Izsludina Ceļu satiksmes noteikumu jauno redakciju 6

 
Satiksmes Ministrija | 10.aprīlis 2014 11:45

Ceturtdien, 10.aprīlī, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Ministru kabineta noteikumu projekts „Ceļu satiksmes noteikumi”, kas uzlabos satiksmes drošību uz ceļiem.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss uzsver: „Ceļu satiksmes noteikumi ir saistoši ikvienam – autobraucējiem, gājējiem, bērniem, velosipēdistiem, jo katrs no mums tādā vai citādā veidā piedalās ceļu satiksmē. Sagatavotais projekts šobrīd ir nodots starpinstitūciju saskaņošanā, taču tiek gaidīti priekšlikumi un ierosinājumi pirms galīga lēmuma pieņemšanas valdībā.”

Noteikumu projektā iekļaus regulējumu attiecībā uz velosipēdu vadītājiem nepieciešamo infrastruktūru, ieviesīs un definēs ceļa infrastruktūras sastāvdaļu - velojoslu, kas paredzēta velosipēdu braukšanai.

Atbilstoši 2013.gada 2.decembra Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē nolemtajam, jaunajos Ceļu satiksmes noteikumos tiks ieviesta prasība gājējiem un velosipēdu vadītājiem diennakts tumšajā laikā lietot apģērbu (vesti) ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Tāpat nolūkā popularizēt elektromobiļus, šo transportlīdzekļu vadītājiem plānots atļaut braukt pa sabiedrisko transportlīdzekļu joslām. Savukārt  nolūkā uzlabot velosipēdu vadītāju drošību plānots ieviest satiksmes organizācijas risinājums, ar ko šo transportlīdzekļu vadītājiem tiks atļauta braukšana pa sabiedrisko transportlīdzekļu joslām.

Ar noteikumu projektu plānots aizliegt transportlīdzekļu stāvēšanu un apstāšanās krustojumos, kā arī uz gājēju un velosipēdu ceļiem.

Tāpat noteikts aizliegums automobilī, kas nav aprīkots ar drošības jostām, pārvadāt bērnus līdz 3 gadu vecumam.

Nolūkā uzlabot uz velosipēdu vadītājiem attiecināmo noteikumu uztveri un izpratni, tiks nodalītas uz velosipēdu un mopēdu vadītājiem attiecināmās normas.

Tiks izdarīti papildinājumi atbilstoši grozītajiem valsts standartiem par ceļa zīmēm un ceļa apzīmējumiem, ieviešot jaunas ceļa zīmes un ceļa apzīmējumus.

Ņemot vērā grozījumu lielo apjomu, par lietderīgu atzīts Ceļu satiksmes noteikumus izteikt jaunā redakcijā.

Ministru kabineta noteikumu projektu „Ceļu satiksmes noteikumi” tiks nodots saskaņošanai ministrijām un ieinteresētajām sabiedriskajām organizācijām. Pēc saskaņošanas noteikumus apstiprinās valdība un to spēkā stāšanās plānota ar 2015.gada 1.janvāri.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pans 10.aprīlis 2014 22:54
13 17 Atbildēt

pats labākais tagad bus ar velisopedistiem , viņi varēs pa kreisi nogriesties no kreisā malējā stāvokļa, cik lielam speciālistam jabūt lai ko tādu izdomātu??

tad sanāks ka uz tiem riteņbraucējiem 4.6.10 csn punkti neatieksies???

ja viņi šo murgu izpildīs viņus jau taga ezišus sabrauks, ceru ka saimā tik lieli idio... nesēž lai apstiprinātu šo murgu!!!

Vernons 10.aprīlis 2014 13:37
12 16 Atbildēt

Katram vairs nav jāzina Noteikumi!

Katram nebūs tiesiskā paļāvība, kad šos Noteikumus pildīs arī citi!

Katram uz ceļa vairs nebūs jarīkojas "TĀ", lai neveidotu bīstamu situāciju!

CSN tāpat nebūs sadaļa brīdinajuma signāli un to lietošana!

Brīdinājuma signāliem tāpat nav paredzēts brīdinājuma zīmes statuss!

Jautājums ir sekojošs, kādā veidā tiks panāktas rūpes par vismazāk aizsargātiem!

Vai šāds piegājiens ir neatgādina dubultu morāli, projektā 30.4. un 30.8. ir identisks šodienas CSN 38.4. un 38.8.! Kur ir uzlabojums?

LMT 10.aprīlis 2014 14:10
9 1 Atbildēt

Draugs, es arī turpināšu braukt pēc tiem noteikumiem, kurus man miličonkulis skolā mācīja. Tu neesi tāds vienīgais, kopa ir spēks!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti