Latvija - līdere Baltijas valstīs hibrīdauto izvēles ziņā 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.maijs 2017 16:29

Pēdējo piecu gadu laikā pārdoto Lexus hibrīdauto apjoms audzis par 34%

Līdz ar iedzīvotāju interesi par ilgtspējīgu dzīvesveidu, tostarp tehnoloģijām, kas to atbalsta, būtiski audzis Latvijā pārdoto hibrīdauto skaits. Tā pēdējo piecu gadu laikā par 34% audzis pārdoto Lexus hibrīdauto skaits. Latvijā gadā vidēji tiek pārdoti 150 hibrīdauto. Turklāt zīmīgi, ka pēdējo 12 gadu laikā, kopš Lexus piedāvā šīs klases automobiļus, starp Baltijas valstīm vispieprasītākie tie ir tieši Latvijā.

Kopš 2006. gada līdz šī gada martam Latvijā reģistrēts 1321 premium klases hibrīds, no kuriem 1300 ir bijuši Lexus. Savukārt Igaunijā šajā laika posmā kopumā pārdoti 994 hibrīdautomobiļi, bet Lietuvā - 893.

Saskaņā ar Lexus pārstāvošā uzņēmuma Latvijā “Amserv Motors", kura autocentrs LEXUS RĪGA KRASTA atrodas Rīgā, Krasta ielā 3, valdes locekļa Armanda Vimbas vārdiem, panākumu atslēga ir bijusi mērķtiecīgs fokuss uz inovācijām un zaļajām tehnoloģiām, apvienojot jaudu un videi draudzīgumu.

“Hibrīda priekšrocība ir tā, ka tas vienlaikus ir gan jaudīgs, gan nodrošina vienmērīgu un klusu braukšanas pieredzi. Taču redzam, ka autovadītāji aizvien nereti izvēlas automašīnas ar dīzeļa vai benzīna motoru, līdz galam neapzinoties hibrīddzinēja priekšrocības. Pēc pieredzes zinām teikt, ka tie autovadītāji, kas reiz iegādājušies hibrīdauto, arī nākamo auto izvēlas ar tādu pašu dzinēju. Hibrīdtehnoloģija mūsdienās ir ļoti kvalitatīva un izturīga, taču diemžēl joprojām par tiem vēl pastāv dažādi “pilsētas mīti,” kurus vēlāk nomaina pozitīvā lietotāju pieredze ”, norāda A.Vimba.

“Piemēram, noteikti nav pamata aizspriedumam, ka hibrīdtehnoloģija nav piemērota mūsu klimatam. Gluži pretēji – Lexus izmantotā inovatīvā tehnoloģija ir rūpīgi pārbaudīta un apliecinājusi sevi praksē, darbojoties jebkuros laikapstākļos arī Latvijā. Turklāt, salīdzinājumā ar parastajām automašīnām, ietekme uz vidi ir ievērojami mazāka, savukārt ekonomija – krietni lielāka.”

Armands Vimba uzsver, ka Latvijā cilvēki dod priekšroku hibrīdautomašīnām dēļ to jaudas, kas apvienota ar reāli zemāku degvielas patēriņu, kas pieejams bez dīzeļdzinēju blaknēm, kā arī pārliecības par videi draudzīgu izvēli.

“Cilvēki ļoti daudz runā par tālu nākotni, kad auto brauks paši un degviela būs ūdeņradis. Faktiski hibrīdauto, kas jau šodien ir realitāte uz mūsu ceļiem, ir fantastisks vairākos veidos, izmantojot tehnoloģijas, par kurām vēl nesen varēja tikai sapņot,” atzīmē A. Vimba.

Kopš 2005. gada, kad tirgū tika izlaists pirmais apvidus hibrīds RX 400h, pasaulē ir pārdoti jau vairāk nekā miljons Lexus hibrīdauto. Hibrīdtehnoloģiju uzvaras gājiens arī Latvijā apliecina, ka pagājušā gadā 88,89% no visiem līdz šim tirgū pārdotajiem Lexus automobiļiem bija tieši hibrīdi. Lexus hibrīda modeļi ir guvuši lielu atsaucību klientu vidū, pateicoties zemajam degvielas patēriņam, samazinātajām CO2 emisijām, kā arī klusajam, ērtajam salonam un uzticamai lietošanai.

 
Visi komentāri
 
Conqueror 10.maijs 2017 4:38
0 1 Atbildēt

Koenigegg Regera ir vēl labāks hibrīds par Lexus.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti