No 1. aprīļa iebraukšanai Jūrmalā jāpērk caurlaides - tagad arī motocikliem 4

 

Caurlaižu kontroles punkts Jūrmalā Foto: iAuto.lv

iAuto.lv | 1.aprīlis 2017 23:45

Atsācies periods, kad jāmaksā par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas īpašā režīma zonā. Šogad caurlaides jāpērk arī motociklu vadītājiem. Mainās kontroles kārtība - izmantos arī fotofiksācijas ierīces.

Kā informē Jūrmalas pašvaldība, vienreizējo caurlaižu sistēmā šogad izmaiņu nav – tāpat kā līdz šim vienreizējo iebraukšanas caurlaidi varēs iegādāties iebraukšanas punktos Priedainē un Vaivaros, maksājumu veicot ar karti vai skaidrā naudā, kā arī ar īsziņas vai mobilās aplikācijas starpniecību. Vienreizējās caurlaides cena ir 2 EUR. Arī šogad autostāvvietas Jūrmalas pilsētas teritorijā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, ir bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

Jūrmalā uzsākta iebraukšanas kārtības modernizācija, atvieglojot ilgtermiņa caurlaižu iegādes un izsniegšanas procesu, – ilgtermiņa caurlaides ir elektroniskas. Caurlaides vienam mēnesim vai visam periodam var iegādāties elektroniski portālā epakalpojumi.jurmala.lv. Caurlaide 30 dienām maksā 31 eiro transportlīdzeklim ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām, pārējiem transportlīdzekļiem – 43 eiro. Visam periodam (no 1. aprīļa līdz 30. septembrim) – 107 eiro transportlīdzeklim ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām, pārējiem – 213 eiro.

Mainās iebraukšanas caurlaižu kontroles kārtība

Tā notiks, arī izmantojot fotofiksācijas ierīces. Pie iebraukšanas ir uzstādītas ierīces, kuras fiksē iebraukušo transportlīdzekļu reģistrācijas numurus, ko pašvaldība salīdzina ar reģistrēto caurlaižu datubāzi. Pašvaldības policijai būs informācija par tām automašīnām, kuras iebraukušas pilsētā bez caurlaides. Par iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalā bez caurlaides paredzēts administratīvais sods 50 eiro apmērā.

Vienreizējās iebraukšanas caurlaides, kas iegādātas caurlaižu termināļos, tāpat kā līdz šim kontrolēs pašvaldības policija. Arī vienreizējo caurlaižu iegādes termināļus drīzumā uzsāks aprīkot ar tehnisku papildinājumu, kur autovadītājam, iegādājoties caurlaidi, būs jāievada automašīnas numurs. Attiecīgi arī informācija par vienreizējām iebraukšanas caurlaidēm pašvaldības policijai būs pieejama elektroniski.

Atvieglojumi elektromobiļiem, invalīdiem pielāgotam transportam un Jūrmalas iedzīvotājiem         

Iebraukšanas nodeva nav jāmaksā elektromobiļiem un transportlīdzekļiem, kuri pielāgoti vadītājam invalīdam (tiem caurlaide nav nepieciešama). No nodevas samaksas atbrīvoti arī transportlīdzekļi, kas pārvadā I grupas invalīdus, bērnus invalīdus, kā arī invalīdus, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, bet šiem autobraucējiem pirms iebraukšanas Jūrmalā ir jāapstājas pie iebraukšanas posteņa Priedainē, lai pašvaldības policijas darbinieks varētu reģistrēt caurlaidi, vai iepriekš jāpiesaka elektroniskā caurlaide portālā epakalpojumi.jurmala.lv.

Jūrmalniekiem, kuriem uz 2017.gada 1.martu ir deklarēta dzīvesvietas adrese vai pieder nekustamais īpašums Jūrmalā, caurlaides uz īpašumā, valdījumā vai turējumā esošajiem Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) reģistrētajiem transportlīdzekļiem tiek piešķirtas un reģistrētas informācijas sistēmā automātiski bez maksas. Tāpat arī juridiskajām personām, kurām Jūrmalā ir reģistrēta juridiskā adrese, caurlaides uz īpašumā vai turējumā esošajiem CSDD reģistrētajiem transportlīdzekļiem tiek reģistrētas automātiski.

No šī gada izmaiņas caurlaižu sistēmā skar arī taksometrus – saskaņā ar saistošajiem noteikumiem nodevu nemaksā tie taksometri, kuriem ir izsniegta licences kartīte pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem veikšanai Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā. Caurlaides vieglajiem taksometriem, kuriem ir izsniegta licences kartīte pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem veikšanai Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā, informācijas sistēmā tiek reģistrētas automātiski bez pieteikuma un papildu maksas. Savukārt vieglajiem taksometriem, kuri neatbilst minētajai kategorijai, ir piemērojami vispārīgi noteikumi, saskaņā ar kuriem par iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalā ir maksājama nodeva.

Pērn izsniegtas gandrīz miljons vienreizējās caurlaides

2016.gadā nopirkti 934 tūkstoši vienreizējo caurlaižu iebraukšanai Jūrmalā, no tiem 129 tūkstoši – ar mobilo pakalpojumu starpniecību. Pērn Jūrmalas pašvaldība par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā ieņēmusi 2,1 miljonu eiro. No nodevas samaksas iekasētos līdzekļus uzskaita pilsētas pamatbudžetā un izlieto tūrismam un kūrorta attīstībai labvēlīgas vides radīšanai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, kā arī sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai.

Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā kopš 1996. gada. Nodeva par iebraukšanu rudens un ziemas periodā Jūrmalā atcelta no 2013. gada rudens, lai sekmētu pakalpojumu sniegšanas uzņēmumu attīstību. Savukārt vasaras sezonā, kad Jūrmalu apmeklē liels skaits viesu, ar iebraukšanas maksu tiek regulēta tranzīta transporta plūsma pilsētā, lai saudzētu vidi. Nodeva par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā noteikta saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 12. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 1 “Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā”.

Lasi vēl portālā iAuto:

 
Visi komentāri
 
seaman 2.aprīlis 2017 9:53
6 0 Atbildēt

Vakar bija moču paraugbraucieni Jūrmalas caurbrauksanā, pusē pļerdaku bez numura.

Mobillý iekasē plus 11 kapeikas pat darījumu

Māris 2.aprīlis 2017 12:57
7 0 Atbildēt

Beidzamais idiotisms par motocikliem. Pie velna to korumpnatu pilsētu - kāju tur nesperšu

Vernons 2.aprīlis 2017 14:16
12 0 Atbildēt

Ar kādu egoismu ir jābūt apveltītiem Jūrmalas domes deputātiem, lai Lielupes tilta remonta laikā ieviestu maksu par Jūrmalas caurbraukšanu. Ļoti patīk dažam labam radīt maksimāli grūtību, lai pārējie ar neredzētu enerģiju tās pārvarētu. Nu, lai veicas!

janka 7.aprīlis 2017 20:54
0 0 Atbildēt

žīdu-pidaru lohatronija!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti