Volkswagen NOx skandāla ietekmēto auto labošana Latvijā tiks uzsākta no 2016. gada februāra 14

 

Foto: iAuto.lv

21.decembris 2015 10:59

Volkswagen koncerns ir prezentējis Vācijas Federālās autotransporta pārvaldes (KBA) konkrētus EA 189 tipa 1,2 litru, 1,6 litru un 2,0 litru dzinējiem paredzētus pasākumus. Pēc rūpīgas izskatīšanas KBA ir pilnībā ratificējusi visus pasākumus, tādējādi ir apstiprināti koriģējošie pasākumi visiem problēmas skartajiem transportlīdzekļiem. Tuvākajā laikā par tālāko rīcību tiks informēti transportlīdzekļu īpašnieki. Lai nodrošinātu ātru pasākumu izpildi, Volkswagen plāno uzsākt pasākumu īstenošanu 2016. gada sākumā.

Svarīgs aspekts tehnisko pasākumu īstenošanā bija rast klientiem ērtus risinājumus. Koriģējošie pasākumi NOx skandāla skartajiem EA 189 tipa dzinējiem ir šādi: 

  • 1,2 litru un 2,0 litru dzinējiem tiks nodrošināts programmatūras atjauninājums, darba ilgums būs aptuveni pusstunda;
  • arī 1,6 litru dzinējiem tiks nodrošināts programmatūras atjauninājums, papildus gaisa masas mērītāja priekšā tiks uzstādīts „plūsmas pārveidotājs”, un šo pasākumu īstenošana aizņems mazāk par stundu.

Šie pasākumi attiecas uz Eiropas Savienības tirgu. Pēc pasākumu īstenošanas transportlīdzekļi atbildīs piemērotajiem izmešu standartiem, neietekmējot dzinēju jaudu, degvielas patēriņu vai veiktspēju.

Uzņēmuma plāns ir īstenot tehniskos pasākumus pie dīleriem vairākās kārtās. Tehniskie pasākumi 2,0 litru dzinējiem tiks īstenoti no 2016. gada pirmā ceturkšņa. Tehniskos pasākumus 1,2 litru dzinējiem plānots veikt nākamā gada otrā ceturkšņa beigās. Pēdējā atsaukumā no 2016. gada trešā ceturkšņa tiks uzsākta tehnisko pasākumu īstenošana 1,6 litru dzinējiem.

Tehnisko pasākumu īstenošanas laikā Volkswagen AG mērķis ir pēc iespējas novērst neērtības klientiem. Saistībā ar to Volkswagen zīmols garantē visiem klientiem, ka nepieciešamības gadījumā bez maksas tiks nodrošināts atbilstošs maiņas transports.

Līdz 2017. gada 31. decembrim atceļ noilguma noteikumus attiecībā uz garantijas prasībām par transportlīdzekļos ar EA 189 dzinēju uzstādīto programmatūru. Tas attiecas arī uz tām prasībām, kuru iesniegšanas termiņš jau ir beidzies. Tādējādi gaidīšana neradīs neērtības Volkswagen klientiem. Tas nozīmē, ka visu problēmas skarto transportlīdzekļu īpašnieki var gaidīt, ka nepieciešamie tehniskie pasākumi transportlīdzekļos tiks īstenoti līdz iepriekš minētajam datumam.

Transportlīdzekļi joprojām ir tehniski droši un gatavi braukšanai, tādēļ ar tiem var piedalīties ceļu satiksmē bez jebkādiem ierobežojumiem.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 21.decembris 2015 17:55
9 1 Atbildēt

Pēc vēsturnieku datiem Grenlandes nosaukums radies tāpēc, ka tam (nosaukumam) vajadzēja būt atraktīvam un pievilināt citus ieceļotājus, lai attīstītu reģionu. Starp citu Grenlande arī tagad ir ļoti zaļa vasarās. Un tajos laikos vikingi peldēja tikai gar krastu, no kura ledāju nemaz neredz.

Janozaurs 21.decembris 2015 11:33
8 2 Atbildēt

Klauni.

No vēstures:

Ap 10 000 gadu atpakaļ beidzās pēdējais ledus laikmets. Tad klimats sāka silt. Tajā laukā nebija automašīnu ar savām izplūdes gāzēm. Tad, ap 1300 gadu ( viduslaiki) klimats sāka salt. Iestājās mazais ledus laikmets. Tajā laikā eiropā bija bads. (Paši saprotat, ja jūnijā uzsnieg sniegs). Tāpēc cilvēki sāka ēst vardes, gliemežus, baložus... radās c vitamīna trūkums, kas izrausa slimību cinga. Šīs slimības simptomi ir zobu izkriššana smaganu asiņošana. Tieši tāpēc daudzu eiropas tautu valodās ir raksturīga švepstēšana. Tad klimats atkal sāka palikt siltāks. Ap 1500 gadu NEBIJA AUTOMOBĪĻU UN CITU IZPLŪDES GĀŽU. Skandināvijā mazais ledus laikmets ilga līdz 1800 gadam, bet vairāk uz dienvidiem daudz ātrāk.

Klimata pārmaiņas NAV saistītas ar cilvēku. Tā ir vai nu lielummānija vai naudas pelnīšana. Es pieturos pie tā, ka viss kopā.

Cik miljardus pelna tās organizācijas, kas nodarbojas ar globālajām sasilšanām, siltumn. efektu un ozona caurumiem?

anonimikis 22.decembris 2015 11:00
3 2 Atbildēt

Tu nonāc pretrunās. Apgalvo, ka temperatūras dati ir tikai par 120 gadiem un pēc tam saki, ka ap 10.gs. bija par +4C siltāks. Tad kā ir ar tiem datiem? Nebija siltāks un datu nav, vai bija siltāks, bet tie dati ir tikai pareizajiem pētniekiem un nepareizajiem pētniekiem visi dati ir nepareizi, jo viņi domā savādāk?

Kāds sakars augu valstij pirms 7000 gadu ar to, ka CO2 līmeņa celšanās atmosfērā silda planētu? Tam piekrīt pilnīgi visi!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti