Rindā uz „Volkswagen” elektromobili jāgaida divi mēneši 4

 
iAuto | 6.novembris 2013 5:30

Kopš novembra sākuma pircēji Latvijā var rezervēt vācu autobūves koncerna „Volkswagen” radīto elektromobili „e-up!”, taču patlaban rindā jāgaida aptuveni divi mēneši, portālu „iAuto” informēja ražotāja pārstāvji.

„Ražošanas un piegādes termiņš ir līdz diviem mēnešiem. Ja strauji palielināsies pieprasījums, pagarināsies ražošanas laiks,” skaidroja „Volkswagen” importētāja „Moller” pārstāve Anda Budļevska.

Foto: volkswagen.com

Jaunais „e-up!” tiek pilnībā darbināts ar elektrisko enerģiju, līdz ar to tas nerada videi kaitīgas izplūdes gāzes, un elektromobiļa nobrauktais attālums var sasniegt 160 kilometrus ar vienu uzlādi. Tā ir pietiekama distance ikdienas lietojumam, ja ņem vērā, ka aptuveni  80% no visiem motorizēto transportlīdzekļu lietotājiem vidēji nobrauc līdz 50 kilometriem dienā, norāda „Volkswagen” pārstāve.

„e-up!” maksimālā jauda ir 82 ZS, un tā tūlītējais griezes moments ir 210 Nm. Tas ļauj mazajam elektromobilim sasniegt 130km/h maksimālo ātrumu, bet no 0 līdz 100 km/h paātrināties 12,4 sekundēs.

Automobilis patērē 11,7 kWh elektroenerģijas uz 100 kilometriem, kas, pēc „Latvenergo” pamata tarifa 10,65 santīmi par vienu kilovatstundu, izmaksā 1,24 latus jeb aptuveni 1,4 litrus benzīna.

Ātrākās kombinēto uzlādes sistēmu lādēšanas stacijas (līdzstrāvas) līdz aptuveni pusstundai saīsina laiku, kas nepieciešams, lai „e-up!” akumulatoru uzlādētu par 80%.

Kā norāda „Volkswagen”, inovatīvas piedziņas tehnoloģijas ir galvenais autoražotāja darbības virziens, tādēļ „e-up!” elektriskais dzinējs, transmisija un litija jonu akumulators tiek izstrādāts un ražots Vācijā.

 
Visi komentāri
 
as 6.novembris 2013 9:13
0 0 Atbildēt

Cik tas brīnums maksā un kāds ir viņa TCO?

as 6.novembris 2013 9:22
1 0 Atbildēt

Atradu citur vismaz to, ka LV maksās 25K EUR.

Man pie šiem elektro auto rakstiem vienmēr ir radušies tie paši stulbie jautājumi, kas citiem - ko ziemā, kā aķis pēc 3 gadiem utml. bet tad aizdomājos - vai tiešām LV neviens nav lietojis iepriekš pirktos elektroauto ziemā un vairākus gadus? Vai žurnālisti nav tādu cilvēku atraduši, ko nointervēt? Pieļauju, ka tādi frīki ir un noteikti, ka viņi ir tādi, kas ir uzskaitījuši, cik kas ir maksājis sākumā, cik uzturēšana, kilometrs un vai tas ir bijis izdevīgi, ērti uc lietas, kas ir tikušas solītas un kas ir piepildījies...

GB12 6.novembris 2013 9:39
0 0 Atbildēt

Latvijā nav, bet igauņos ir, norvēģos arīdzan... Tartu pat taksisti ar elektromobiļiem (Nissan Leaf) braukā. Un, cik zinu, nesūdzas, bet pērk vēl.

as 6.novembris 2013 9:24
0 0 Atbildēt

Tas drošības kods pie rakstiem ir kautkāds murgs! Es saprotu, ka tas ir vajadzīgs, tomēr, ja netīšām ievadi nepareizi, viss komentāra txt pazūd un vari skribelēt no jauna, ja ir motivācija, pē:(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti