Rīgā atklāj nelikumīgu dīzeļdegvielas uzpildes staciju 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 18.maijs 2017 14:36

Turpinot izmeklēšanu kriminālprocesā, kurā aprīļa beigās tika apturētas divu savstarpēji saistītu organizētu personu grupu darbība, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas darbinieki šogad maijā kāda uzņēmuma teritorijā Rīgā atklāja nelikumīgu degvielas uzpildes staciju, bet tās turētāja transportlīdzeklī konstatētas psihotropās vielas.

Nelikumīgā dīzeļdegvielas uzpildes stacija atklāta, veicot kratīšanu kriminālprocesā iesaistītās personas izmantotajās telpās un teritorijā Rīgā. Nelikumīgajā dīzeļdegvielas uzpildes stacijā bija ierīkotas divas dīzeļdegvielas tvertnes, katra ar tilpumu 10 tonnu. Savukārt, veicot kratīšanu jau šīs dīzeļdegvielas uzpildes stacijas turētāja automašīnā, atrastas un izņemtas psihotropās vielas. Tvertnē esošā dīzeļdegviela un psihotropās vielas kriminālprocesa ietvaros tika izņemtas.

Jau ziņots, ka VID Finanšu policijas pārvalde 2017.gada aprīlī apturēja divas savstarpēji saistītas organizētas personu grupas, kas, izvairoties no nodokļu nomaksas, valsts budžetam nodarījušas zaudējumus ne mazāk kā 356 246 eiro apmērā.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka abi grupējumi sniedza pakalpojumus ļoti plašam patiesā labuma guvēju lokam - reāli strādājošiem uzņēmumiem, kas darbojās mēbeļu un elektropreču vairumtirdzniecības jomā, apsardzes jomā, kreditēšanas jomā, mazumtirdzniecības specializētajos un nespecializētajos veikalos.

VID vērsa uzmanību, ka uzņēmumi, kas, izmantojot organizētās noziedzības grupējumu sniegtos pakalpojumus, iekļauj savās PVN deklarācijās faktiski nenotikušus darījumus, var piedāvāt preces un pakalpojumus par pazeminātām cenām, kas neveicina godīgu konkurenci konkrētas nozares uzņēmēju vidū.

Veicot 40 kratīšanu rūpīgi slēptajos birojos un noliktavās Rīgā un Rīgas reģionā, izņemti fiktīvo uzņēmumu zīmogi, internetbankas kodu kartes, kodu kalkulatori, dokumentācija un citi nozīmīgi lietiskie pierādījumi. Kriminālprocesuālo darbību nodrošināšanai piesaistīta pretterorisma vienība "Omega".

Visas procesuālās darbības VID Finanšu policijas pārvaldes izmeklētāji veica kriminālprocesa ietvaros, kas sākts 2017.gada februārī pēc Krimināllikuma 218.panta trešās daļas un 195.panta trešās daļas par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielos apmēros.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

 
Visi komentāri
 
E.B. 18.maijs 2017 17:11
7 0 Atbildēt

Vismaz kaut kas uz kopeja fona.Lai veic kratīšanas tur kur milioni pazūd no nodokļū maksātāju naudas,lai ierosina lietas amatpersonam par neefektīvu līdzekļu izšķērdību līdz pat ministriem ar mantas un villu konfiskācijām,tur rokas par īsu.Pārdodiet to vid ēku,ja varēsiet un uzceliet no jauna.Trīs reiz lētāk iznāks.Tikai kurš muļķis viņu pirks par tādu naudu.Dienvidu tilts hren viņ zin cik milioni, gaiļezer slimnīcā tik pat milioni pazūd,tipa vienā diena pazuda.40 jaudīgas benzīna kapsētas,kam viņas?Iepirkums tāds ir kā mēs Čikaga dzīvotu vai Semīrs pie mums brauc strādāt?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti