"Eko osta" aicina Līgo un Jāņu svinētājus nededzināt ugunskurā riepas 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 22.jūnijs 2016 14:39

Rosinot atbrīvoties no nobrauktajām autoriepām videi draudzīgā veidā, bīstamo atkritumu apsaimniekotāja SIA "Eko osta" aicina Līgo un Jāņu svinētājus nededzināt tās ugunskurā, norāda uzņēmuma pārstāvis Kaspars Līcītis.

Viena no iespējām ir nodot autoriepas uzņēmuma "Eko osta" pieņemšanas punktā Rīgā, Tvaika ielā 39, kas darbojas visu diennakti. Par četru vieglās automašīnas riepu nodošanu privātpersonai nav jāmaksā, informē Līcītis.

"Eko osta" pieņem riepas arī no juridiskām personām. Lai atvieglotu un paātrinātu nolietotu riepu pieņemšanas procesu, autoservisiem un citiem uzņēmumiem pirms riepu nogādes pieņemšanas punktā lūgums sazināties pa telefonu 67393860, precizējot riepu nogādes laiku.

"Padomju laikā viena no nerakstītajām Līgo svētku tradīcijām bija savu laiku nokalpojušo autoriepu dedzināšana svētku ugunskurā. Arī mūsdienās laiku pa laikam nākas sastapties ar līgotājiem, kas svētku kulminācijā mēģina ugunskurā iemest autoriepas un citus atkritumus. Šāda videi nedraudzīga rīcība ir nosodāma," atgādina Līcītis.

Viņš atzīmē, ka autoriepas dabiskos apstākļos sairst vairāk nekā 100 gadu laikā. Tā kā gumijas ražošanai jaunu riepu izgatavošanai tiek izmantoti naftas produkti, riepu sadalīšanās galaprodukti ir kaitīgi videi un var saindēt to, kā arī apdraudēt cilvēku veselību. Savukārt dedzinot riepas ugunskurā, tiek radīts kaitējums videi.

"Tāpēc "Eko osta" aicina ikvienu rīkoties dabai draudzīgi un nodrošināt riepām otru dzīvi, izmantojot iespēju nodot tās pārstrādei bez maksas. Uzņēmuma "Eko osta" pieņemšanas punktos savāktās nolietotās riepas tiks sasmalcinātas un nogādātas otrreizējai pārstrādei, padarot iegūto materiālu par vērtīgu izejvielu citu gumijas izstrādājumu izgatavošanai," informē Līcītis.

 
Visi komentāri
 
valoda 23.jūnijs 2016 1:35
0 0 Atbildēt

"Par četru vieglās automašīnas riepu nodošanu privātpersonai nav jāmaksā" Salieciet komatus! Citādi, riepas nodod privātpersonai.

Nevaloda 23.jūnijs 2016 13:16
0 1 Atbildēt

Tur neviens komats netrūkst. Teikums konstrukcija varbūt jāmaina, bet pārējais kārtībā. Aiz "citādi" arī komats nav jāliek.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti