Palielinājies Volvo, Volkswagen un BMW automašīnu apzagšanas gadījumu skaits 1

 

Foto: iAuto.lv

P.R.A.E. | 31.janvāris 2017 11:02

Volvo, Volkswagen un BMW – šo automašīnu zīmolu īpašniekiem pēdējo trīs mēnešu laikā visbiežāk nācies saskarties ar apzagšanas gadījumiem, liecina aktuālie apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) dati.

No visiem atlīdzību pieteikumiem, ko BALTA saņēmusi pēdējo trīs mēnešu laikā saistībā ar apzagšanas gadījumiem, visbiežāk reģistrēti Volvo, Volkswagen un BMW zīmolu automašīnu apzagšanas gadījumi – attiecīgi 25%, 21% un 12% no kopējā šādu atlīdzību pieteikumu skaita, savukārt modeļu vidū visbiežāk apzagšanas gadījumi konstatēti Volkswagen Passat (8%), Volvo V70 (6%) un Volvo XC90 (6%). Saskaņā ar Valsts policijas datiem 2016. gadā fiksētas 2237 zādzības saistībā ar iekļūšanu automobilī vai auto detaļu nozagšanu, savukārt šī gada pirmajās nedēļās reģistrētas jau 104 šādas zādzības.

BALTA dati liecina – lai gan kopējais apzagšanas gadījumu skaits samazinās, vidējo zaudējumu apmēram ir tendence palielināties – ja 2013. gadā vidējā izmaksātā atlīdzība par šādiem gadījumiem bija 530 eiro, tad 2016. gadā tie ir jau 780 eiro. Pēdējo trīs gadu laikā atlīdzībās apdrošinātājs izmaksājis vairāk nekā 2,2 miljonus eiro. „Skaidrojums pieaugošajām izmaksām ir vienkāršs – jaunākām automašīnām aprīkojums kļūst sarežģītāks, un detaļas, ņemot vērā to funkcionalitāti, ir pat vairāku tūkstošu vērtas. Mainīgas ir arī kopējās tendences – pēdējo trīs gadu laikā samazinājies spoguļu, parkošanās sensoru un dažādu uzliku zādzību skaits, kas saistīts arī ar apdrošinātāju īstenotajām aktivitātēm, piemēram, spoguļu marķēšanu. Pieaugoša tendence vērojama lukturu un vadības bloku zādzībām,” norāda BALTA Atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Lai gan vērojama tendence pieaugt elektronisko ierīču vadības bloku zagšanas gadījumu skaitam, visbiežāk autovadītāji vēl joprojām saskaras ar spoguļu un lukturu zādzībām – šo detaļu zādzības sastāda 62% no visiem automašīnu apzagšanas gadījumiem. Ja skatāmies pēc automašīnu zīmolu markām, tad spoguļu un to stikliņu, parkošanās sensoru un lukturu zādzības visbiežāk reģistrētas BMW (5 sērija, X5, X6), Nissan (Qashqau, Juke), Volvo (S80,V70, XC60, XC70, XC80) un Volkswagen Toureg. Pieaugoša tendence ir pilnpiedziņas reduktora bloka zādzībām Volvo zīmola automašīnām (XC70, XC90).

Lai pasargātu savu automašīnu no šādām zādzībām un sevi no liekām raizēm, BALTA aicina autovadītājus arī ikdienā aizdomāties par to, kā samazināt potenciālo apzagšanas risku. Piemēram, profesionāla signalizācija, kas ierīkota papildus rūpnīcas signalizācijai, samazinās zagļu ieinteresētību. Tāpat jādomā, kur ikdienā tiek novietota automašīna – nav ieteicams to novietot nomaļās vietās, neapsargātās teritorijās un daudzdzīvokļu māju pagalmos, tā vietā labāk izvēlēties apsargātas autostāvvietas – tā ir daudz drošāka izvēle. Nedrīkst aizmirst par detaļu marķēšanu – tas samazinās detaļas vērtību un atvieglos šo detaļu identifikāciju.

 
Visi komentāri
 
experc 31.janvāris 2017 12:04
3 0 Atbildēt

ko tajā passatā var paņemt? Varbūt logu atvēršanas rokturīti? Es, piemēram, arī sapņoju tādu iegūt - nostaļģijai, ka kādreiz, mans vectēvs tādu izmantoja, lai atvērtu logu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti