Mītiņš pret OCTA sadārdzināšanu pie valdības ēkas pulcē ap 30 aktīvistu 10

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 26.augusts 2017 8:34

Mītiņš pret Transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas sadārdzināšanu šovakar Rīgā, pie Ministru kabineta, pulcējis aptuveni 30 aktīvistus, novēroja aģentūra LETA.

Protestētāji alejā iepretim valdības ēkai izvietojuši vienu lielu, krāsainu plakātu, uz kura attēlots sarkans automobilis un uzrakstīts "Mēs esam pret OCTA cenu nepamatotu paaugstināšanu!". Daži citi plakāti ir mazāki, ar melnu flomāsteru uzzīmēti uz nekrāsotām kartona loksnēm. Piemēram, uz viena no plakātiem rakstīts "Kampēji. Rokas nost no obligātās apdrošināšanas cenas!", bet cits plakāts jautā "Cien. valdība, cik jums € "atlec" no OCTA peļņas???????".

Kā liecina aģentūras LETA novērojumi, daži no šovakar pie valdības ēkas atnākušajiem protestētājiem pēdējo gadu laikā piedalījušies arī vairākos citos mazskaitlīgos piketos, tostarp biedrības "Antiglobālisti" rīkotajos. Starp viņiem ir arī aktīvists Sigurds Graudiņš.

Pasākuma organizētāji mītiņā vāc parakstus petīcijai, kuru paredzēts iesniegt Ministru kabinetā un Saeimā. Petīcijā aicināts valstij uzraudzīt OCTA nozari, atjaunot cenas līmenī, kādas tās bija pirms šogad piedzīvotā cenu paaugstinājuma, kā arī izvērtēt cenu pamatotību.

Līdz plkst.19.30 bija savākti nedaudz vairāk kā 35 paraksti, taču pasākuma organizētāji aģentūrai LETA pauda cerību, ka līdz sanāksmes beigām plkst.21 parakstu būs krietni vairāk. Iniciatīvu paredzēts turpināt arī internetā.

Pasākuma organizētāji mītiņā saka uzrunas gan latviešu, gan krievu valodā, aicinot sanākušos pretim Ministru kabinetam skandēt "Nē!" un "Kopā mēs varam!".

Gan alejā pie protestētājiem, gan arī uz ietves pie valdības ēkas patrulē Valsts policijas darbinieki, novēroja LETA.

Kā ziņots, protesta akcijas mērķis ir paust viedokli pret OCTA apdrošināšanas sadārdzināšanu.

Iepriekš sociālajā tīklā "Facebook" uzmanību izpelnījās Rīgas cīņu sporta skolas direktora un kādreizējā Stopiņu novada domes deputāta Jurija Vasiļjeva ieraksts, kurā viņš pauda neapmierinātību ar OCTA apdrošināšanas cenas pieaugumu un aicināja iedzīvotājus piedalīties mītiņā.

Vasiļjeva publicētais video skatīts nu jau vairāk nekā 83 000 reižu un ar to dalījušies teju vai 4000 sociālā tīkla lietotāji. Viņš apgalvoja, ka ikkatram mītiņa apmeklētājam tiks sniegta iespēja publiski izteikties, kā arī tiks vākti iedzīvotāju paraksti pret šo apdrošināšanas cenu paaugstinājumu.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 26.augusts 2017 9:18
6 2 Atbildēt

Ļoti daudz cilvēku savācās. Es domāju, ka valdība iejauksies, jo 30 piketētāji tā nav joka lieta. Viena lieta ir 29 cilvēki, cita - 30.

no rīta 26.augusts 2017 9:37
1 1 Atbildēt

tipiski Latvijai - es taču paliku mājās un Tu arī. Tā mēs noskatāmies uz nevarīgo Kalnmeijeru, limuzīnu iegādi bijušajiem prezidentiem u.c. "jautrībām"

ezis71 26.augusts 2017 10:16
15 1 Atbildēt

Pat ja sanāktu 1000 cilvēku tad tas arī neko nemainītu, valdībā tāpat darīs tā kā viņi grib.Vienīgi duršana uz dakšām varētu visu vērst uz labo pusi bet tas nekad nenotiks.

Pļurkt 26.augusts 2017 14:23
1 0 Atbildēt

Pēc 13. janvāra grautiņiem ieklausījās gan!

Kamēr pensionāru bariņš stāvēja un dziesmas dziedāja tikam nevienam ar nekas neinteresēja un netaisījās ieklausīties.

ezis71 26.augusts 2017 20:10
0 0 Atbildēt

13.janvāris bija bērnudārza līmenis un neviens neieklausījās, patiesībā ar grautiņiem visi iebrauca auzās.Vajadzēja taisīt kaut ko līdzīgu barikādēm,tas noteikti nostrādātu.

dsa 26.augusts 2017 18:02
0 0 Atbildēt

Nu tad sāc ar sevis uzduršanu...

Danunah 26.augusts 2017 14:49
0 0 Atbildēt

Nu tad, tautieši, aizpi"at vienreiz mutes un ļaujiet lai jūs turpina no visām pusēm.

Tu esi nabags un paliksi, latvieti. Tu esi ar to samierinājies, bet cerams, ka Tavi bērni nebūs tādi lupatas

Teicami, pat apsveicami 26.augusts 2017 12:57
7 0 Atbildēt

Statistikā pamanīju, ka OCTA regresos bez nodokļiem paredzēts atgūt ap 4 ļim. vai vairāk no izmaksātām atlīdzībām, bet zaudējumos norakstīs ap 2 ļim, no kuriem vismaz trešdaļa nāk klāt no KASKO admin. un ekspert. bilances, tad, pie atlikušās peļņas pieskaitot vēl palielinātās OCTA prēmijas daļu, vai OCTA nozare netuvosies 100% peļņai!?

nara. 26.augusts 2017 17:50
1 0 Atbildēt

Kādi tad OCTAI var būt zaudējumi ar izmaksām, ja viņi iekasē gan no tiem aytovadītājiem, kas netaisa satiksmes negadījumus gan arī no vainīgajiem piedzen cietušajiem izmaksātās atlīdzības.

gunbox 28.augusts 2017 15:26
1 0 Atbildēt

Valsts legalizētais rekets.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti