Jaunu automašīnu reģistrācija Latvijā septembrī pieaugusi par 4,3% 1

 
Nozare.lv | 20.oktobris 2014 3:56

Jaunu automašīnu reģistrācija Latvijā šā gada septembrī palielinājās par 4,3%, kas ir piektais mazākais pieaugums no Eiropas valstīm, kurās reģistrēta izaugsme, teikts Eiropas Automobiļu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākajā ziņojumā.

Automašīnu reģistrācija palielinājās 25 no ziņojumā ietvertajām valstīm, bet piecās valstīs tika fiksēts samazinājums.

Ziņojumā apkopoti dati par visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, izņemot Maltu. Ziņojumā pieejama informācija arī par Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas (EBTA) valstīm - Šveici, Norvēģiju un Islandi.

Septembrī Latvijā reģistrētas 980 jaunas automašīnas, salīdzinot ar 940 automašīnām pagājušā gada attiecīgajā mēnesī.

Foto: iAuto

Straujākais automašīnu reģistrācijas apjoma kāpums no visām ziņojumā iekļautajām valstīm reģistrēts Islandē - par 58%, Grieķijā - par 32,6%, Portugālē - par 31,5%, Lietuvā - par 29,4% un Kiprā - par 28,9%.

Savukārt automašīnu reģistrācijas samazinājums fiksēts Norvēģijā - par 4,8%, Nīderlandē - par 3,8%, Šveicē - par 3,3%, Austrijā - par 1,7% un Dānijā - par 1%.

Igaunijā septembrī reģistrēts 1841 jauna automašīna, kas ir par 17,7% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī. Igaunija uzrādījusi desmito straujāko pieaugumu no visām valstīm.

Savukārt Lietuvā septembrī reģistrētas 1276 jaunas automašīnas.

Visās ziņojumā iekļautajās Eiropas valstīs septembrī reģistrētas 1 269 517 jaunas automašīnas, un tas ir par 6,1% vairāk nekā 2013.gada attiecīgajā mēnesī.

ES dalībvalstīs reģistrēts 1 235 501 jauna automašīna, kas ir par 6,4% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī.

Savukārt šā gada pirmajos deviņos mēnešos Latvijā reģistrētas 9239 jaunas automašīnas, kas ir par 19% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada. Latvija uzrādījusi devīto straujāko pieaugumu no visām ziņojumā iekļautajām valstīm.

Igaunijā jauno automašīnu reģistrācija deviņos mēnešos palielinājās par 4,7% - līdz 15 874 vienībām, kas ir septītais lēnākais pieaugums no visām valstīm, kurās reģistrēta izaugsme.

Tikmēr Lietuvā automašīnu reģistrācija palielinājās par 24,5%, kas ir sestais straujākais pieaugums, un sasniedza 11 071 vienību.

Automašīnu reģistrācija deviņos mēnešos samazinājās vien četrās valstīs, savukārt pārējās 26 valstīs reģistrēts pieaugums.

Visās ziņojumā iekļautajās valstīs deviņos mēnešos kopā fiksēts automašīnu reģistrācijas apjoma pieaugums par 5,8% - līdz 9 906 668 vienībām.

ES valstīs automašīnu reģistrācija deviņos mēnešos palielinājās par 6,1% - līdz 9 572 259 vienībām.

 
Visi komentāri
 
IkdienasViesis 20.oktobris 2014 11:34
4 0 Atbildēt

Par to tikai jāpriecājas. Vēl labāk būtu, ja tiktu publicētas tabuliņas par jauno auto īpasnieku konkreto izvēli. Droši vien jau atkal popularākie būs golfiņi un kasķeji.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti