Mazinās administratīvo slogu transportlīdzekļu reģistrācijas procesā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Satiksmes Ministrija | 31.maijs 2017 7:53

Valdība vakar apstiprināja grozījumus Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumos, lai tādējādi mazinātu administratīvo slogu.

Satiksmes ministrija (SM) skaidro - grozījumos paredzēts, ka transportlīdzekli var noņemt no uzskaites norakstīšanai ne tikai pamatojoties uz likvidācijas sertifikātu, bet arī gadījumā, ja šāda informācijas saņemta no citas ārvalsts kompetentas iestādes, kas atbilstoši Eiropas Savienības (ES) direktīvai attiecīgajā dalībvalstī uztur elektronisku datu kopumu par reģistrētajiem transportlīdzekļiem vai kuras rīcībā ir informācija par transportlīdzekļa iznīcināšanu vai bojāeju (piemēram, valsts policija, ugunsdzēsības un glābšanas dienesti, apdrošināšanas kompānijas). Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) ir tiesības Latvijā reģistrēto transportlīdzekli noņemt no uzskaites norakstīšanai.

Tāpat, lai palielinātu valsts reģistrācijas numuru izvēles un reģistrācijas iespējas, kā arī vienlaikus, lai ierobežotu neatļautu valsts reģistrācijas numuru realizāciju, noteikumu projektā ir iekļauti vairāki grozījumi un papildinājumi valsts reģistrācijas numuru aprites un reģistrācijas kārtībā. Piemēram, noteikts, ka persona sev interesējošu numuru var izvēlēties ne tikai no esošajā nodaļā, kur tā atrodas, pieejamo numura zīmju saraksta, bet noskaidrot vai kāda no interesējošām numura zīmēm nav pieejama kādā citā CSDD nodaļā un šo numura zīmi rezervēt uz piecām dienām, lai šādos termiņos nodrošinātu tās saņemšanas iespējas attiecīgajā CSDD nodaļā.

Savukārt, lai piedāvāto pakalpojumu neizmantotu neierobežota skaita numuru rezervēšanai un vēlākai piedāvāšanai realizācijai, tiek ierobežots rezervējamo numuru apmērs noteiktā laika periodā katram vienas personas īpašumā (turējumā) esošam transportlīdzeklim.

"Ņemot vērā, ka izvēles numuru pieprasījums, īpaši ar viena vai divu ciparu kombinācijām, būtiski pārsniedz iespējamo piedāvājumu, šāds ierobežojams ir samērīgs un ir nepieciešams, lai nodrošinātu sabiedrības vairākuma intereses un iespējas izvēlēties sev vēlamāko valsts reģistrācijas numuru," norāda SM.

Tāpat nolūkā mazināt administratīvo slogu, veicot transportlīdzekļu reģistrāciju, kā arī ņemot vērā arvien plašāk pieejamos elektroniskos pakalpojumus un Transportlīdzekļu reģistrā elektroniski izdarītās atzīmes, noteikumu projektā ir iekļauti vairāki grozījumi, ar kuriem paredzēts atteikties no līdz šim nepieciešamo pilnvaru iesniegšanas reģistrācijas veikšanai. Paplašinātas arī transportlīdzekļu izgatavotāju pārstāvjiem paredzētās sadarbības iespējas, nodrošinot klientiem pārdoto transportlīdzekļu reģistrāciju.

Vienlaikus, mazinot administratīvo slogu, ir paredzēts atteikties no agregātu numuru salīdzināšanas veikšanas nozaudētu dokumentu atjaunošanai saistībā ar šādu nozaudētu dokumentu ievietošanu starptautiski izmantojamās informatīvās sistēmās un atkārtotas vai nelegālas izmantošanas aizlieguma nodrošināšanu.

"Paredzams, ka administratīvais slogs tiks samazināts gan transportlīdzekļu īpašniekiem, jo informācijas apmaiņu par nolietotiem transportlīdzekļiem ir paredzēts nodrošināt elektroniskā veidā, gan arī CSDD, jo tādējādi tiks samazināta gan papīra dokumentu aprite gan arī klientu plūsma to apkalpošanas vietās," skaidro SM.

 
Visi komentāri
 
Bonifācijs 1.jūnijs 2017 18:16
0 0 Atbildēt

Tātad,gaidāma štatu samazināšana csdd kantorī? Mazāk ēdīs nodokļumaksātāju naudu?Darbs taču mazāks.:D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti