu izvēlē dominē krosoveri, jo īpaši Nissan Juke.

 

Toyota Auris 2013 Foto: iAuto.lv

Peugeot 2008 2013 Foto: iAuto.lv

Opel Mokka 2013 Foto: iAuto.lv

Honda CR-V 2013 Foto: iAuto.lv

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 7.oktobris 2013 23:27
2 0 Atbildēt

Reāli ieteicamākais pirkums ir auto uzreiz pēc garantijas beigām. Cena jau daudz pievilcīgāka nekā jaunam, bet pats auto vēl, iespējams, pat ļoti svaigs un maz braukts. Ideāli, ja auto savulaik pirkts jauns LV un ar caurspīdīgu vēsturi.

IkdienasViesis 7.oktobris 2013 14:13
1 0 Atbildēt

Tā ir - tiešām, JUKE skaits ielas manāmi palielinās. Bet, no tiem NISMO gan salīdzinoši maz. Bišķi par dārgu. BET, ja pārsvarā jābrauc diviem cilvēkiem un kādam sīcim, tad viss ir OK. Bet iestūķēt tur aizmugurē kadu apaļīgu 190cm kungu būtu visai problematiski. Nu jau mana meita pusgadu būs ar JUKu nobraukusi -pagaidām citu auto man vēl neprasa. Kaut gan viennozimīgi atdzīst, ka abas manas Sonatas ir stipri niknāki un ašāki braucamie. Tas nu ir fakts.

GB12 7.oktobris 2013 17:17
1 0 Atbildēt

Nekas nav jāmaina. Lielākā daļa tos auto pēc tam izpērk vai nu uzreiz vai arī pārslēdzot uz finanšu līzingu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti