VID plāno kontrolēt 800 autoservisus 5

 
Nozare.lv | 20.septembris 2014 10:00

Valsts ieņēmumu dienests (VID) plāno veikt kontroli 800 autoservisos, šodien Saeimā rīkotajā konferencē par nodokļiem sacīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Iepriekš VID aicināja autoservisus brīvprātīgi novērst pārkāpumus nodokļu aprēķinu jomā un deklarēt gan saimnieciskās darbības ieņēmumus, gan darbiniekus, gan darbiniekiem aprēķinātās algas pilnā apmērā.

Patlaban vēl pilnībā nav apkopota informācija par periodu, kad autoservisiem bija dota iespēja sakārtot darbu. Tomēr sākotnējā informācija rāda, ka 182 komersanti ir piereģistrējuši dažnedažādus darbības veidus un ir radīti jauni uzņēmumi, kā arī nozarē nodarbināto darba alga augusi par 5,1%, kas uz katru nodarbināto ir 17 eiro, informēja Pētersone. Šīs izmaiņas panāktas, strādājot ar autoservisu nozares uzņēmumiem tikai caur publisko telpu. Tagad VID ķersies pie kontroles pasākumiem, un plānots kontrolēt aptuveni 800 uzņēmumu.

Papildu kontrolei iecerētas arī izmaiņas normatīvos, kas stimulētu nozari sakārtot savu darbu, piemēram, izmaiņas varētu būt attiecībā uz KASKO un OCTA apdrošināšanas kompensāciju saņemšanu.

LETA jau ziņoja, ka VID plāno pieķerties dažādām tautsaimniecības nozarēm, kur pastāv pelēkā ekonomika. Pirmā ir autoservisu joma. Tā izraudzīta, jo VID konstatēja, ka tieši automobiļu apkopes un remonta nozarē ir augsts nodokļu nemaksāšanas riska īpatsvars.

VID iepriekš noteica divu mēnešu periodu - jūliju un augustu -, kuru laikā attiecīgās nozares uzņēmējiem bija dota iespēja pašiem novērst pārkāpumus nodokļu aprēķinu jomā un deklarēt gan saimnieciskās darbības ieņēmumus, gan darbiniekus, gan darbiniekiem aprēķinātās algas pilnā apmērā. Pretējā gadījumā VID solīja sākt preventīvos un represīvos pasākumus automobiļu apkopes un remonta nozares nodokļu maksātājiem.

Lai kopīgi veicinātu godīgu komercdarbības vidi automobiļu apkopes un remonta nozarē, procesā iesaistījusies arī biedrība "Auto asociācija", ar kuru VID ir noslēgta vienošanās par sadarbību.

VID sadarbībā ar biedrību "Auto asociācija" aicinājis iedzīvotājus informēt par iespējamām nelikumībām autoservisos - nedeklarētiem saimnieciskās darbības ieņēmumiem, par darbiniekiem, ar kuriem nav noslēgts darba līgums, kuriem tiek tikai daļēji aprēķinātas algas vai pat maksātas tikai "aplokšņu algas", kā arī par citiem ar saimniecisko darbību saistītiem pārkāpumiem.

VID mērķis ir panākt, lai nodokļu maksātāji paši izvēlas savu saimniecisko darbību organizēt uz godprātīgas konkurences pamatiem attiecībā pret citiem savas nozares dalībniekiem un kļūt par godprātīgiem nodokļu maksātājiem, godīgiem un atbildīgiem darba devējiem pret saviem nodarbinātajiem un visas valsts iedzīvotājiem.

 
Visi komentāri
 
melīga info 21.septembris 2014 5:33
2 1 Atbildēt

Šajā rakstā tiek rakstīts ka ir atvērušies jauni uzņemumi, kamēr patiesība dabā ir diametrāli pretēja. Šāda rīcība nerada jaunus uzņemums, šāda rīcība masveidā izputinās mazos un vidējos uzņemumus, palielinās bezdarbu, samazinas konkurenci un palielinās cenas nozarē. Būtu labāk godīgi uzrakstījuši par cik pieaugs Latviju katru dienu pametošo pilsoņu skaits.

renārs 21.septembris 2014 11:47
2 1 Atbildēt

par ko tu gvelz?

Aija 21.septembris 2014 19:51
0 2 Atbildēt

Kad visi būs pametuši valsti.Kurš maksās nodokļus?

Aigarcix 22.septembris 2014 22:40
0 0 Atbildēt

Par to mud-aki domās tad ,kad uz ielas redzēs tikai savus darba kolēģus,jo visi būs aizmukuši.Cik mazām jabūt smadzenēm,lai nesaprastu,ka dzīvot tikai uz nodokļu iekasēšanas un celšanas rēķina nevar,bet nu ... ņemot vērā ,ka vieni un tie paši tur sēž,tad tauta tos iebalso,laikam patīk ,ka drāž.

nulle 24.septembris 2014 11:48
0 0 Atbildēt

Kurš kontrolēs pārējos aptuveni 3200servisus? - VID plāno strādāt tikai ar ~20% atdevi? tad attiecīgi lai paši sev algas ar sanazina! par nepaveikto darbu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti