Pilnveidos kārtību transportlīdzekļu tehniskā apskatē un tehniskā kontrolē uz ceļa 14

 

Foto: iAuto.lv

MK | 30.maijs 2017 12:19

Otrdien, 30.maijā, valdība apstiprināja Ministru kabineta (MK) noteikumus, kas pilnveidos kārtību, kādā tiek veikta transportlīdzekļu valsts tehniskā apskate un transportlīdzekļu tehniskā kontrole uz ceļa.

Kopumā tiks saglabāts šobrīd spēkā esošais tiesiskais regulējums attiecībā uz transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa un aprīkojuma novērtēšanu transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates un transportlīdzekļu tehniskās kontroles uz ceļiem ietvaros.

Ar noteikumiem “Transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates un tehniskās kontroles uz ceļiem noteikumi” tiek pārņemtas vairākas Eiropas Savienības (ES) Direktīvas, kā rezultātā tiks mainīta defektu kodu numerācijas sistēma, ar mērķi ieviest vienotu defektu numerāciju visā ES.

Tāpat kā līdz šim, noteikumi noteiks kārtību, kādā tiek veiktas transportlīdzekļu pārbaudes uz ceļiem. Ja Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim piešķirs 2.vērtējumu, tiks anulēta esošā atļauja piedalīties ceļu satiksmē, noņemta tehniskās apskates uzlīme un dota pagaidu atļauja.

Ja transportlīdzeklim piešķirs 3.vērtējumu, tā tālākā piedalīšanās ceļu satiksmē būs aizliegta. Šādā gadījumā inspektors aizturēs transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numura zīmes un anulēs atļauju vai pagaidu atļauju piedalīties ceļu satiksmē. To varēs atgūt, saremontējot transportlīdzekli un veicot tā pārbaudi tehniskās apskates stacijā.

Noteikumos pārņemtās ES Direktīvas paredz, ka Eiropas Komisijai (EK) līdz 2018.gadam ir jāizpēta informācijas apmaiņas iespējamība starp ES dalībvalstīm par tehniskajās apskatēs konstatētajiem defektiem, odometra rādījumiem un informāciju par transportlīdzekļu tehnisko kontroli uz ceļa. VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” jau vairāk nekā 10 gadus piedāvā Latvijas klientiem iespēju pārliecināties par transportlīdzekļa odometra rādījumiem un tehniskās apskates datiem, un ir gatava šo informāciju nodrošināt gan EK, gan citām ES dalībvalstīm.

Tāpat noteikumos nostiprinātas tās prasības, kas jau šobrīd tiek īstenotas, attiecībā uz tehniskās apskates stacijā izmantojamajām diagnostikas iekārtām, inspektoru kompetenci un apmācību.

Vienlaikus, apstiprinot valdībā noteikumus, par spēku zaudējušiem atzīti MK 2004.gada 29.aprīļa noteikumi Nr.466 “Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem”.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
guntis 30.maijs 2017 17:56
26 3 Atbildēt

pilnveidos,pārveidos...darīs visu kā tik noslaukt to latvieti....kad sāks ko darīt labklājības labā????

Aldis 30.maijs 2017 21:20
14 1 Atbildēt

Kada hrena pec bus vel klat jamaksa ja piemeram nedeg lampina? Un lai no sakuma saved kartiba celus, jo masina neluzt ta pat vien.

paareizi 30.maijs 2017 20:33
9 15 Atbildēt

pietiek braukt ar ''konservu bundžām''! Autiņi jātur tehniskā kārtībā.Pietiek aizņemties no kaimiņa riepas uz skati,piemālēt vainas(nesalabot) un priecāties ka pārbaudē neatklāja to un šo.Lai tik bauda uz ceļiem

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 7

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti