Latvijā 80% automašīnu ir novirzes balstiekārtas savirzē 10

 

Foto: Publicitātes foto

Nozare.lv | 29.maijs 2014 9:30

Tikai vienai piektdaļai (20%) īpašā akcijā pārbaudīto automašīnu netika konstatētas novirzes savirzes regulējumā, savukārt 22% automašīnu tika konstatētas ļoti būtiskas nobīdes, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja akcijas organizatori no "Drošas braukšanas skolas" (DBS) un "Bosch Car Service".

Tas nozīmējot, ka liela daļa automašīnu uz Latvijas ceļiem ir tādā stāvoklī, ka strauju manevru veikšanas laikā, tās pilnībā var zaudēt vadāmību. Turklāt šo automašīnu vadītājiem arī esot jārēķinās ar liekiem izdevumiem palielināta degvielas patēriņa un detaļu nodiluma dēļ.

Akcijas laikā piecās Latvijas pilsētās - Rīgā, Jēkabpilī, Dobelē, Valmierā, Preiļos - ar Latvijā pirmā "Bosch Car Service" mobilā savirzes stenda palīdzību tika pārbaudītas automašīnas vecumā no pieciem līdz trīsdesmit gadiem.

"Bosch Car Service" koncepta vadītājs Latvijā Māris Leperis skaidro, ka pārbaudes atklāja visai dramatisku ainu, ko nebija gaidījuši pat pieredzējušākie "Bosch Car Service" speciālisti. Esot gaidīts, ka sliktā ceļu seguma un nolietotā autoparka novirzes savirzē tiks konstatētas, taču "neiedomājāmies, ka situācija būs tik dramatiska", uzsver Leperis.

Novirzes automašīnas savirzes regulējumā rodas automašīnas lietošanas laikā, no lielākiem vai mazākiem triecieniem, kā arī mainot vai remontējot vairākas detaļas automašīnas balstiekārtā. Nepareiza automašīnas balstiekārtas savirze un ģeometrija būtiski ietekmējot automašīnas vadāmību, riepu un citu detaļu nodilšanas vienmērīgumu un ātrumu, kā arī var atstāt būtisku ietekmi uz automašīnas degvielas patēriņu.

DBS valdes loceklis Artūrs Priednieks norāda, ka maldīgs ir priekšstats, ka automašīnu savirze ir būtiska tikai ziemā. Arī vasarā, lietus laikā, uz grants ceļiem vai veicot straujus manevrus, it īpaši strauji bremzējot, nobīdes auto savirzē varot būt būtisks iemesls avārijai.

Pēc visu iegūto rādītāju un statistikas analīzes DBS un "Bosch Car Service" speciālisti ir nonākuši pie slēdziena, ka šādas akcijas noteikti nāksies atkārtot, jo autovadītāju zināšanas par šādiem jautājumiem ir ļoti minimālas vai pat niecīgas. Tajā pašā laikā tā esot lieta, kas būtiski ietekmē ceļu satiksmes drošību. Turklāt savirzes regulējums esot viena no lietām, kas netiek pārbaudīta obligātajā tehniskajā apskatē.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
as 29.maijs 2014 13:31
2 0 Atbildēt

Statistika ir par tiem, kas pārbaudījās, nevis visiem, tsk nejauši izvēlētiem auto. Brauca pārbaudīties tie, kam bija aizdomas, ka kautkas nav kārtībā

montieris 29.maijs 2014 12:11
1 1 Atbildēt

muļķības 80%

IkdienasViesis 29.maijs 2014 14:24
1 0 Atbildēt

Ja jau svirzes novirzes ir būtiskas, autovadītājs to uzreiz jūt. Auto vairs neietur taisnvirziena trajektoriju, visu laiku novirzās no trajektorijas. Braukt kļust apgrūtinoši, pieaug riepu dilšana. savulaik vēl vecajam BMW e-28 mainīju priekšējās piekares detaļas, pēc tam sākās minētās problēmas. Tolaik vēl darbojās vecais Priedaines servisss, kurā strādāja Latvijā labākais savirzes lietu specialists Arnis. Visss tika noregulēts, problemas beidzās. Šodien jau modernas savirzes regulēšanas iekārtas ir teju katrā servisā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti