Taksometri 8.septembrī rīkos “brīdinājuma braucienu” ap Ministru Kabinetu 2

 

Foto: iAuto.lv

Latvijas Taksometru Arodbiedrības | 7.septembris 2016 10:06

Ceturtdien, 8.septembrī plkst 08:30 Latvijas taksometru arodbiedrība organizēs taksometru vadītāju “brīdinājuma braucienu” ap Ministru Kabineta ēku, lai pievērstu valdības uzmanību taksometru nozarē esošajām problēmām, un protestētu pret nepārdomātu likumu un normatīvo aktu pieņemšanu. 8.septembrī Ministru Kabineta ēkā notiks Valsts sekretāru sanāksme. Tuvākajā laikā paredzēts tālāk virzīt izmaiņas likumos, kas būtiski ietekmēs taksometru nozari Latvijā.

Latvijas taksometru arodbiedrības valdes loceklis Genādijs Aksjonovs norāda, ka iepriekš taksometru vadītāji ar lielu nepacietību un ieinteresētību bija gaidījuši novārtā atstātās taksometru pārvadājumu nozares sakārtošanu, taču iepazīstoties ar ministriju iniciatīvām, ir skaidrs, ka jaunie priekšlikumi radīs vēl lielāku haosu nozarē, un daudzos gadījumos vēl vairāk sarežģīs situāciju.

“Ar savu “brīdinājumu braucienu” mēs nevēlamies radīt satiksmes sastrēgumus un problēmas rīdziniekiem, ne arī taksometru klientiem rīta agrumā. Mēs vēlamies, lai mūs sadzird un pamana. Izskatās, ka ierēdņi, lemjot par taksometru nozari, neuzskata par vajadzīgu uzklausīt un ņemt vērā nozarē strādājošo viedokli,” stāsta Genādijs Aksjonovs.

Foto: iAuto.lv

Latvijas taksometru arodbiedrība pieprasa izveidot darba grupa kurā piedalītos taksometru arodbiedrības un arī “lielo” un “mazo” taksometru pārvadātāju pārstāvji.

Taksometru vadītāju ierosina visā Latvijas teritorijā izveidot vienu un vienotu vieglo taksometru licencēšanas sistēmu, kāda tā šobrīd ir veicot pasažieru komercpārvadājumus ar autobusiem. Licencēšana būtu uzticama LR Satiksmes ministrijas Autotransporta direkcijai, kuras rīcībā jau šobrīd ir nepieciešamais nodrošinājums un pieredze licencēšanas veikšanai.

“Vienotā licencēšanas kārtība mazinātu birokrātiju un administratīvo slogu taksometru pārvadātājiem. Šobrīd katra pašvaldība ir tiesīga savā teritorijā noteikt atšķirīgas, dažkārt nepamatotas prasības vieglo taksometru licencēšanai. Taksometra vadītājam aizliegts uzņemt pasažierus atpakaļceļā, tādējādi teju ikviens no Rīgas uz Jūrmalu izbraucis taksometrs ir likumpārkāpējs. Ja taksometra vadītājs vēlas strādāt gan Rīgā, gan citās pašvaldībās, tai skaitā Mārupē, Jūrmalā, Garkalnē, Jelgavā, Ogrē un Tukumā, tad ir nepieciešams izņemt atļaujas visās pašvaldībās,” skaidro Genādijs Aksjonovs.

Taksometru vadītāji pieprasa, lai nosakot patentmaksu vispirms tiktu veikti ekonomiskie aprēķini, balstīti uz reāliem taksometra vadītāja ieņēmumiem. Par patentmaksas objektu noteikt taksometra vadītāju nevis transportlīdzekli, kā tas piedāvāts šobrīd.

Taksometru vadītāji pieprasa mazināt šobrīd nozarē esošo birokrātiju un administratīvo slogu, atcelt uzņēmuma transportlīdzekļa nodokli vieglajam taksometram, vai arī atļaut taksometra vadītājam izmantot transportlīdzekli personīgām vajadzībām.

Latvijas taksometru arodbiedrība ir nobažījusies par necienīgu attieksmi no valsts un pašvaldību institūciju puses, un pieprasa izbeigt teroru pret taksometru pārvadātājiem, t.sk. arī uzliekot nesamērīgus sodus par nenozīmīgiem pārkāpumiem, piemēram vizītkartē nepareizi uzrādīts transportlīdzekļa numurs, jo vadītājs remonta laikā ir pārsēdies strādāt citā transporta līdzeklī, vai trafarējuma uzlīmju izmērs par 1 milimetru mazāks nekā noteikts.

Foto: iAuto.lv

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Sandris. 7.septembris 2016 10:17
13 0 Atbildēt

Dārgie taksometra vadītāji. Vajag maksāt nodokļus nevis protestēt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti