Izsludina Ceļu satiksmes noteikumu jauno redakciju 6

 
Satiksmes Ministrija | 10.aprīlis 2014 11:45

Ceturtdien, 10.aprīlī, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Ministru kabineta noteikumu projekts „Ceļu satiksmes noteikumi”, kas uzlabos satiksmes drošību uz ceļiem.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss uzsver: „Ceļu satiksmes noteikumi ir saistoši ikvienam – autobraucējiem, gājējiem, bērniem, velosipēdistiem, jo katrs no mums tādā vai citādā veidā piedalās ceļu satiksmē. Sagatavotais projekts šobrīd ir nodots starpinstitūciju saskaņošanā, taču tiek gaidīti priekšlikumi un ierosinājumi pirms galīga lēmuma pieņemšanas valdībā.”

Noteikumu projektā iekļaus regulējumu attiecībā uz velosipēdu vadītājiem nepieciešamo infrastruktūru, ieviesīs un definēs ceļa infrastruktūras sastāvdaļu - velojoslu, kas paredzēta velosipēdu braukšanai.

Atbilstoši 2013.gada 2.decembra Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē nolemtajam, jaunajos Ceļu satiksmes noteikumos tiks ieviesta prasība gājējiem un velosipēdu vadītājiem diennakts tumšajā laikā lietot apģērbu (vesti) ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Tāpat nolūkā popularizēt elektromobiļus, šo transportlīdzekļu vadītājiem plānots atļaut braukt pa sabiedrisko transportlīdzekļu joslām. Savukārt  nolūkā uzlabot velosipēdu vadītāju drošību plānots ieviest satiksmes organizācijas risinājums, ar ko šo transportlīdzekļu vadītājiem tiks atļauta braukšana pa sabiedrisko transportlīdzekļu joslām.

Ar noteikumu projektu plānots aizliegt transportlīdzekļu stāvēšanu un apstāšanās krustojumos, kā arī uz gājēju un velosipēdu ceļiem.

Tāpat noteikts aizliegums automobilī, kas nav aprīkots ar drošības jostām, pārvadāt bērnus līdz 3 gadu vecumam.

Nolūkā uzlabot uz velosipēdu vadītājiem attiecināmo noteikumu uztveri un izpratni, tiks nodalītas uz velosipēdu un mopēdu vadītājiem attiecināmās normas.

Tiks izdarīti papildinājumi atbilstoši grozītajiem valsts standartiem par ceļa zīmēm un ceļa apzīmējumiem, ieviešot jaunas ceļa zīmes un ceļa apzīmējumus.

Ņemot vērā grozījumu lielo apjomu, par lietderīgu atzīts Ceļu satiksmes noteikumus izteikt jaunā redakcijā.

Ministru kabineta noteikumu projektu „Ceļu satiksmes noteikumi” tiks nodots saskaņošanai ministrijām un ieinteresētajām sabiedriskajām organizācijām. Pēc saskaņošanas noteikumus apstiprinās valdība un to spēkā stāšanās plānota ar 2015.gada 1.janvāri.

 
Visi komentāri
 
Vernons 10.aprīlis 2014 13:37
12 16 Atbildēt

Katram vairs nav jāzina Noteikumi!

Katram nebūs tiesiskā paļāvība, kad šos Noteikumus pildīs arī citi!

Katram uz ceļa vairs nebūs jarīkojas "TĀ", lai neveidotu bīstamu situāciju!

CSN tāpat nebūs sadaļa brīdinajuma signāli un to lietošana!

Brīdinājuma signāliem tāpat nav paredzēts brīdinājuma zīmes statuss!

Jautājums ir sekojošs, kādā veidā tiks panāktas rūpes par vismazāk aizsargātiem!

Vai šāds piegājiens ir neatgādina dubultu morāli, projektā 30.4. un 30.8. ir identisks šodienas CSN 38.4. un 38.8.! Kur ir uzlabojums?

LMT 10.aprīlis 2014 14:10
9 1 Atbildēt

Draugs, es arī turpināšu braukt pēc tiem noteikumiem, kurus man miličonkulis skolā mācīja. Tu neesi tāds vienīgais, kopa ir spēks!

andzins1111 10.aprīlis 2014 15:16
2 0 Atbildēt

CSDD mājas lapā pieejamas prezentācijas: csdd.lv/lat/noderiga_...2014/?doc=2438

Pans 10.aprīlis 2014 22:54
13 17 Atbildēt

pats labākais tagad bus ar velisopedistiem , viņi varēs pa kreisi nogriesties no kreisā malējā stāvokļa, cik lielam speciālistam jabūt lai ko tādu izdomātu??

tad sanāks ka uz tiem riteņbraucējiem 4.6.10 csn punkti neatieksies???

ja viņi šo murgu izpildīs viņus jau taga ezišus sabrauks, ceru ka saimā tik lieli idio... nesēž lai apstiprinātu šo murgu!!!

aansis 11.aprīlis 2014 11:13
0 0 Atbildēt

Kas tie par dīvainiem punktiem, ko mini attiecībā uz velosipēdistiem? Veco CSN turpmāk neeksistējošie?

Un... Saeimā tieši tādi sēž - kur vēl kādā nopietnā amatā vispār netiek prasīta nekāda izglītība, bet lēmumus pieņem aktieri, svarcēlāji u.c. valsts vadībai atbilstoši izglītoti speciālisti?

kains 13.aprīlis 2014 15:35
0 0 Atbildēt

prasība gājējiem un velosipēdu vadītājiem diennakts tumšajā laikā lietot apģērbu (vesti) ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

---------------------

Gribētos redzēt, kā šo prasību izpildīs šo pamuļķu sievas, ejot uz/no teātri/a, koncertu/a utml. pasākumiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti