Ne par ātrumu, bet par zagšanu - 5 lietas, kas jāzina BMW īpašniekiem 15

 
iAuto | 3.maijs 2017 11:35

2017. gads ir iesācies ar satraucošu ziņu BMW īpašniekiem – šīs automašīnas ir atgriezušās zagtāko auto topa augšgalā, divkārt pārsniedzot tuvāko sekotāju skaitu.

Apkopojot Iekšlietu Ministrijas Informācijas Centra statistiku un identificējot auto īpašnieku tendences par drošības ierīču uzstādīšanu, SIA “Autonams” eksperti ir definējuši 5 lietas, kas jāzina un jāņem vērā BMW īpašniekiem.

1. 2017. gadā zagļu topā ir no viena līdz desmit gadus veci BMW*

Saskaņā ar Valsts Policijas datiem šī gada sākumā būtiski palielinājušās BMW markas automašīnu zādzības. Ja pērn šajā laika posmā tās bija ceturtās zagtākās automašīnas, tad šogad tās ieņēmušas stabilu pirmo pozīciju visbiežāk zagto automašīnu sarakstā. Salīdzinājumā ar pagājušo gada nogali, šī gada sākumā BMW zādzību skaits palielinājies uz pusi un nozagtas jau 50 automašīnas.


2. Viszagtākie ir BMW markas automašīnu spoguļi

BMW spoguļu zādzības vienmēr ir bijusi aktuāla problēma, saglabājot tendenci arī 2017. gadā. Saskaņā ar Valsts Policijas datiem, vismaz jau no 2013.gada tie ir zagtāko spoguļu topa augšgalā.
Zagļi iekāro plaša spektra BMW automašīnu spoguļus – to vidū ir gan desmitgadīgu 3. sērijas un 5. sērijas sānskata spoguļi, gan jaunu X5 un X6 modeļu sānskata spoguļi.

3. Ja Tavs BMW ir aprīkots ar bezkontakta atslēgu, tas ir paaugstinātā riska grupā

Pēc apdrošināšanas kompāniju apkopotajiem 2017. gada datiem, vairāk nekā 65% nozagto automašīnu ir bijušas aprīkotas ar bezkontakta (keyless-go) atslēgu.
Automašīnu zagļi šodien izmanto modernākos tehnoloģiju risinājumus, līdz ar to vairs nav nepieciešams fiziski uzlauzt automašīnu, lai to nozagtu. Lai netraucēti iekļūtu automašīnā un to iedarbinātu, pietiek ar attālināti notvertu un pārraidītu atslēgas signālu, kas ir iespējams pat caur ēkas sienu un aizvērtām durvīm.


4. BMW drošības sistēmas aprīkojumu bez maksas iespējams pārbaudīt pie sertificētiem drošības ekspertiem

Lielākā daļa autovadītāju nav informēti, ar kādu drošības sistēmu ir vai nav aprīkoti viņu spēkrati. “Autonams” aicina izmanto iespēju, ko piedāvā vairāki auto drošības sistēmu uzstādītāji - bez maksas veikt pārbaudi, lai noskaidrotu, ar kādām drošības sistēmām ir aprīkota jūsu automašīna.
Saskaņā ar “Autonams” veikto pētījumu, 67% no visām automašīnām Latvijā nav aprīkotas ar auto nozagšanas riskam atbilstošām aizsardzības sistēmām.

5. BMW oriģinālā signalizācija un imobilaizers ir tāds pats kā miljoniem citu BMW

Katru gadu no Bavārijas auto rūpnīcas izripo vairāk nekā viens miljons BMW ar vienādas sistēmas rūpnīcas signalizācijām un imobilaizeriem. Vai Jūs, BMW īpašnieki, domājat, ka ļaundari nav atraduši veidu, kā šīs sistēmas apiet?!

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 3.maijs 2017 12:40
8 0 Atbildēt

Maza piebilde. Autonams - visiem zagļu grupējumiem visparedzamākie drošības ierīču uzstādītāji. Es teiktu, ka vēlams - citur :)

Lai arī apzinos, ka komentēju Autonams reklāmrakstu.

Manam nozagtajam Bmw nebija nekā bez oriģinālās signalizācijas - tagad būtu, ja man atkal būtu tāds Bmw...

viencexperc 3.maijs 2017 12:51
3 16 Atbildēt

Top 5 lietas, kas jāzin bmw īpašniekiem:

1) kur ir tuvākais sekond hends ar oriģinālām treniņbiksēm vai tirgus, kur var nopirkt " adidos"

2) kurā veikalā ir akcija uz divlitru alu

3) kurā dus ir lētākā degviela, vai kur ir vaņka, kurš to vadā no krievijas/baltkrievijas

4) kur ir kāda garāža, kur korišs remontē pa lēto

5) adreses visiem tolmetiem, kur nopirkt detaļas.

kasinsh79 3.maijs 2017 13:26
5 1 Atbildēt

Es neatbildu nevienam tādam punktam :)

viencexperc 3.maijs 2017 13:57
1 1 Atbildēt

Tad kāpēc pirki bmw?

kasinsh79 3.maijs 2017 14:34
8 1 Atbildēt

Mana BMW vēsture bijusi interesanta.

E39 - gan 525tds automāts, gan 530d automāts

E46 - 330d mehānika

E87 - 118d automāts

E60 - 530xd automāts

Pēdējie divi - darba auto :) No kuriem neatsakās, dabiski.

Taču, visus tos BMW raksturo ārkārtīgi liels brauktprieks (Freude am fahren) un komforts vispār - tā ir vadāmība, tā ir piekare, tas ir nevainojams automāts, tas ir klusums salonā un pārējais. Mīnusi - pilnīgi debilu indivīdu sačakarēts kolosālas markas imidžs. Vēl mīnuss - riska grupa, zog visu no auto, zog arī pašus auto.

bembists 3.maijs 2017 13:00
6 10 Atbildēt

BMW īpašniekam ir jāzina tikai viena lieta - viņam pieder BMW!!! Pārējais ir pilnīgi pie kājas. Jo BMW ir drivers car, labākais auto pasaulē. Un nav svarīgi tas ir 315 vai 760, tas ir BMW. Pārējās markas ir transporta līdzekļi, amerikāņi - gavno.

p.s. zagļi sliktus auto nezog, pēc tiem nav pieprasījuma...

kasinsh79 3.maijs 2017 14:36
5 1 Atbildēt

BMW - ļoti labs auto.

Taču, būtu prātīgi slavināt, neapliekot citus ražotājus. Tas nekādi neliecina par cilvēka inteliģenci. Tas lai būtu tāds kā ieteikums.

viencexperc 3.maijs 2017 18:07
2 8 Atbildēt

Labs ir 7.ā sērija. Vēl var saprast 5, kā nabagu variantu, bet trešā.... tā ir parodija par auto. Man liekas, ka golfs daudz ērtāks.

Bet pat 7.ā sērija ne ar ko citu neatšķiras no 3., kā tikai ar izmēru. Tāpēc reāli pat braucot ar 7.-to tu izskaties tāpat, kā nabags ar bomžu mēslu vāģi.

Ja nebūtu tās trešās sērijas, x1, x3 tad varētu uzskatīt par lielusku brendu.

Un tas ko te muld, par vadāmību, u.c. lietām, to nevar attiecināt uz 3.-o sēriju. Bet ja cilvēks, atvainojos, gopņiks, liela 3.-o sēriju, tad viss skaidrs. Tas gopņiks ar aizvērtām acīm neatšķirs vw džettas braukšanu no bmw...

bembists 3.maijs 2017 18:21
3 2 Atbildēt

Izskatās ka vienīgais ar ko tu esi braucis ir ar pirkstu pa savu ānusu!

viencexperc 3.maijs 2017 20:51
0 0 Atbildēt

Bet man ixskatās, ka vienīgais ar ko esi braucis, ir 3-ās sērijas bembis un dacia. Tāpēc salīdzinājumā ar daciju, tavs bembis ideāls.

kasinsh79 3.maijs 2017 21:11
4 0 Atbildēt

Beidz sevi pazemot, tas pat to nabagu variantu - ir tumsonīgi.

Arī 1.,2.,3.un 4. sērijas Bmw - īsti Bmw :)

Brīva izvēle.

Bils 3.maijs 2017 19:09
2 0 Atbildēt

Jā, tieši tā! Man bija 3 gab. BMW un tagad braucu ar amerikāni. Nevar nolikt citus auto.

e38 -740d gāja lopā un ēda salīdzinoši maz zupu, bija pilnākā komplektācija ar visiem dubultajiem stikliem utt., u.c.. Kaifs braukt!

Kanibaals 4.maijs 2017 13:07
2 0 Atbildēt

>p.s. zagļi sliktus auto nezog, pēc tiem nav pieprasījuma...

Zog arī KIA... Zog to pēc kā ir pieprasījums, un pēc BMW detaļām ir pieprasījums, jo daudziem tas ir sapņu auto, ko finansiāli nevar pavilkt līdz ar to meklē detaļas pa lēto.

Conqueror 3.maijs 2017 19:50
2 0 Atbildēt

Bmw ir labi auto

Kanibaals 4.maijs 2017 13:08
3 0 Atbildēt

Tieši tā tikai labi, bet ir arī labāki par BMW.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti