Zādzība no auto salona rada vidēji 250 latu zaudējumus 1

 
Ergo | 28.oktobris 2013 13:13

Līdz ar tumšā laika iestāšanos auto īpašniekiem jākļūst uzmanīgākiem, jo pieaug zādzību skaits no auto saloniem.

Šādu tendenci novērojuši apdrošināšanas sabiedrības ERGO eksperti, kas aprēķinājuši, ka mantu zādzība no auto salona rada zaudējumus vidēji 250 latu apmērā. Bieži vien nodarītais kaitējums ir vēl lielāks, jo zagļi pārsvarā ir neprofesionāli un, lai iegūtu kāroto mantu, vienkārši izsit auto stiklu, norāda Valsts policija.

Foto: iAuto.lv

Zagļu iekārotākās mantas zādzībām no auto salona ir portatīvie datori, mobilie telefoni, somas ar mantām, instrumenti, maki, ziemas sezonā - slēpes, bet pēdējos gados šo sarakstu papildinājuši arī planšetdatori.

ERGO speciālisti secinājuši, ka nereti auto īpašnieki pieļauj kļūdas, kas netieši pamudina zagļus veikt zādzību – pilnībā neaizvērti automašīnas logi,  auto  novietošana stāvēšanai nomaļā, nepārskatāmā un neapgaismotā vietā vai arī auto salonā labi redzamā vietā atstātas mantas. Pat auto salonā vieglprātīgi atstāta tukša soma var izraisīt zagļa interesi un rezultēties ar izsistu stiklu.

„Fakts, ka zagtāko mantu tops un tendences gadu no gada nemainās, liecina, ka tumšais laiks rada papildus apdraudējumu un auto īpašnieki šādās situācijās bieži vien ir bezspēcīgi, jo zādzība notiek vien dažās sekundēs. To apstiprina arī pagājušajā rudenī veiktais ERGO eksperiments – dažus mēnešus piedāvājām apdrošināšanu pret zādzībām no auto salona. Pieprasījums bija tik liels, ka šogad pakalpojumu esam iekļāvuši savā standarta piedāvājumā. Būtiskākais zaudējums, ko rada šādas zādzības bieži vien nav nozagtā manta, bet gan zādzības laikā nodarītie bojājumi. Izsists stikls, jo īpaši ziemas periodā, rada papildus izdevumus un ierobežo auto izmantošanu uz nedēļu vai pat ilgāku laiku,” saka Ritvars Heniņš, ERGO risku parakstīšanas nodaļas vadītājs.

Visbiežāk zādzības no auto salona notiek galvaspilsētā, kur ir vislielākā auto koncentrācija – šāda tendence vērojama visā pasaulē, norāda Valsts policija. Lai izvairītos no zādzībām, drošības eksperti aicina neatstāt auto salonā acīmredzami vērtīgas mantas vai saiņus, kuru saturs nav nosakāms. Vislabāk mantas paņemt līdzi vai novietot bagāžas nodalījumā. 

 
Visi komentāri
 
Brunis 3.novembris 2013 19:04
0 0 Atbildēt

Es vienmēr atstāju neaizslēgtu cimdu nodalījumu un salonā neko nekad neatstāju. Rezultātā izsisti divi logi, izrauta magnetola bez panelīša(Magnetolas vērtība 1Ls). Salauzts bākas vāciņš un izsūkta degviela ~3l, vairāk bākā neturu tā paša iemesla dēļ. Rajons Purvciems.

Zaudējumi? Aizmugurējo durvju mazais lodziņš 20Ls(ļoti grūti nomainīt), priekšējo durvju logs 25Ls + darbs meistaram(grūti nomainīt jo elektriskais pacelšanas mehānisms).

Ziema, rezultātā ar auto nevar nokļūt uz bērēm Latgalē.. Forši?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti