Ne par ātrumu, bet par zagšanu - 5 lietas, kas jāzina BMW īpašniekiem 15

 
iAuto | 3.maijs 2017 11:35

2017. gads ir iesācies ar satraucošu ziņu BMW īpašniekiem – šīs automašīnas ir atgriezušās zagtāko auto topa augšgalā, divkārt pārsniedzot tuvāko sekotāju skaitu.

Apkopojot Iekšlietu Ministrijas Informācijas Centra statistiku un identificējot auto īpašnieku tendences par drošības ierīču uzstādīšanu, SIA “Autonams” eksperti ir definējuši 5 lietas, kas jāzina un jāņem vērā BMW īpašniekiem.

1. 2017. gadā zagļu topā ir no viena līdz desmit gadus veci BMW*

Saskaņā ar Valsts Policijas datiem šī gada sākumā būtiski palielinājušās BMW markas automašīnu zādzības. Ja pērn šajā laika posmā tās bija ceturtās zagtākās automašīnas, tad šogad tās ieņēmušas stabilu pirmo pozīciju visbiežāk zagto automašīnu sarakstā. Salīdzinājumā ar pagājušo gada nogali, šī gada sākumā BMW zādzību skaits palielinājies uz pusi un nozagtas jau 50 automašīnas.


2. Viszagtākie ir BMW markas automašīnu spoguļi

BMW spoguļu zādzības vienmēr ir bijusi aktuāla problēma, saglabājot tendenci arī 2017. gadā. Saskaņā ar Valsts Policijas datiem, vismaz jau no 2013.gada tie ir zagtāko spoguļu topa augšgalā.
Zagļi iekāro plaša spektra BMW automašīnu spoguļus – to vidū ir gan desmitgadīgu 3. sērijas un 5. sērijas sānskata spoguļi, gan jaunu X5 un X6 modeļu sānskata spoguļi.

3. Ja Tavs BMW ir aprīkots ar bezkontakta atslēgu, tas ir paaugstinātā riska grupā

Pēc apdrošināšanas kompāniju apkopotajiem 2017. gada datiem, vairāk nekā 65% nozagto automašīnu ir bijušas aprīkotas ar bezkontakta (keyless-go) atslēgu.
Automašīnu zagļi šodien izmanto modernākos tehnoloģiju risinājumus, līdz ar to vairs nav nepieciešams fiziski uzlauzt automašīnu, lai to nozagtu. Lai netraucēti iekļūtu automašīnā un to iedarbinātu, pietiek ar attālināti notvertu un pārraidītu atslēgas signālu, kas ir iespējams pat caur ēkas sienu un aizvērtām durvīm.


4. BMW drošības sistēmas aprīkojumu bez maksas iespējams pārbaudīt pie sertificētiem drošības ekspertiem

Lielākā daļa autovadītāju nav informēti, ar kādu drošības sistēmu ir vai nav aprīkoti viņu spēkrati. “Autonams” aicina izmanto iespēju, ko piedāvā vairāki auto drošības sistēmu uzstādītāji - bez maksas veikt pārbaudi, lai noskaidrotu, ar kādām drošības sistēmām ir aprīkota jūsu automašīna.
Saskaņā ar “Autonams” veikto pētījumu, 67% no visām automašīnām Latvijā nav aprīkotas ar auto nozagšanas riskam atbilstošām aizsardzības sistēmām.

5. BMW oriģinālā signalizācija un imobilaizers ir tāds pats kā miljoniem citu BMW

Katru gadu no Bavārijas auto rūpnīcas izripo vairāk nekā viens miljons BMW ar vienādas sistēmas rūpnīcas signalizācijām un imobilaizeriem. Vai Jūs, BMW īpašnieki, domājat, ka ļaundari nav atraduši veidu, kā šīs sistēmas apiet?!

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 3.maijs 2017 12:40
8 0 Atbildēt

Maza piebilde. Autonams - visiem zagļu grupējumiem visparedzamākie drošības ierīču uzstādītāji. Es teiktu, ka vēlams - citur :)

Lai arī apzinos, ka komentēju Autonams reklāmrakstu.

Manam nozagtajam Bmw nebija nekā bez oriģinālās signalizācijas - tagad būtu, ja man atkal būtu tāds Bmw...

kasinsh79 3.maijs 2017 14:34
8 1 Atbildēt

Mana BMW vēsture bijusi interesanta.

E39 - gan 525tds automāts, gan 530d automāts

E46 - 330d mehānika

E87 - 118d automāts

E60 - 530xd automāts

Pēdējie divi - darba auto :) No kuriem neatsakās, dabiski.

Taču, visus tos BMW raksturo ārkārtīgi liels brauktprieks (Freude am fahren) un komforts vispār - tā ir vadāmība, tā ir piekare, tas ir nevainojams automāts, tas ir klusums salonā un pārējais. Mīnusi - pilnīgi debilu indivīdu sačakarēts kolosālas markas imidžs. Vēl mīnuss - riska grupa, zog visu no auto, zog arī pašus auto.

bembists 3.maijs 2017 13:00
6 10 Atbildēt

BMW īpašniekam ir jāzina tikai viena lieta - viņam pieder BMW!!! Pārējais ir pilnīgi pie kājas. Jo BMW ir drivers car, labākais auto pasaulē. Un nav svarīgi tas ir 315 vai 760, tas ir BMW. Pārējās markas ir transporta līdzekļi, amerikāņi - gavno.

p.s. zagļi sliktus auto nezog, pēc tiem nav pieprasījuma...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti