Ekonomikas ministrija rosina valsts iestādēm iegādāties elektroautomobiļus 5

 
Nozare.lv | 18.oktobris 2013 12:50

Nissan Leaf Foto: iAuto

Lai veicinātu energoefektivitātes paaugstināšanu publiskajā sektorā, ievērojot valsts parauga lomas nozīmi patērētāju informēšanā, Ekonomikas ministrija (EM) izstrādājusi grozījumus normatīvajos aktos, kas paredz, ka tiešās pārvaldes iestādēm būtu pienākumus iegādāties tikai tādas preces, pakalpojumus un ēkas, kurām ir augsts energoefektivitātes līmenis, savukārt autotransporta iepirkumos būtu jāizvērtē iespēja iegādāties automašīnas, kas izmanto arī biodegvielu vai elektroenerģiju.

EM izstrādājusi atbilstošus grozījumus trīs likumos - Publisko iepirkumu likumā, Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā un Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumā -, kuri šā gada 17.oktobrī izsludināti valsts sekretāru sanāksmē un nodoti starpinstitūciju saskaņošanai.

Izstrādātie grozījumi paredz, ka, rīkojot preču vai pakalpojumu iepirkumus, tiešās pārvaldes iestādes iegādājas tikai tādas preces un pakalpojumus, kam ir augsts energoefektivitātes līmenis. EM definējusi arī konkrētas preču un pakalpojumu energoefektivitātes prasības, kas tiks ietvertas kā pielikums Publisko iepirkumu likumā.

Savukārt, rīkojot autotransporta līdzekļu iepirkumu, būtu jāņem vērā autotransporta līdzekļa spēja darboties, izmantojot augstas koncentrācijas biodegvielu sajaukumus ar fosilo degvielu, tīru biodegvielu vai elektroenerģiju, ja šāda autotransporta izmantošana ir tehniski iespējama un ekonomiski lietderīga.

Šo pasākumu īstenošana nodrošinās ne tikai jaunās Energoefektivitātes direktīvas atsevišķu prasību ieviešanu Latvijā, bet, ņemot vērā to, ka pasākumi energoefektivitātes paaugstināšanā dod ieguldījumu arī Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm 2020.gadam izvirzīto enerģētikas un klimata saistošo mērķu sasniegšanā, veicinās ES dalībvalstīm izvirzīto mērķi palielināt no atjaunojamajiem energoresursiem saražotās enerģijas īpatsvaru kopējā enerģijas patēriņā.

 
Visi komentāri
 
Iva 18.oktobris 2013 14:05
0 0 Atbildēt

Bez tā vēl varētu radīt draudzīgākus apstākļus šādiem auto... Piemēram, vairāk uzlādes vietu un tamlīdzīgi.

GB12 18.oktobris 2013 17:29
2 1 Atbildēt

Tas ir tāds apburtais loks - uzņēmēji neveido infrastruktūru, jo nav, kas pērk elektromobiļus. Elektromobiļus, savukārt, neviens nepērk, jo nav infrastruktūras.

west 19.oktobris 2013 11:11
4 0 Atbildēt

Latvijā valsts pārvaldes kvalitātes līmenis ir tik zems, ka ierēdņugām nepienākas nekas vairāk par Maxima zābakiem.

Tie paši meņķaras lielāko daļu nobraukto kilometru patērē pilnīgi lieki un absurdu mērķu vadīti. Ar satiksmes drošību tur sakars ļoti mazs.

Tas pats ar visiem paŗējiem liekēžiem, kuru pilni kabineti visās malās.

Tagad viņi spriedīs par to,kā mūsu piķi sagrūst dārgos, pagaidām bezjēdzīgos projektos.

rt 21.oktobris 2013 11:29
0 1 Atbildēt

Kā šitādiem nolies degvielu? Valsts iestādēm neder šis variants...

Crankshaft 22.oktobris 2013 8:06
0 0 Atbildēt

west

Tie paši meņķaras lielāko daļu nobraukto kilometru patērē pilnīgi lieki un absurdu mērķu vadīti. Ar satiksmes drošību tur sakars ļoti mazs.

=====================

Acīmredzami pats esi miličpolicis vai tiem pietuvināta persona, ja to tik labi zini! :-) Nevajag aurot par lietām, par kurām nav nekādas sajēgas - policijai (jebkurai) ir JĀBŪT mobilai, citādi no tās nav nekādas jēgas ... :-(

Tas pats ar visiem paŗējiem liekēžiem, kuru pilni kabineti visās malās.

===================

Te gan var tikai piekrist...Turklāt sakarīgā valstī valsts iestādēm nemūžam neviens neļaus pirkt bezsakarīgi dārgus auto, turklāt piebāztus ar sazin ko. Arī normālas privātfirmas to nedara, ciktāl runa ir par firmām piederošiem auto. Mana kādreizējā bosa, kurš tagad mazpazīstamajā firmā STATOIL ASA komandē visas kurināmās degvielas realizāciju, piekritīsi, ka tas Norvēģijā nav tas zemākais amats, dienesta auto pašlaik ir 3 gadus jau nokalpojis VW Golf, turklāt bāzes komplektācijā :-) Un neko, viņš nesūdzas, jo Norvēģijā, Zviedrijā, Somijā, Dānijā tā ir pieņemts. Un nevienu neuztrauc, ka privātauto viņam ir vairāki, katrs vairākas reizes dārgaks par to Golf. Dienesta auto ir dienesta auto...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti