Eksperts: Sasniedzot noteiktu tehnoloģijas attīstības slieksni, elektroautomobiļi strauji ieņems tirgu 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 24.maijs 2016 8:00

Daudzas tehnoloģijas sākumā saskārušās ar cilvēku skepsi, tomēr, sasniedzot noteiktu tehnoloģiskās attīstības slieksni un pierādot sevi, strauji ieņēmušas tirgu.

Līdz ar to līdzīgu scenāriju var prognozēt attiecībā uz elektroautomobiļiem, šodien notiekošajā nākotnes tendenču forumā "LMT Smart Future" sacīja "AJ Power Solar" valdes priekšsēdētājs Roberts Samtiņš.

"Sākumā ir skepse, bet, tehnoloģijai attīstoties, viss strauji mainās," sacīja Samtiņš. "Ledusskapji, krāsainie televizori, datori, viedtālruņi - produkta tehnoloģijai sasniedzot noteiktu attīstības slieksni, tas ātri ieņem tirgu."

Balstoties uz šīm piemēriem, Samtiņš prognozēja līdzīgu scenāriju arī elektroautomobiļu gadījumā, norādot, ka, tehnoloģijai attīstoties, elektroautomobiļi drīzumā sasniegs ar parastajiem auto konkurētspējīgu cenu un veiktspēju.

Kā ziņots, šodien Rīgā norisinās nākotnes tendencēm veltīts forums "LMT Smart Future", kurā pasaules līmeņa eksperti un Latvijas viedokļu līderi dalās savās prognozēs par visdažādākajām tēmām - sākot no tehnoloģijām, biznesa un ražošanas un beidzot ar pilsētvidi un enerģētiku.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 24.maijs 2016 9:31
2 1 Atbildēt

Viena lieta ir tehnoloģiju attīstība, otra redneki un ludīti. Tiem ir grūti pieņemt jebkādas izmaiņas un cienījamākās tādu tumsoņu vidu kā reiz ir novecojušas tehnoloģijas. Tagad šie atpakaļrāpuļi pielūdz HEMI motorus, pirms simts gadiem to ideoloģiskie radinieki brēca, ka smirdīgie automobiļi neļaus cilvēkiem pilsētās dzīvot un ar zirgu var izbraukt visur, ko nevar ar auto.

Tādi ilgstoši pretosies progresam un civilizācijai ir jāspēj šos tumsoņus savlaicīgi neitralizēt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti