Mītiņš pret OCTA sadārdzināšanu pie valdības ēkas pulcē ap 30 aktīvistu 10

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 26.augusts 2017 8:34

Mītiņš pret Transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas sadārdzināšanu šovakar Rīgā, pie Ministru kabineta, pulcējis aptuveni 30 aktīvistus, novēroja aģentūra LETA.

Protestētāji alejā iepretim valdības ēkai izvietojuši vienu lielu, krāsainu plakātu, uz kura attēlots sarkans automobilis un uzrakstīts "Mēs esam pret OCTA cenu nepamatotu paaugstināšanu!". Daži citi plakāti ir mazāki, ar melnu flomāsteru uzzīmēti uz nekrāsotām kartona loksnēm. Piemēram, uz viena no plakātiem rakstīts "Kampēji. Rokas nost no obligātās apdrošināšanas cenas!", bet cits plakāts jautā "Cien. valdība, cik jums € "atlec" no OCTA peļņas???????".

Kā liecina aģentūras LETA novērojumi, daži no šovakar pie valdības ēkas atnākušajiem protestētājiem pēdējo gadu laikā piedalījušies arī vairākos citos mazskaitlīgos piketos, tostarp biedrības "Antiglobālisti" rīkotajos. Starp viņiem ir arī aktīvists Sigurds Graudiņš.

Pasākuma organizētāji mītiņā vāc parakstus petīcijai, kuru paredzēts iesniegt Ministru kabinetā un Saeimā. Petīcijā aicināts valstij uzraudzīt OCTA nozari, atjaunot cenas līmenī, kādas tās bija pirms šogad piedzīvotā cenu paaugstinājuma, kā arī izvērtēt cenu pamatotību.

Līdz plkst.19.30 bija savākti nedaudz vairāk kā 35 paraksti, taču pasākuma organizētāji aģentūrai LETA pauda cerību, ka līdz sanāksmes beigām plkst.21 parakstu būs krietni vairāk. Iniciatīvu paredzēts turpināt arī internetā.

Pasākuma organizētāji mītiņā saka uzrunas gan latviešu, gan krievu valodā, aicinot sanākušos pretim Ministru kabinetam skandēt "Nē!" un "Kopā mēs varam!".

Gan alejā pie protestētājiem, gan arī uz ietves pie valdības ēkas patrulē Valsts policijas darbinieki, novēroja LETA.

Kā ziņots, protesta akcijas mērķis ir paust viedokli pret OCTA apdrošināšanas sadārdzināšanu.

Iepriekš sociālajā tīklā "Facebook" uzmanību izpelnījās Rīgas cīņu sporta skolas direktora un kādreizējā Stopiņu novada domes deputāta Jurija Vasiļjeva ieraksts, kurā viņš pauda neapmierinātību ar OCTA apdrošināšanas cenas pieaugumu un aicināja iedzīvotājus piedalīties mītiņā.

Vasiļjeva publicētais video skatīts nu jau vairāk nekā 83 000 reižu un ar to dalījušies teju vai 4000 sociālā tīkla lietotāji. Viņš apgalvoja, ka ikkatram mītiņa apmeklētājam tiks sniegta iespēja publiski izteikties, kā arī tiks vākti iedzīvotāju paraksti pret šo apdrošināšanas cenu paaugstinājumu.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ezis71 26.augusts 2017 10:16
15 1 Atbildēt

Pat ja sanāktu 1000 cilvēku tad tas arī neko nemainītu, valdībā tāpat darīs tā kā viņi grib.Vienīgi duršana uz dakšām varētu visu vērst uz labo pusi bet tas nekad nenotiks.

Teicami, pat apsveicami 26.augusts 2017 12:57
7 0 Atbildēt

Statistikā pamanīju, ka OCTA regresos bez nodokļiem paredzēts atgūt ap 4 ļim. vai vairāk no izmaksātām atlīdzībām, bet zaudējumos norakstīs ap 2 ļim, no kuriem vismaz trešdaļa nāk klāt no KASKO admin. un ekspert. bilances, tad, pie atlikušās peļņas pieskaitot vēl palielinātās OCTA prēmijas daļu, vai OCTA nozare netuvosies 100% peļņai!?

viencexperc 26.augusts 2017 9:18
6 2 Atbildēt

Ļoti daudz cilvēku savācās. Es domāju, ka valdība iejauksies, jo 30 piketētāji tā nav joka lieta. Viena lieta ir 29 cilvēki, cita - 30.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti