Aprīlī Ķīpsalā notiks Baltijā lielākā autoindustrijas izstāde “Auto 2017“ 8

 

Foto: iAuto.lv

BT1 | 17.februāris 2017 13:58

No 7. līdz 9. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies ikgadējā starptautiskā autoindustrijas izstāde “Auto 2017”, kas tradicionāli ieskandina pavasari auto entuziastiem un profesionāļiem.

Arī šogad tā apvienos četras tematiskās sadaļas plašam interešu lokam – “Auto”, “Transporta tehnika”, “Auto mehānika” un “Auto Exotica”.

Ņemot vērā, ka aizvadītajos gados pēc ekonomiskās krīzes jauno automobiļu tirgus Latvijā pamazām, bet stabili aug, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, arī izstādē ir palielinājies pārstāvēto automobiļu marku klāsts. Kā būtiskākais papildinājums jāmin “premium” segmenta pārstāvniecības atgriešanās izstādē nopietnā līmenī – “Auto 2017” būs “Jaguar”, “Land Rover” un “Range Rover” markas. Šo marku ekspozīcijas Ķīpsalā pēdējo reizi tika pārstāvētas tālajā 2007. gadā. Pēc ilgāka pārtraukuma “Auto 2017” atgriežas arī “Honda” un “Mercedes Benz” markas!

Foto: iAuto.lv

Papildu iepriekšminētajām markām jauno automobiļu potenciālie pircēji vai vienkārši interesenti starptautiskajā izstādē vienkopus varēs aplūkot un salīdzināt arī dažādu citu marku jaunākos vieglo auto un komerctransporta modeļus. Šobrīd dalību izstādē “Auto 2017” jau ir apstiprinājuši “Alfa Romeo”, “Dacia”, “Fiat”, “Ford”, “Hyundai”, “Isuzu”, “Iveco”, “Jeep”, “MAN”, “Mazda”, “Mercedes-Benz”, “Mitsubishi”, “Nissan”, “Peugeot”, “Renault”, “Scania”, “SsangYong”, “SEAT”, “Solaris”, “Subaru”, “Suzuki” un “Volkswagen”.

Neskaitot jaunos vieglos un apvidus automobiļus, starptautiskās izstādes “Auto 2017” tematiskajā sadaļā “Transporta tehnika” būs aplūkojams jaunākais komerctransports un industriālā tehnika, tai skaitā transports kravu un pasažieru pārvadājumiem, komunālā uzkopšanas tehnika, noliktavu tehnika un aprīkojums.

Savukārt tematiskajā sadaļā “Auto mehānika”, kas būs interesanta ne tikai nozares profesionāļiem, bet arī ikdienas auto entuziastiem, tiks izstādīts autoservisu aprīkojums, automobiļu remonta instrumenti un autopiederumi. Šeit apmeklētāji varēs nolūkot, piemēram, skaistākos riepu diskus, ar kuriem aplaimot savu spēkratu vasaras sezonas sākumā. Toties nozares speciālisti varēs novērtēt plašo “Intercars” rezerves daļu un autopiederumu klāstu, kā arī jauno profesionāļu sniegumu konkursā “Jaunais automehāniķis 2017”, kas izstādē notiks jau 10. reizi.

Tomēr Rīgas starptautiskās autoizstādes tradicionālā odziņa, kas apmeklētājos rada visplašāko rezonansi, ir “Auto Exotica” – viens no Austrumeiropas lielākajiem autotūninga šoviem un tikšanās vieta autoklubiem. Arī šogad eksotisko spēkratu sadaļā varēs aplūkot ne tikai vietējos pārveidotos auto, bet arī tūninga šedevrus no ārvalstīm.

Gan pēc ekspozīcijas lieluma un kvalitātes, gan apmeklētāju un dalībnieku skaita pēdējos gados izstāde pārliecinoši ir kļuvusi par lielāko Baltijā. Pērn izstādi “Auto 2016” trijās dienās Rīgā apmeklēja pavisam 37 951 cilvēks, un, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, apmeklējums ir audzis par 8,3 procentiem. Vairāk: www.bt1.lv/auto

Izstādi “Auto 2017” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība “BT 1”.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
viencexperc 17.februāris 2017 16:53
1 0 Atbildēt

vajadzēs aiziet aplūkot.... varbūt ieraudzīšu kādu automašīnu. Ceru, ka mustangs būs. Labi, ka būs jeep, MB... varbūt vēl kaut ko interesantu ieraudzīšu...

Andris 18.februāris 2017 9:20
1 2 Atbildēt

Kāpēc jau vairākus gadus izstādē nepiedalās Audi zīmols?

Redaktors 18.februāris 2017 11:03
1 0 Atbildēt

Kāpēc? Mēs nezinām, bet varbūt varētu būt tā, ka nav tādu projektu vai pasākumu, kur visi piedalās. Vienmēr kāds nepiedalās, kāds atkal piedalās, vienam vieni apsvērumi, citam citi. Varbūt arī Latvijas tirgus ir par mazu un lielajiem ražotājiem, kuriem ir stingri izstrādāts korporatīvais stils neatmaksājas savu stendu vest no Vācijas, jo Tu un valstī kopumā nav tādas pirktspējas, lai atpelnītu 20 000 + EUR onvestīciju izstādē?

Klusums 19.februāris 2017 12:56
0 0 Atbildēt

Cik auto ir jāpārdod lai atsistu izstādē iztērēto? Pietiekami daudz. Sen jau nav tie gadi, kad uz izstādi sabrauca kolhozs un par nozāģēto mežu, apkautajām cūkām kaut ko grāba izstādes laikā. Arī izstādīt var tikai to, kas jau ir redzams uz ielas.

viencexperc 18.februāris 2017 11:32
0 0 Atbildēt

vw taču ir. Priekš kam atsevišķi citu VW prezentēt. Vizuāli vienādi, tehniski arī. Salons ne ar ko neatšķiras no visiem zinamā audi 80. Ko tur skatīties? Labi vien ir, ka nebūs.

druknais1 19.februāris 2017 22:45
0 0 Atbildēt

Lada ar būs?

gunbox 21.februāris 2017 10:39
0 0 Atbildēt

Es gaidu, ka būs jaunā PassatCC GTE versija. Ja tā nebūs, tad var skaitīt, ka izstāde ir neizdevusies, jo viss jaunais jau būs parādīts auto salonos. Vispār švakas auto izstādes LV notiek, esmu gan tikai uz divām bijis un nevienā nav bijuši koncepti, ne luksus auto, neskaitot 1 vienību no MB. Atved tikai no veikaliem izstādītos auto vienuviet.

iAuto 16.marts 2017 23:09
0 0 Atbildēt

Izspēlēsim - izlozēsim vēl 2 ielūgumus uz izstādi "Auto 2017". Vienkārši jāpiesakās šeit forumā un izlozēsim vienu laimīgo pēc nedēļas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti