Pērn automašīnu "Mazda" pārdošana Latvijā augusi par 31% 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.janvāris 2015 7:17

Pērn pārdošanas apjomi jauniem "Mazda" markas automobiļiem salīdzinājumā ar 2013.gadu Latvijā pieauguši par teju trešdaļu jeb 31%, aģentūru LETA informēja šīs markas tirgotājs Latvijā "Inchcape Motors Latvia".

Jauno auto segmentā visbiežāk pirktais modelis bijis apvidus automašīna "Mazda CX-5", kuru iegādājies 41% no visiem pircējiem. Otrs pieprasītākais auto bijis jaunais kompaktās klases "Mazda M3", ko iegādājušies 40% no visiem jauno "Mazda" auto pircējiem.

"Tā kā šajā gadā gaidāmi vairāki nozīmīgi jaunumi - Latvijas tirgū nonāks gan "Mazda 2" un "Mazda CX-3" jaunie modeļi, gan pilnveidotās "Mazda CX-5" un "Mazda 6" automašīnas -, ceram, ka arī šogad izdosies uzlabot rādītājus un pacelt latiņu vēl augstāk, palielinot pārdošanas apjomus par 60%.

"Mazda CX-5" Foto: iAuto.lv

 

Ņemot vērā, ka pērn izdevās sasniegt labus rezultātus, domājams, ka arī šogad pircēju interese par inovatīvo uzlabojumu "Mazda" automašīnām neizpaliks. Turklāt šogad līdz ar jauno "Mazda" modeļu ienākšanu Latvijā šādu modernu auto klāsts klientiem būs vēl plašāks," norādīja "Inchcape Motors Latvia" direktors Dmitrijs Zeļeņins.

Uzņēmumā atzina, ka, arvien pieaugot iedzīvotāju pieprasījumam pēc apvidus automašīnām, ko pierāda arī 2014.gada jauno auto pieprasījums, "Inchcape Motors Latvia" šajā gadā nozīmīgus biznesa mērķus saista ar jauno "Mazda CX-3" un uzlaboto "Mazda CX-5" automašīnu. Automobiļi aprīkoti ar vairākām inovatīvām sistēmām, kuras jau paspējuši novērtēt klienti ārvalstīs, piemēram, enerģijas taupīšanas tehnoloģiju "Skyactiv" un uzlaboto mobilās savienojamības sistēmu "MZD Connect", kas viedtālruņu īpašniekiem auto paneļa ekrānā ļauj droši un ērti pārlūkot sociālos tīklus, e-pastu un izmantot citas iespējas.

"Mazda" markas automobiļiem aizvadītais gads bijis veiksmīgs ne vien Latvijā, bet arī pasaulē. Kāpums automobiļu pārdošanā fiksēts arī Eiropā, kur salīdzinājumā ar 2013.gadu pārdoto "Mazda" automobiļu skaits palielinājies par 19%, kopumā sasniedzot 175 028 automašīnas. Savukārt Japānā automobilis "Mazda 2" kronēts par "Gada auto2015".

''Mazda 6''

Jau ziņots, ka 2014.gadā Latvijā kopumā pirmo reizi ir reģistrēts 14 991 automobilis, kas ir par 17% vairāk nekā 2013.gadā, kad tika reģistrēti 12 811 auto, aģentūru LETA informēja Auto asociācijā.

Pieaugums bija vienāds vieglajiem pasažieru automobiļiem un vieglajam komerctransportam - jaunu reģistrēto pasažieru automobiļu skaits ir sasniedzis 12 452, kas veido 17% pieaugumu pret 2013.gadā reģistrētajām 10 636, un vieglais komerciālais transports reģistrēts par 17% vairāk - 2539 reģistrācijas pret 2013.gada 2175 reģistrācijām.

Asociācijā atzina, ka 2014.gads sākās ļoti strauji, gada pirmajā ceturksnī sasniedzot 24% izaugsmi tirgum kopumā un vieglajam komerctransportam pat par 39%. 2014.gada maijā un jūnijā tirgus pieaugums mazinājās ar tam sekojošu strauju pieaugumu vasaras pēdējos mēnešos, augustā sasniedzot pat 31%.

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 26.janvāris 2015 12:16
0 0 Atbildēt

Ļoti labs auto! Goda vārds, nepazīstu vairs tehnisku problēmu no tā brīža, kad iegādājāmies salīdzinoši svaigu un mazlietotu (oriģinālie 70tkm, 2008.gads).

Bet ir kāda cita nianse, kam piekrīt arī MAZDA dīlera cilvēki - skaņas izolācija MAZDA ir nekāda (pliki bleķi). Esmu savējo nopakojis par bargu naudu no A-Z, klusāka kļuva, bet ar vācu auto - tik un tā nesalīdzināma..

Radinieks brauc ar LV pirktu jaunu Mazda 6 Skyactiv - nopakots jau nu mega, viss perfekti, kolosāla degvielas ekonomija (benzīns + automāts) - ārpilsēta pat 5.5 litri/100km, pilsētā - ap 8 litriem/100km - vidējais pie Rīgas/Rīgā - stabili 7 litri/100km. Ļoti labs rādītājs!

Bet atkal - mašīna ir skaļa, skaļa, skaļa :(

kasinsh79 26.janvāris 2015 12:37
0 0 Atbildēt

P. S. Jaunā MAZDA 6 - biju domājis MEGA aprīkota, ne gluži akustiski nopakota :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti