OCTA nozares zaudējumi pirmajā pusgadā - 2,93 miljoni eiro 15

 
Nozare.lv | 8.augusts 2015 13:16

Šā gada pirmajā pusē OCTA nozares zaudējumi bija 2,93 miljoni eiro, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) dati.

Zaudējumu rādītājs audzis salīdzinājumā ar atbilstošo periodu pērn - pagājušā gada pirmajā pusē nozare strādāja ar 1,69 miljonu eiro zaudējumiem.

Zaudējumu kāpumu sekmējis izmaksāto atlīdzību pieaugumus. Salīdzinot ar pagājušā gada pirmajiem sešiem mēnešiem, šogad pirmajā pusgadā par 23,6% pieaugušas OCTA atlīdzību izmaksas. Tas skaidrojams gan ar zaudējumu pieteikumu skaita palielināšanos, gan nemateriālo zaudējumu apjoma pieaugumu.

Šogad sešos mēnešos apdrošināšanas sabiedrībās un LTAB iesniegti 20 122 zaudējumu pieteikumi, kas ir par 12% vairāk nekā 2014.gada sešos mēnešos. Saistībā ar šī gada un iepriekšējo gadu zaudējumu pieteikumiem šogad pirmajā pusgadā ir pieņemti 20 545 lēmumi par apdrošināšanas atlīdzības izmaksām par kopējo summu 21,17 miljoni eiro, kas ir par 23,6% vairāk nekā 2014.gada sešos mēnešos.

Vislielākā atlīdzību lēmumu summa tika izmaksāta par transportlīdzekļu bojājumu un bojāejas zaudējumu atlīdzināšanu, kas kopā veidoja 72,1% no kopējās atlīdzību summas. LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics paziņojumā medijiem atzīmē, ka šī gada pirmajā pusgadā būtiski ir pieaudzis izmaksāto atlīdzību īpatsvars par nemateriāliem zaudējumiem saistībā ar cietušās personas sakropļojumu un/vai invaliditāti, kā arī rehabilitācijas izdevumiem.

Foto: iAuto.lv

LTAB valdes priekšsēdētājs norāda, ka šajā pusgadā būtiski audzis arī atlīdzību izmaksu apjoms no Garantijas fonda. Sešos mēnešos par 461 apdrošināšanas gadījumu ir pieņemti 539 lēmumi par kopējo summu 1,528 miljoni eiro, kas ir par 299,6% vairāk nekā 2014.gada sešos mēnešos. Palielinājums ir saistīts ar to, ka Garantijas fondam jāveic atlīdzības izmaksas likvidējamās apdrošināšanas AS "Balva" vietā par ārvalstīs notikušajiem satiksmes negadījumiem. Lielāko Garantijas fonda atlīdzību izmaksu daļu veido atlīdzību izmaksas par negadījumiem, kurus ir izraisījuši transportlīdzekļi bez OCTA apdrošināšanas.

Šogad sešos mēnešos apdrošināšanas sabiedrību nopelnīto prēmiju summa bija 22,95 miljoni eiro. Nopelnīto prēmiju rādītājs šī gada pirmajā pusē, salīdzinājumā ar tādu pat periodu pērn, ir palielinājies par 535 224 eiro.

Analizējot kopējos OCTA apdrošināšanas nozares darbības rezultātus šogad, LTAB secina, ka situācija, salīdzinot ar 2014.gada sešiem mēnešiem, ir kļuvusi negatīvāka, jo ir pasliktinājies OCTA tirgus zaudējumu rādītājs.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
jaaanis 10.augusts 2015 11:38
5 0 Atbildēt

Un tā katru gadu, bet nez kāpēc visi aprdrošinātāji turpina šo nerentablo biznesu :-)

GB12 10.augusts 2015 11:29
3 2 Atbildēt

Varētu padomāt, ka te ir kāda Ziemeļkoreja un nevarētu tāpat bez tā visa celt cenas, kā patīk. Bet, nu, ja tavā rīcībā ir tie patiesie dati, uz priekšu - laipni lūgts dalīties. Parasti pēc pieredzes gan anonīmajiem internetšļupstētājiem reti kad tāda ir. Galvenais par kaut ko paņaudēt.

Nik 9.augusts 2015 16:18
2 0 Atbildēt

nav kārtība sistēmā

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti