Jaunais Golf ar 14 braukšanas palīgsistēmām tagad arī Latvijā 14

 

Foto: Publicitātes attēls

Jana Jentkus | 1.marts 2017 11:29

Gudrāks, drošāks un ar vairāk savienojuma iespējām – jaunais Golf pārsteidz ar 14 dažādām vadības palīgsistēmām, 9,2 collu lielu skārienjutīgo ekrānu ar žestu vadību, pusautomatizētu braukšanu un uzlabotu standarta pakotni par to pašu sākuma cenu.

Šis ir pirmais modeļa atjauninājums Golf 43 gadus ilgušajā vēsturē. Latvijā jaunais modelis oficiāli būs pieejams no šī gada 9.marta, bet šobrīd automobilis jau ir pieejams iepriekšpārdošanā.

Latvijā iecienītākais Volkswagen modelis piedzīvojis ievērojamas izmaiņas. Tehniskā ziņā ar Golf atjauninājumu Volkswagen pārceļ premium klases tehnoloģijas uz kompakto segmentu. Automašīnai kopumā ir 14 braukšanas un drošības palīgsistēmas, tostarp Front Assist – ārkārtas bremzēšanas sistēmas gājēju uzraudzība, kas pieejama jau standarta pakotnē. Atjauninātais Golf ir arī viens no pirmajiem kompaktās klases automobiļiem, kas būs pieejams ar pusautomatizētām braukšanas funkcijām. Lane Assist – joslu maiņas brīdinājuma sistēma apvienojumā ar adaptīvo kruīza kontroli ACC ļauj Traffic Jam Assist sistēmai pārņemt kontroli līdz pat 60 km/h intensīvā satiksmē. Tā autonomi bremzē, palielina ātrumu un stūrē automašīnu.

Jaunu konceptu ieguvušas arī automobiļa informācijas un izklaides sistēmas. Jaunais Golf ir pirmais kompaktās klases automobilis, kam pieejama žestu vadība 9,2 collu lielajā Discover Pro skārienekrānā. Ekrānu un vadības digitalizēto pasauli papildina Active Info Display (pilnībā digitāls instrumentu klasteris), kas Golf modelī izmantots pirmo reizi. Sistēma Car-Net nodrošina savienojumu ar internetu, ļaujot lietotājiem pieslēgt viedtālruni, izvairīties no sastrēgumiem un pat atrast degvielas uzpildes staciju ar šī brīža zemākajām cenām. Šī tehnoloģisko inovāciju kombinācija padara Volkswagen vispieprasītāko modeli par vienu no progresīvākajiem automobiļiem savā klasē – Golf klasē.

Jaunais Golf ir arī viens no retajiem automobiļiem pasaulē, kas bez benzīna un dīzeļdegvielas tiek piedāvāts ar alternatīvām piedziņas sistēmām – dabasgāzi, hibrīdtehnoloģijām un elektrisko piedziņu. Piedāvātie benzīna (TSI) modeļi svārstās no jaunā 1.0 TSI ar 81 kW / 110 ZS līdz Golf R ar 228 kW / 310 ZS jaudu. Piedāvātie turbo dīzeļa (TDI) modeļi attīsta no 85 kW / 115 ZS līdz 110 kW / 150 ZS lielu jaudu. Visiem TGI modeļiem jauda ir 81 kW / 110 ZS. Jaunais Golf ir pieejams vairākās komplektācijās, tostarp Trendline, Comfortline un sportiskajā R-Line specifikācijas pakotnē, kā arī GTI, R un e-Golf modeļa versijās. Tāpat modelis tiek piedāvāts sešās jaunās, spilgtākās eksterjera nokrāsās – melnā, baltā, dzeltenā, zilā, zaļā un pelēkā.

Turklāt modeļa sākuma cena saglabājas nemainīga, lai arī bāzes modelis tagad ietver 6,5 collas lielu informācijas un izklaides ekrānu, jauna koncepta LED aizmugures gaismas un uzlabotu interjeru. Jaunā Golf sākuma cena Latvijā ir 16 353 eiro.

 

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Rallists 2.marts 2017 9:20
10 0 Atbildēt

Adaptīvā kruīzkontrole kā reiz ir štelle-brauc pa šoseju uz 100, priekšā gara, gara kolonna, kuru varbūt īsti negribas dzīt, tā kā šādas kollonnas reti kustas vienmērīgā atrumā tad atliek uzstādīt distanci līdz priekšā braucošajam un baudīt braucienu, nevis ģorgāties ātrāk/lēnāk.

Otrs kopā ar automātisko kārbu korķos-saliec kājas krustām un klausies mūziku.

Tuliņ saskries ultimate braucēji un ķērks ka paši visu grib kontrolēt un visas palīgsistēmas un automāti tikai traucē braukt-lūdzu kungi, kurš nelieto mobilo telefonu? Pirms 20 gadiem visi rēca ka pat uz poda sēžot var piezvanīt....

650 2.marts 2017 14:12
8 0 Atbildēt

Par ACC pielietojamību visbiežāk (96%..) spriež tie, kuriem viņas nav. Daudzmaz intensīvas satiksmes gadījumā komplektā ar "LV-satiksmes" vispārzināmajiem ieradumiem tam ir vairākas svarīgas (!) nianses. Tieši tāpat, kā avārijas bremzēšanas sistēmai atkarībā no auto markas un modeļa. Bet par to jau zina tikai tie, kam viņa reāli ir. Radara "netīrības" gadījumā viņš tev uzreiz un vairākkārt par to ziņos un brīdinās, ka acc nav pieejams.

Rallists 2.marts 2017 11:17
7 0 Atbildēt

Follija cepurīti piedavāt?

Ko lai dara tie kam gāzes pedālis elektronisks, stūre ar elektriski maināmu pārnesumu, bremžu šlauciņas nav armētas, bremžu atgaisošanas nipeļi un stūres pirksti nav nošplintēti? Koa?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti