Atstāj spēkā KP lēmumu par "Kia Auto" pārkāpumu saistībā ar ierobežojumiem veikt tehnisko apkopi neatkarīgajos servisos 13

 

KIA Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 18.marts 2017 9:53

Administratīvā apgabaltiesa atstājusi spēkā Konkurences padomes (KP) lēmumu sodīt AS "Kia Auto" par KP konstatēto pārkāpumu, liecina KP mājaslapā publicētais paziņojums.

Administratīvā apgabaltiesa 10.martā nolēma noraidīt "Kia Auto" māteskompānijas AS "Tallina Kaubamaja" un "Kia Auto" pārsūdzības pieteikumu par KP 2014.gadā pieņemto lēmumu. Noraidot pieteikumu, tiesa ir atzinusi KP pieņemto lēmumu par pamatotu un atstājusi to spēkā, uzsver KP pārstāvji.

Iepriekš jau vēstīts, ka KP lēmumā konstatēja, ka "Kia Auto" vairāk nekā desmit gadu garumā nepamatoti ierobežojusi auto īpašnieku iespējas garantijas laikā veikt ārpusgarantijas remontus un tehnisko apkopi neatkarīgos servisos, kā arī iespēju uzstādīt citu ražotāju rezerves daļas.

KP uzņēmumam solidāri ar tā māteskompāniju "Tallinna Kaubamaja'' piemēroja sodu 134 514,43 eiro apmērā.

"Tallinna Kaubamaja'' pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka ''KIA Auto'' un ''Tallinna Kaubamaja Grupp'' nepiekrīt KP lēmumam, pamatojoties uz to, ka visa lieta balstīta uz vienu gadījumu, kurā trešā puse atteica garantijas remontu un tiesā atzina, ka ''KIA Auto'' nav bijis iesaistīts lēmuma pieņemšanā par noraidījumu, lēmums ir viņu pašu pieņemts, ņemot vērā lietas objektīvos apstākļus.

''Saskaņā ar ''Kia'' garantijas noteikumiem, kas bija spēkā laika periodā no 2004. līdz 2009. gadam, ''Kia'' pasažieru automašīnas varēja tikt apkalpotas neatkarīgos servisa centros, taču, lai nodrošinātu remontdarbu kvalitāti un pasažieru drošību, ražotājs prasīja, lai remontdarbi, kas veikti neatkarīgos servisa centros, pēc tam tiktu bez maksas pārbaudīti pilnvarotajos centros, lai tādējādi pārliecinātos par atbilstību ražotāja standartiem, kas bija priekšnoteikums garantijas derīgumam. Tomēr KP rūpīgi neanalizēja minētos garantijas apstākļus un interpretēja kopējos garantijas noteikumus kā remontdarbu ierobežojumu neatkarīgos servisa centros. Papildu tam KP padomei nav likumīga pamata atzīt ''Tallinna Kaubamaja'' kā solidāri atbildīgu, tā kā ''Tallinna Kaubamaja'' ir holdings un nav bijis iesaistīts ''KIA Auto'' lēmumos, kas attiecas uz garantijas apstākļiem,'' pauda kompānijā.

Tajā arī norādīja, ka Administratīvās apgabaltiesa atstāja spēkā KP lēmumu, ignorējot uzņēmumu skaidrojumus un iesniegumus, tāpat nav ņemti vērā liecinieku paziņojumi un klientu aptaujas.

Uzņēmumi grasās iesniegt kasācijas sūdzību par attiecīgo tiesas lēmumu.

Administratīvās apgabaltiesas lēmums ir pārsūdzams viena mēneša laikā.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 18.marts 2017 10:00
12 0 Atbildēt

Varbūt neesi pamanījis, bet Latvijā TOP 3 ne jaunos, ne lietotos auto nav amerikāņu auto būve. Var jau skatīties tikai caur savu prizmu :)

viencexperc 18.marts 2017 12:19
4 2 Atbildēt

Kāpēc konkurences padome neko nedara, kad VAG grupa ar saviem mēsliem piesārņo Eiropu? Bāž lētticīgiem cilvēkiem vienādus kropļus.

Kas negrib 10 gadus pirkt oriģinālās ķīniešu ( t.i. korejiešu) detaļas, tas var nepirkt kia. Kur problēma?

viencexperc 18.marts 2017 14:26
2 1 Atbildēt

Aizej paraudi. Tāpēc ka čārdžeri un čelendžeri ražo kanādā.( Brampton, Ontario, Canada).

Pārējos ražo asv. Meksi taisa tikai jorney.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti