No 71 700 eiro - „Maserati” apvidnieks „Levante” tagad arī Latvijā (+ foto) 2

 

Maserati Levante Foto: iAuto.lv

Autobrava | 24.februāris 2017 14:10

Pirmais itāļu ražotāja “Maserati” apvidus automobilis “Maserati Levante” tika prezentēts Latvijā.

Jaunais “Maserati” apvidus automobilis savā klasē izceļas ar augsta līmeņa luksusu un ražotāja sporta sedaniem raksturīgajām vadīšanas iespējām. “Maserati Levante” jau ir izpelnījies lielu ieinteresētību Latvijas tirgū.

“Tiem, kas pacietīgi gaidīja jaunā “Maserati Levante” parādīšanos, ir jābūt patīkami pārsteigtiem. Itālieši ir pierādījuši, ka apvidus automobili ar tā elegantajām formām var pielīdzināt sedaniem. Bet “Maserati Levante” ekskluzivitāte parādās ne tikai no ārpuses. Šis ir unikāls apvidus automobilis, jo ar savām vadības funkcijām tas līdzinās sporta sedaniem, bet tā iekšpusē var baudīt greznību, ar kuru līdz šim bija pazīstami “Maserati” sedani” - stāsta SIA “Autobrava” direktors Andris Sivickis.

Pēc A. Sivicka teiktā, interese par jauno “Maserati Levante” apvidus automobili Latvijā ir liela, jau vairāk nekā 50 klienti ir interesējušies par iespēju izmēģināt automobili, tiklīdz tas sasniegs Latviju.

“Maserati Levante” šobrīd tiks piedāvāts ar divu veidu dzinējiem. Pirmais - 3 litru darba tilpuma V6 ar turbīnu aprīkots dīzeļdzinējs, kas attīsta 275 Zs jaudu un 600 Nm. Šis dzinējs ļauj 100 km/h ātrumu sasniegt 6,9 sekundēs un maksimālais sasniedzamais ātrums ir 230 km/h. “Levante” ar dīzeļdzinēju vidējais degvielas patēriņš ir 7,2 l/100 km, oglekļa dioksīda emisija - 189 g/km.

“Maserati Levante S” modelī uzstādīts 3 litru darba tilpuma V6 “Twin-turbo” benzīna dzinējs, kas spēj attīstīt 430 Zs jaudu, un dīzeļdzinējam gandrīz pielīdzināmo 580 Nm griezes momentu. Šis modelis no 0 līdz 100 km/h var sasniegt 5,2 sekundēs, tā maksimālais ātrums ir 264 km/h. Šī apvidus automobiļa degvielas patēriņš - 10,9 l/100 km, bet oglekļa dioksīda emisija - 253 g/km.

Sākot ar nākamo gadu, Eiropas tirgū parādīsies vēl viena alternatīva benzīnam – tas ir 350 Zs jaudas 3 litru darba tilpuma V6 “Twin-Turbo” dzinējs. “Maserati Levante” modelis ar šo dzinēju 100 km/h ātrumu sasniegs 6 sekundēs, tā maksimālais ātrums ir 251 km/h. Šī modeļa vidējais degvielas patēriņš - 10,7 l/100 km, oglekļa dioksīda emisija - 249 g/km.

Visi dzinēji ir komponēti kopā ar pilnpiedziņas sistēmu “Q4”, optimāli sadalot griezes momentu starp riteņiem, 8 pakāpju automātisko pārnesumkārbu un “Start&Stop” funkciju. Nevainojamās “Maserati Levante” apvidus automobiļa vadības funkcijas nodrošina standarta aprīkojuma sarakstā ietvertā regulējamā pneimatiskā balstiekārta un elektroniski vadāmie amortizatori.

Regulējamā piekare ļauj izvēlēties automobiļa augstumu 5 dažādos līmeņos (tostarp 2 bezceļa variantus). Braucot bezceļu apvidū, tiek sniegts maksimāls komforts, savukārt uz ceļiem ar kvalitatīvu asfalta segumu var baudīt sportisko braukšanas stilu.

Dinamiskās “Maserati Levante” braukšanas un vadāmības īpašības, kas raksturīgas “Maserati” sedaniem, nosaka ārkārtīgi zemais smaguma centrs, ideālais svara sadalījums starp asīm (50:50), ierobežotas slīdes aizmugures diferenciāls un viens no zemākajiem klasē gaisa pretestības koeficientiem (Cx – 0,31). Spēja būtiski paaugstināt regulējamo apvidus automobiļa klīrensu - klīrensa augstuma izmaiņas amplitūda ir līdz 8,5 cm, ļauj pārvarēt dažādus bezceļu šķēršļus.

Izgatavojot “Maserati Levante” interjeru, izmantoti augstākās kvalitātes materiāli - no premium līmeņa ādas sēdekļiem līdz Ermenegildo Zegna zīda audumam un salona apdares elementiem. Telpisko sajūtu salonā pastiprina elektroniski vadāms panorāmas jumts. Vadītājs un pasažieri var izmantot uzlaboto “Maserati Touch Control” multimediju sistēmu ar 8,4 collu augstas izšķirtspējas skārienjutīgo ekrānu.

“Maserati Levante” tiks piedāvāti izvēlēties kopā ar papildu komplektācijas paketēm „Luxury-Package” un “Sport-Pack”. Katra no tām izceļas ar unikālām stilistikas un tehniskajām īpašībām un ļauj potenciālajiem pircējiem iegādāties individualizēta izskata automobiļus. Kopā ar jaunajiem apvidus automobiļiem var pasūtīt arī papildu bagāžas nodalījumu, jumta bagāžnieku vai āķi piekabei.

“Maserati Levante” modeļa ar dīzeļdzinēju cena Latvijā ir sākot no 71 700 EUR, ieskaitot nodokļus. Visjaudīgākā “Maserati Levante S” modeļa ar benzīna V6 “Twin-Turbo” dzinēju cena ir sākot no 89 500 EUR, ieskaitot nodokļus.

Maserati Levante Foto: Publicitātes attēls

Maserati Levante

Maserati Levante

Maserati Levante

Maserati Levante

Maserati Levante

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 27.februāris 2017 9:15
2 0 Atbildēt

Kāpēc viņam nav mehāniskās kārbas?

Daudzi te uzskata, ka prēmium automobīļiem ir mehānika...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 54

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti