Latvijas mehāniķi starp labākajiem pasaulē – komanda “Rīga” pasaulē lielāko automehāniķu sacensību finālā izcīna 4. vietu 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Volvo Truck Latvia | 3.jūnijs 2016 8:25

Latvijas automehāniķu komanda “Rīga” pasaulē prestižo VISTA sacensību finālā uzrāda teicamu sniegumu un izcīna 4. vietu 32 komandu konkurencē, kā arī iegūst balvu nominācijā “labākā jaunpienācēju komanda”! Pasaulē lielākās servisa darbinieku sacensības notika Gēteborgā, Zviedrijā no 31. maija līdz 1. jūnijam.

No Latvijas VISTA (Volvo International Service Training Award) sacensībās šogad ar lieliskiem rezultātiem piedalās “Volvo Truck Latvia” komanda “Rīga”, kuras sastāvā ir Oskars Ceļmillers, Kaspars Roze, Ivo Rozītis, Kārlis Auziņš un treneris Guntars Andrijanovs. Iepriekš “Rīga” triumfēja Baltijas jūras reģiona valstu pusfinālā, savukārt sacensību pasaules finālā izcīnīja augsto 4. vietu, piekāpjoties vien pieredzējušajām Somijas, Beļģijas un Nīderlandes komandām.

“Bijām pārsteigti jau iekļūstot finālā un negaidījām, ka būsim tik augstā vietā. Protams vienmēr ir rūgtums atrasties 4. vietā – pussoli no pjedestāla, taču tāpat esam ļoti gandarīti par paveikto,” stāsta komandas “Rīga” līderis Guntars Andrijanovs, uzsverot, ka komanda neveica īpašus sagatavošanas darbus pirms fināla. “Viss, kas bija jāpaveic sacensībās, galvenokārt ir tas, ko darām darbā ik dienas un gūstam regulārās apmācībās. Domāju, ka bez šādas ikdienas pieredzes līdz finālam nemaz nevarētu tikt. Sacensībās arī parādījās saliedētas un sastrādājušās komandas produktivitāte, kas ir atslēga teicama servisa nodrošināšanā. Viens cilvēks, kaut arī ļoti zinošs, nespētu ar to visu tikt galā, ” tā Andrijanovs.

VISTA ir sacensības Volvo Trucks un Volvo Buses globālā servisa tīkla darbiniekiem. Tās ir lielākā šāda veida sacensības pasaulē, kurās piedalās vairāk nekā 18 000 dalībnieki no 96 valsītim. Pirmās sacensības notika Zviedrijā 1957. gadā, un kopš tā laika ir kļuvušas par starptautisku pasākumu, kas notiek reizi divos gados. VISTA galvenais mērķis ir pilnveidot un uzlabot darbinieku zināšanas un prasmes, spēju strādāt grupā un paaugstināt veiktā darba kvalitāti.

Pirmā konkursa daļa, kurā dalībnieki atbildēja uz teorijas jautājumiem trīs kārtās, notika pagājušā gada septembrī, novembrī un šī gada februārī. Savukārt pusfinālos un finālā komandām savas teorētiskās zināšanas jāapvieno ar praktiskajām iemaņām, risinot dažādus tehniskus uzdevumus. Fināla sacensībās komandām bija jādodas cauri astoņām uzdevumu stacijām, kur katrā 30 minūšu laikā bija jāveic viens pamatuzdevums un 5-8 papilduzdevumi par dažādām tēmām – piekari, dzinēju, ģeometriju, elektroniku u.t.t. Katrā uzdevumā tiesnešiem bija savi vērtēšanas kritēriji, tomēr visur tika vērtēta komandas precizitāte. Par nepareizu izpildījumu punkti tika atņemti.

Kopš 1957. gada, kad VISTA konkurss norisinājās pirmoreiz, servisos ir notikušas būtiskas pārmaiņas. Tolaik darbs bija eļļains, netīrs un prasīja fizisku spēku. Mūsdienās situācija ir krasi atšķirīga. „Mehāniķu apmācība nedrīkst atpalikt no transportlīdzekļu attīstības. Mūsdienās darbam ir nepieciešamas pilnīgi atšķirīgas zināšanas tādās jomās kā mehānika, elektronika un IT sistēmas. Līdz ar to mehāniķa darbs pašlaik ir daudz prestižāks nekā agrāk,” saka Kents Medins (Kent Medin), Volvo Trucks mehāniķu skolas instruktors. Mūsdienu servisa darbā svarīgāka ir mehāniska precizitāte. Transportlīdzekļi tiešsaistē tiek pieslēgti datorizētām sistēmām testu un stāvokļa pārbaužu veikšanai. Jaunu programmatūru bieži var instalēt tiešsaistē bez fizisko komponentu nomaiņas.

Fināla rezultāti VISTA 2015-2016

Pirmā vieta: Team Harju, Somija
Otrā vieta: Zarren 1, Beļģija
Trešā vieta: de Fietsemakers, Nīderlande
Labākais komandas gars: Swissta, Šveice
Labākie jaunpienācēji: Komanda Rīga, Latvija

 
Visi komentāri
 
REXX 4.jūnijs 2016 8:35
0 0 Atbildēt

Malači. Zināju, kā Volvo centrā ir arī sakarīgi speciālisti.

Yee 5.jūnijs 2016 9:03
1 0 Atbildēt

Apsveicu!! Liels prieks! Novēlu nākamgad, ar šī gada pieredzi, un nu jau vairs ne kā jaunpienācējiem, ielauzties goda pjedestālā! :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti