Apdrošinātājs izmaksājis 50 590 eiro atlīdzību par bedres dēļ avarējušu automobili 7

 

Foto: iAuto.lv

Balta | 17.marts 2015 15:21

Lai gan šogad ziema nebija ilgstoša, vēl joprojām varam novērot temperatūras svārstības, kas rada arvien vairāk jaunas bedres uz Latvijas ceļiem.

Tāpēc arī šis gads tomēr nav izņēmums – bedru izraisītie automašīnu bojājumi spēkratu īpašniekiem ir radījuši iespaidīgus finansiālos zaudējumus. Kā liecina Latvijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības BALTA dati, 2015. gada pirmajos divos mēnešos atlīdzībās par bedru izraisītiem negadījumiem izmaksāti jau vairāk nekā 15 tūkstoši eiro. Pēdējo četru gadu laikā visbiežāk no bedrēm cietušas „Volkswagen”, „BMW” un „Audi” markas automašīnas, par šiem negadījumiem atlīdzinot no 102 līdz pat 9640 eiro lielus zaudējumus.

Tāpat bedre ir bijusi pie vainas arī pavisam nelāgam negadījumam – automašīnai pēc iebraukšana bedrē sprāga riepa, un tā avarēja, pilnībā iznīcinot visu auto 50 590 eiro vērtībā.

Kā liecina apdrošināšanas sabiedrības BALTA statistikas dati, pēdējo četru gadu laikā bedru izraisītu bojājumu dēļ vislielākie finansiālie zaudējumi radīti kravas auto „DAF”, autopiekabei „Schmitz”, kā arī „Bentley” un „Volvo” vieglajām automašīnām - zaudējumi sasnieguši līdz pat deviņiem tūkstošiem eiro. Kopumā nekvalitatīva ceļa seguma dēļ visbiežāk cieš „Volkswagen”, „BMW” un „Audi” marku automašīnas.

„Latvijas ceļi gadu no gada sevi arvien pierāda kā spēcīgi „riteņlauži”. Lai arī šī ziema nebija tik barga kā citus gadus, bedres savus posta darbus tik un tā paspēja veikt. Šī gada laikā vien BALTA par bedru izraisīto negadījumu bojājumiem atlīdzībās ir izmaksājusi jau vairāk nekā 15 tūkstošus eiro. Lielai daļai autovadītāju spējām operatīvi palīdzēt, jo teju 30% negadījumu lēmums par atlīdzības izmaksu tiek pieņemts vienas dienas laikā,” skaidro BALTA atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Nekvalitatīvā ceļa izraisīto spēkrata bojājumu smaguma pakāpe mēdz būt atšķirīga. To pierāda arī BALTA izmaksāto atlīdzību summu intervāls, kas svārstās vidēji no 102 līdz pat 9640 eiro par vienu negadījumu. Diemžēl ir reizes, kad bedres izraisa īpaši nopietnus un smagus negadījumus, kā, piemēram, pērn, „Volvo” markas spēkratam iebraucot bedrē, pārsprāga vadītāja puses aizmugurējā riepa. Automašīna avarēja un tika pilnīgi iznīcināta. Par šo gadījumu BALTA atlīdzībā izmaksāja 50 590 eiro.

I.Savickis arī norāda, ka visbiežāk bedres bojā automašīnu riteņu diskus un riepas, kā arī buferus, kuru remonta izmaksas var būt augstas. Tāpēc ikvienam autovadītājam ieteicams būt uzmanīgam, ievērojot katrā ceļa posmā norādīto ātruma ierobežojuma zīmi, kā arī drošības labad samazinot braukšanas ātrumu tajos ceļa posmos, kuros redzams, ka ceļa segums nav kvalitatīvs.

Pagājušajā gadā par bojājumiem, kas radušies uz nekvalitatīviem ceļiem, apdrošināšanas sabiedrība BALTA atlīdzībās izmaksāja teju 132 tūkstošus eiro, kas ir par 33% vairāk nekā 2013. gadā.

 
Visi komentāri
 
Andris 17.marts 2015 21:19
13 17 Atbildēt

vajag taisit normalus celus bet tas nekad nebus

Sviests.. 17.marts 2015 21:53
3 7 Atbildēt

Kapēc nav ierosinājums ceļu apsaimniekotājiem KVALITATĪVI apsaimniekot ceļus tā, lai nav mašīna teju jāstumj pie rokas?? Atšķirībā no kaimiņiem, par kuru ceļu segumu nevar sūdzēties, mēs vēl maksājam ceļu nodokli neskatoties uz to, ka daži izbrauc 20 km reizi nedēļā! Kur paliek tā nauda???

jā jā 17.marts 2015 23:18
8 1 Atbildēt

Pilnīga lēta pašreklāma, dzīvē tā nav, ka apdrošinātājs maksā baigi. Paskatās ss.lv cik maksā lētākais grabulis un piesola daļu no tās summas.

GB12 18.marts 2015 12:00
1 10 Atbildēt

Jā, anonīmie internetkomentētāji, protams, vienmēr vislabāk zina, KĀ IR.

LMT 18.marts 2015 8:44
0 10 Atbildēt

Kādā ziņā Balta ir lielākais apdrošinātājs Latvijā? Varena reklāma.

Shamejais 18.marts 2015 12:17
1 0 Atbildēt

...nevajag dusmoties :) princips paliek tas pats - kas maksā, tas arī mūziku pasūta :)

šī iemesla dēļ, nemaz nelasīju visu rakstu ;0)

seaman 19.marts 2015 9:32
0 0 Atbildēt

sūds tas Volvo izradas, ja iebraucot bedrē tiek iznīcinats

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti