AS "PrivatBank" autolīzings gada sākumā piedzīvo kāpumu par 8,5% 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 4.maijs 2017 14:57

AS "PrivatBank" šā gada pirmajos trīs mēnešos izsniegusi 2,37 miljonus eiro automašīnu iegādei līzingā, kas ir pieaugums par 8,5% salīdzinājumā ar 2016. gada pirmo ceturksni, kad automašīnas līzingā tika iegādātas par gandrīz 2,19 miljoniem eiro.

Pieauguma pamatā ir bijis kāpums juridisko personu segmentā - uzņēmumi un citas organizācijas šā gada pirmajos trīs mēnešos automašīnas līzingā iegādājušās par 1,2 miljoniem eiro, kas ir par 27,6% vairāk nekā pērnā gada pirmajā ceturksnī.

Savukārt privātpersonu segmentā šā gada sākumā ir novērojams neliels samazinājums salīdzinājumā ar 2016. gada pirmajiem trim mēnešiem. Kopumā gada sākumā ir pieaugušas summas, ko juridiskās personas iegulda automašīnu iegādei līzingā, savukārt privātpersonas auto iegādei ir atvēlējušas mazākas summas salīdzinājumā ar 2016. gada pirmajiem trim mēnešiem. Tas lielā mērā ir skaidrojams ar to, ka juridiskās personas šogad intensīvāk gatavojas jaunai darba sezonai.

Juridisko personu segmentā nemainīgs līderis, tāpat kā 2016. gadā, ir vācu Volkswagen, kam ar līdzīgiem rezultātiem seko Toyota, Renault, Audi, Volvo un Mercedes. Salīdzinājumā ar pērnā gada sākumu šogad no vadošā trijnieka ir izkritusi Scania un BMW.

Arī privātpersonu segmentā līderpozīcijas ir palikušas nemainīgas - turpina dominēt Volvo un BMW. Savukārt izmaiņas ir skārušas trešo un ceturto pozīciju - vietām ir samainījušies trešās vietas ieguvējs Volkswagen un Audi, kas šā gada sākumā ir vairs tikai ceturtajā vietā. Pagājušā gada sākumā Audi nedaudz apsteidza Volkswagen.

Populārākās AS "PrivatBank" līzingā iegādātās automobiļu markas:

PRIVĀTPERSONAS JURIDISKAS PERSONAS

1. VOLVO VW

2. BMW TOYOTA

3. VW RENAULT

4. AUDI AUDI

5. OPEL VOLVO

6. Mercedes Mercedes

7. FORD BMW & Porsche

 
Visi komentāri
 
viencexperc 4.maijs 2017 22:02
0 1 Atbildēt

Vajadzēja rakstīt precīzāk - " krievi šajā ceturksnī aktīvi ņem kredītus", vai " krievi visbiežāk ņem kredītā volvo, bmw...".

Paskaidrošu tiem, kas nesaprata:

"Privatbank" ir Ukrainas banka ( lasi - krievu). Cik es zinu, tad krievu pakalpojumus izmanto pārsvarā krievi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 3

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti