"Audi Q5" kļūst pieejams Latvijas dīleru centros 11

 

Foto: Publicitātes attēls

Moller Baltic Import SE | 20.janvāris 2017 13:22

Latvijā uzsākta premium zīmola jaunās paaudzes apvidus auto Audi Q5 pārdošana. Bāzes versijā tas maksās, sākot no 44 900 eiro.

Modelis, kas sabiedrībai tika prezentēts 2016. gada rudenī Parīzes motoršovā, kopš 2017.gada janvāra pieejams apskatei, testiem un arī iegādei Audi dīleru salonos Moller Auto Rīga un Moller Auto Lidosta. Sākotnējā cena standarta aprīkojumam Q5 2.0 TDI 140 kW pilnpiedziņas S tronic modelim ir 44 900 eiro.

“Audi Q5 pērn ir bijis mūsu veiksmīgākais modelis ar 144 pārdotiem automobiļiem un 92% pieaugumu salīdzinājumā ar 2015.gada rezultātiem. Esam pārliecināti, ka, pateicoties pilnpiedziņas sistēmai, augstas efektivitātes dzinējiem, adaptīvai pneimatiskajai balstiekārtai, izcilām informācijas un izklaides sistēmām, kā arī autovadītāja palīgsistēmām, Audi Q5 arī šogad būs klientu favorīts un veicinās zīmola stabilu izaugsmi kā Latvijas, tā arī kaimiņvalstu tirgos,” stāsta Audi zīmola vadītāja Ilze Grase-Ķibilde.

Pašlaik Audi Q5 Latvijā ir pieejams ar diviem jaudīgiem un ekonomiskiem dzinējiem - 2.0 TDI un 2.0 TFSI dzinēju. Tie ir kļuvuši līdz pat 20 kW jaudīgāki, vienlaikus patērējot ievērojami mazāku degvielas daudzumu. 2.0 TFSI dzinējam ir 185 kW jauda, taču tas patērē vien 6,8 litrus uz 100 kilometriem un rada vien 154 gramus CO2 uz kilometru. Piedāvājuma klāstu papildinās 3.0 TDI dzinējs ar jaudu līdz 210 kW un 620 Nm griezes momentu, kas līdz Latvijas patērētājiem nonāks 2017.gada vidū.

Apvidus auto pieejams 14 dažādās eksterjera krāsās. Modeli var iegādāties ar priekšējiem LED lukturiem vai augstas izšķirtspējas Matrix LED tehnoloģiju ar dinamiskiem pagrieziena rādītājiem.

Audi Q5 modelim ir ievērojami samazināta tā pašmasa – 2016. gada modelis ir līdz pat 90 kilogramiem vieglāks par savu priekšgājēju. Auto ir 4,66 metrus garš, 1,89 metrus plats un 1,66 metrus augsts ar 2,82 metrus platu riteņu bāzi. Neskatoties uz mazāku svaru, jaunais Q5 ir paaudzies gandrīz visas dimensijas. Pateicoties tā izmēriem, modeli raksturo laba ietilpība un plašums, ļaujot salonā brīvi justies piecām personām. Atkarībā no aizmugurējo sēdvietu pozīcijas, bagāžas nodalījuma tilpums variē no 550 līdz 610 litriem, kas ir par 10 litriem vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo modeli. Ar nolocītiem aizmugurējiem sēdekļiem bagāžas nodalījuma tilpums pieaug līdz pat 1550 litriem.

Jaunais, efektīvais gaisa kondicionieris ir pieejams divās versijās. Ražotājs piedāvā arī vairākas papildus funkcijas no apsildāmas stūres līdz pat iespējai ierīkot sēdekļus ar masāžas funkcijām. Savukārt Ambiente apgaismojuma pakotne ļauj izvēlēties apgaismojumu no 30 dažādiem toņiem.

Audi virtuālā vadītāja informācijas sistēma, pateicoties 12,3 collu ekrānam, nodrošina augstas izšķirtspējas attēlu un izcilu grafiku. Jaunais Audi Q5 aprīkots ar modernāko MMI navigation plus sistēmu, kas kopā ar citiem tehniskiem elementiem vadītājam nodrošina iespēju būt tiešsaitē ar līdz pat astoņām mobilajām ierīcēm. Savukārt Audi phone box savieno viedtālruni ar ārējo antenu, lai nodrošinātu pirmšķirīgu uztveršanas kvalitāti un ļautu induktīvi uzlādēt viedtālruni. Bang & Olufsen skaņas sistēma ar inovatīvu 3D skaņu piedāvā telpisku augstuma dimensiju. Q5 jaunums ir arī Audi planšetdators, kas nodrošina izklaidi aizmugurē sēdošajiem.

Autovadītāja atbalsta sistēmās jaunais Q5 piedāvā plašu augstas tehnoloģijas iespēju klāstu trīs pakotnēs - Tour, City un Parking. Aizmugures šķērsojošas satiksmes brīdinājuma funkcija, izkāpšanas brīdinājuma, sadursmes novēršanas un pagriezienu atbalsta funkcijas ir tās tehnoloģijas, kas Audi Q5 autovadītājam nodrošina vēl lielāku drošību uz ceļiem.

Apvidus automašīnas transmisija ir izstrādāta pilnībā no jauna. Tas attiecas uz sešu pārnesumu manuālo ātrumkārbu, septiņu pārnesumu S tronic un astoņu pārnesumu tiptronic ātrumkārbu (pieejama tikai ar 3.0 TDI dzinēju). Atjaunota arī piecu sviru balstiekārta, kā arī uzstādīta jauna elektromehāniska stūres pastiprināšanas sistēma. Adaptīva pneimatiskā piekare ļauj mainīt automašīnas braukšanas augstumu, izvēloties vienu no pieciem līmeņiem.

Jaunais Audi apvidus automobilis ir aprīkots ar 17 collu alumīnija diskiem. Sporta līnijas modeļu standartaprīkojumā pieejami ar 18 collu diski, bet S line sporta pakotne aprīkota ar 19 collu diskiem. Diski līdz 21 collu diametram pieejami pēc izvēles.

 
Visi komentāri
 
experc 20.janvāris 2017 15:18
7 7 Atbildēt

Premium traktortehnika.

Aicinu visiem kolektīvi ierēkt par šo kolhoznieku sapni:

auto par 43 651 eiro:

1) Sēdekļi regulējas manuāli!

2) Sēdekļi nav apsildāmi

3) Spoguļi regulējas MANUĀLI, turklāt bez apsildes.

4) Mūzikā ir tikai radio

5),,,, utt

Citiem vārdiem sakot - sūds ar a4 salonu.

feciic 20.janvāris 2017 16:47
2 3 Atbildēt

1. kam tā ir ekstra kam mīnuss, man liekas vienkāršāk uztaisīt ašu trr ar roku nekā bzzz un gaidīt kamēr tas sēdeklis nolaižas vai parbīdās

2. Parādi Vācijas auto kam apsilde ir standartā bāzes komplektācijā.

3.no kurienes info?

4. ir gan BT, gan USB, gan SD, personīgi izmantoju tikai mūziku caur BT. Diski vispār nevienam vairs nav vajadzīgi.

Ja nevari atļauties tad nebrēc ka sūc, jo pats auto tehniski noteikti ir ļoti labs jo pat bāzes versijā piedāvā dinamiku, kāda nav pieejama lielākajai daļai krosoveru par nekādu naudu

experc 20.janvāris 2017 17:18
2 0 Atbildēt

cienītais, kungs!

1) Pērkot auto kas sevi pozicionē kā premium, it kā vajadzētu atbilst prēmiumam. BMW, Mercedes tas ir jau bāzes komplektācijā. Nemaz nerunājot par šķībacainajiem.

2) Neviens jau nesaka, ka Vācija ražo lieliskus auto. Skārda bundžas ar koka ķeblīti iekšā.

3) Info no AUDI.LV . tur ir sadaļa, kurā vari komplektēt savu audī. Parādās bāzes versija, ko var pirkt klāt un kā mainās cena.

4) Pats auto ir tik tehniski labs, kā jebkurš VAG grupas automobīlis, ka to "dinamiku" var izmantot lai ātrāk aizbraukt uz servisu.

5) Bet kā jau rakstīju, tas ir Latvijas kolhoznieku sapnis. Tāpēc sapņo tālāk par premium folksvāgenu uz golfa bāzes.

GB12 21.janvāris 2017 0:22
1 2 Atbildēt

3. www.audi.lv/content/dam/n...20161101-1.pdf

Cenu lapā aprīkojums - "Elektriski regulējami un apsildāmi ārējie sānu atpakaļskata spoguļi" abās komplektācijās standartaprīkojumā

Eksperts, phe!

experc 21.janvāris 2017 9:28
0 0 Atbildēt

cienītais kungs!

ja jau tas ir bāzes komplektācijā, tad kas maksā 153 eiro?

"Elektriski regulējami un apsildāmi ārējie sānu atpakaļskata spoguļi - 153 Eiro"

Ieejot sadaļā konfigurators - atzīmējot ķeksīti pie šī teksta cena mainās no 43 631 uz 3 784 eiro.

Tava norādītā pdf lapa ir iespējams kaut kāda akcija. Speciālais piedāvājums. Bet fakts paliek fakts ka "premium" tehnika ir iespējama BEZ elektriskiem spoguļiem.

me 22.janvāris 2017 20:01
1 1 Atbildēt

Konkrētajā pdf failā neredzu opciju par 153 eur, bet 255 euro pie spoguļiem prasa, ja vēlas, lai tos būtu iespējams nolocīt. Elektriski regulējami un apsildāmi ir bāzes versijā.

experc 21.janvāris 2017 9:35
1 0 Atbildēt

no 43 631 uz 43 784 ( nevis 3 784)

Fakts paliek fakts, ka kaut kur brauc 2016 gada audi ar puļķīšiem sānos kā 1994 gada mazdai.

arba 20.janvāris 2017 15:38
1 1 Atbildēt

Kas katram vajadzigs :)

Musdienu auto ir par azti ar tehnologijam , kuru nepieciesamiba ir stipri individuala

Abavnieks 21.janvāris 2017 10:40
3 0 Atbildēt

Nu par premium auto šo modeli var saukt tikai tad, ja tas ir kaut cik labi aprīkots, tad tas vismaz vēl par 10 000 eiro dārgāks kļūst. Par standarta cenu aprīkojums ir tāds pats kā jebkuram "tautas klases" automobīlim, kādus var nopirkt sākot no 20 000 eiro.

VW Tiguan 21.janvāris 2017 11:12
0 2 Atbildēt

Experc, Tu esi muļķis! Atvaino, bet šoreiz paklusē un nevaukšķi. Turpini lietot savu super duper auto un neņem nevaino sevi, ka Tev tāda nekad nebūs. Jo visiem viss nevar būt. Bez tam, Tu jau droši vien nemaz nemācētu tos elektriskos spoguļus lietot.

rt 21.janvāris 2017 13:06
8 0 Atbildēt

Par "premium" pilsētas apvidus auto Q5 bāzes cenu sanāk Navara gandrīz max komplektācijā. Pat kruzaks tur sanāk stipri virs bāzes.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti