Izteiksmīgāka, viedāka un izsmalcinātāka: 2017. gada Mazda3 4

 

Foto: Publicitātes attēls

10.oktobris 2016 12:33

2016. gada aprīļa beigās, kad Mazda automobiļu skaits sasniedza piecus miljonus, tiek atjaunināts un laists klajā 2017. gada Mazda3 modelis.

Lielākās pārmaiņas hečbeku un sedanu klāstā ir smalki ārējā dizaina uzlabojumi un pārstrādāts salons. Ieviešot smaguma spēka vektorēšanas kontroli, Mazda3 klāstā debitē arī Mazda SKYACTIV AUTOMOBIĻA DINAMIKAS tehnoloģija.

Pasaulē visvairāk pārdotā Mazda modeļa jaunā paaudze ar „KODO – Kustības dvēsele“ dizains un SKYACTIV tehnoloģija uzstāda jaunus standartus. Pateicoties izteiksmīgajam dizainam, pirmklasīgajai kvalitātei un progresīvajai tehnoloģijai, šis modelis ir slavēts par ērto vadāmību, grezno salonu, pievilcīgo izskatu un efektīvajiem dzinējiem.

2017. gada Mazda3, kas veidota, ievērojot Mazda Jinba Ittai uz cilvēku vērsto filozofiju, kurā autovadītājs un automobilis ir viens veselums, un saglabājot godalgoto SKYACTIV benzīna un dīzeļdzinēja klāstu, izceļas ar virkni uzlabojumu, kas radīti, lai tā nezaudētu pārsvaru pār savas klases konkurentiem.

No ārpuses jaunākajam Mazda3 modelim ir pārstrādāts radiatora režģis, kas veidots izteiksmīgākā trīsdimensiju dizainā, jauni priekšējo miglas lukturu ietvari un papildaprīkojumā pieejama LED priekšējo lukturu sistēma*, kā arī jauna dizaina 18 collu vieglmetāla diski ar divām apdares iespējām. Visās virsbūves versijās ir pārstrādāti ārējie atpakaļskata spoguļi ar ieskaujošiem pagriezienu rādītājiem, savukārt hečbeka versijai ir pārstrādāts aizmugurējais bamperis.

2017. gada Mazda3 ir pieejama 9 virsbūves krāsās: viena pilnīgi jauna Mazda automobiļu klāstā — Eternal Blue ar mirdzuma efektu — un divas jaunas Mazda3 modeļu klāstā — Sonic Silver un Machine Grey Premium metāliskā virsbūves krāsas. Tāpat kā populārajai Soul Red metāliskajai virsbūves krāsai, arī Machine Grey Premium metāliskajai krāsai ir izmantots TAKUMINURI krāsošanas process, kas ietver 2,5 mikronus biezu atstarojošu alumīnija pārslu slāni.

Uz autovadītāju orientētais salons ir uzlabots ar virkni jauninājumu, kuru vidū ir augstākas kvalitātes slēdžu paneļi un durvju rokturu ietvari, kā arī jauna dizaina priekšējā paneļa dekoratīvais ielaidums. Pateicoties elektriskajai stāvbremzei, ir atbrīvota vieta daudz praktiskākai viduskonsolei. Jauns stūres dizains ar apsildāmu stūres ratu* uzlabo braukšanas sajūtu un dizainu.

2017. gada Mazda3 modelim ir pārstrādāts aktīvais braukšanas displejs, kā arī mērinstrumentu paneļa pogas, lai uzlabotu mērinstrumentu kvalitāti un lietošanu — aktīvajam braukšanas displejam ir izveidota pilna krāsu gamma, tādēļ tas ir spilgtāks un ar augstāku izšķirtspēju, kā arī pašlaik tas ir ērtāk nolasāms. Uzlabotais salons ir vienā no diviem melna auduma apdares variantiem vai papildaprīkojumā pieejamu melnas vai baltas ādas apdari*.

2017. gada Mazda3 hečbeka un sedana modeļi ir pieejami ar 105 ZS SKYACTIV-D 1,5 litru** dīzeļdzinēju ar turbokompresoru un 2,2 litru 150 ZS** SKYACTIV-D dīzeļdzinēju ar dubulto turbokompresoru, kā arī trīs SKYACTIV-G benzīna dzinējiem — 1,5 litru 100 ZS**, 2,0 litru 120 ZS** vai 2,0 litru 165 ZS** versiju.

Tīrie, efektīvie un godalgotie Euro 6 standarta dzinēji ir pielāgoti SKYACTIV-MT manuālajai un SKYACTIV-D automātiskajai pārnesumkārbai. Abām ir sešas pakāpes***.

Abos SKYACTIV-D dīzeļdzinējos ar turbokompresoru ir jaunas SKYACTIV-D tehnoloģijas, piemēram, precīzā DE virsspiediena kontrole, dabīgās skaņas izlīdzinātājs NSS un dabīgās skaņas frekvences kontrole, kas pilnveido dzinēja atsaucību padara klusāku un uzlabo braukšanas kvalitāti.

Visā 2017. gada Mazda3 modeļu klāstā kopējā kvalitāte ir uzlabota ar papildu skaņas slāpēšanas materiālu durvīs, konsolē un transmisijas tuneļa zonā. Optimizēti durvju blīvējumi un papildu vibrācijas slāpēšanas materiāli starp aizmugurējiem šķērsstieņiem vēl vairāk uzlabo salona komfortu.

Pārstrādājot priekšējo piekari ar MacPherson balstu un aizmugurējo piekari ar daudzsviru savienojumu, uzsvars bija uz lielāku braukšanas komfortu un vibrāciju samazināšanu, vienlaikus uzlabojot nevainojami precīzo vadāmību, ar ko Mazda3 ir tik ļoti slavena.

2017. gada Mazda3 modelī arī debitē smaguma spēka vektorēšanas kontrole, kas ir pirmā Mazda SKYACTIV AUTOMOBIĻA DINAMIKAS tehnoloģija. Tā regulē dzinēja griezes momentu, lai optimizētu noslodzi uz katru riteni, pavisam nemanāmi nodrošinot precīzāku vadību un lielāku komfortu.

Modelis ir aprīkots ar uzlabotu un paplašinātu progresīvo un inovatīvo i-ACTIVSENSE drošības sistēmu klāstu, kas izstrādāts Mazda proaktīvās drošības sistēmas ietvaros, lai garantētu klasē augstāko aktīvo drošību. Turklāt Euro NCAP sadursmju testā tam ir piešķirts maksimālais piecu zvaigžņu novērtējums.

Pateicoties jaunai priekšējai kamerai, ir izdevies paplašināt Mazda i-ACTIVSENSE tehnoloģiju iespējas — ir pieejama uzlabota viedā pilsētas bremzēšanas palīgsistēma (Advanced SCBS), viedā bremzēšanas palīgsistēma (SBS), kā arī jauna ceļa zīmju atpazīšanas sistēma (TSR).

Uzlabotā viedā pilsētas bremzēšanas palīgsistēma tagad spēj uztvert ne tikai transportlīdzekļus, bet arī gājējus. Tai ir lielāks uztveršanas diapazons un platāks uztveršanas leņķis, turklāt maksimālais ātrums, pie kura sistēma darbojas, ir palielināts līdz 80 km/h. Arī SBS ir palielināts braukšanas ātruma diapazons automātiskai bremzēšanai — tagad tas ir 160 km/h.

*Pieejamība atkarīga no apdares līmeņa un/vai tirgus.

** 1,5 litru 100 ZS dzinējs: 5,1 l/100 km, 119 g/km. 2,0 litru 120 ZS dzinējs: 5,1 l/100 km, 119 g/km (5,6 l/100 km, 129 g/km ar automātisko pārnesumkārbu). 2,0 litru 165 ZS dzinējs: 5,8 l/100 km, 135 g/km. 1,5 litru SKYACTIV-D 105 ZS dzinējs: 3,8 l/100 km, 99 g/km (4,4 l/100 km, 114 g/km ar automātisko pārnesumkārbu). 2,2 litru SKYACTIV-D 150 ZS dzinējs: 4,1 l/100 km, 107 g/km (4,8 l/100 km, 127 g/km ar automātisko pārnesumkārbu). Visi degvielas patēriņa dati norādīti hečbeka modeļiem kombinētajā ciklā.

*** SKYACTIV-G 1,5 l dzinējs, SKYACTIV-G 2,0 l (165 ZS) dzinējs un SKYACTIV-D 2,2 l dzinējs ar manuālo pārnesumkārbu pieejams tikai Eiropā; sedans nav pieejams ar SKYACTIV-G 2,0 l (165 ZS) dzinēju.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
jurka 11.oktobris 2016 10:06
1 0 Atbildēt

Man bija 323 F 2002 G, UN SARŪSĒJA JAU PĒC 9 GADIEM !

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti