KNAB nekonstatē likumpārkāpumu Ventspils brīvostas auto iespējamā izmantošanā Lemberga personīgām vajadzībām 5

 

Audi A8L Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 17.aprīlis 2017 13:25

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis likumpārkāpumu par Ventspils brīvostas pārvaldes automašīnas iespējamo izmantošanu Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") personīgām vajadzībām.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša, izvērtējot informāciju par Ventspils brīvostas pārvaldei piederošās automašīnas iespējamo izmantošanu Lemberga personīgām vajadzībām, KNAB nekonstatēja faktus, kas liecinātu par iespējamiem valsts amatpersonām likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpumiem.

Kā šogad sākumā vēstīja "Latvijas Avīze" Ventspils brīvosta pērn par aptuveni 156 000 eiro iegādājusies luksus klases automašīnu "Audi A8L W12", kuras vienīgais zināmais pasažieris ir brīvostas pārvaldes valdes loceklis, Ventspils domes priekšsēdētājs Lembergs, kurš tiek vadāts ar jauno transportlīdzekli uz tiesas sēdēm Rīgas apgabaltiesā.

Pats Ventspils mērs nedomā, ka regulāra braukāšana uz Rīgas apgabaltiesu, kur tiek izskatīta viņa krimināllieta, ar Ventspils brīvostai piederošo luksus automašīnu ir uzskatāma par šī spēkrata izmantošanu privātām vajadzībām. Galvaspilsētā Lembergam esot arī dažādas darba darīšanas.

Lembergs aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka daļu dienas viņš pavada tiesas zālē krimināllietas izskatīšanā, bet pārējo laiku - veicot citus pienākumus galvaspilsētā. Benzīnu automašīnā viņš nelejot un nezinot, kurš to dara, jo ar tādām lietām nenodarbojoties.

Uz jautājumu, vai automašīnas "nobraukšanu gar Abrenes ielas tiesu namu" uzskata par ētisku, Lembergs atbildēja, ka viņš nebraucot uz tiesu, bet braucot uz Rīgu. "Vai tad ir noteikts, pa kuru ielu var braukt, pa kuru nevar?" ar pretjautājumu atbildēja Lembergs.

Vaicāts, vai viņa darba pienākumi Rīgā tiek pieskaņoti tiesas sēžu grafikam, Ventspils mērs atbildēja, ka neregulē mašīnas braukšanu. "Es viņu izmantoju vienu, divas reizes nedēļā. Pārējā laikā neizmantoju. Es vēlreiz saku, ka es braucu uz Rīgu. Saprotiet, dienas garums ir desmit stundas, tiesa ir trīs stundas. Nu tad desmit mīnus trīs ir septiņi. Tātad septiņas stundas ir citas vajadzības," uzsvēra Ventspils mērs.

Lembergs arī esot novērojis, ka šis Ventspils brīvostas automašīnas jautājums tiek aktualizēts katru reizi pirms Saeimas vai pašvaldību vēlēšanām.

Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis savukārt paziņojis, ka Ventspils brīvostai ir nepieciešama 156 000 eiro vērtā luksus automašīna, lai uzņemtu investorus un nodrošinātu darba kabinetu ostas valdes locekļiem ceļā uz Rīgu.

Šāds auto, ņemot vērā tā tehniskos parametrus, brīvostai esot vajadzīgs arī tāpēc, lai no Ventspils dotos uz Rīgu.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 17.aprīlis 2017 14:01
6 3 Atbildēt

Lembergam pavisam sūdīgi palicis, ka:

1) nav naudas personīgam transportlīdzeklim

2) nopircis kolhoznieku un strādnieku sapni - prēmium folksvāgenu.

mormonis 17.aprīlis 2017 14:55
2 1 Atbildēt

Jā brāl, šo konkursu mēs zaudējām, jo nespējām piedāvāt neko līdzvērtīgu.

Zemesgramata 17.aprīlis 2017 16:41
0 1 Atbildēt

Audi jau vēl pa lēto. Varēja ieķert uber kolhoza auto - Betley Flying Spur vai Mulsanne.

viencexperc 17.aprīlis 2017 17:48
0 0 Atbildēt

nu tu salīdzināji...

www.ss.lv/msg/lv/transp...a4/bcneei.html

ar ko šis atšķiras no tā lemberga auto? Tikai ar izmēru.

No priekšas vai naktī pat neatšķirsi. Salons gan nedaudz atšķirsies. Būs tāds pats kā A4 2016 gada.

ventiņš 17.aprīlis 2017 14:36
4 4 Atbildēt

Katru reizi pirms vēlēšanām Vienotēba neatlaitīgi cenšās kautko izrakt zem Aivara, bet paši tajā bedrē sakrīt kā cūku mēra ķertā cūkas. Gan kāds to bedri izsvilinās... Neredzēt viņiem ne Ventspili, ne Rīgu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti