Portāls: AM jaunu luksus auto paredzēts nomāt bijušās prezidentes Vīķes-Freibergas vajadzībām 14

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 13.septembris 2017 11:01

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra izsludinātais iepirkums par jaunas luksus klases vieglās pasažieru automašīnas pilna servisa ilgtermiņa nomu paredzēts bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes - Freibergas vajadzībām, vēsta portāls "pietiek.com".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 10.augustā Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs izsludinājis iepirkumu par jaunas luksus klases vieglās pasažieru automašīnas pilna servisa ilgtermiņa nomu kādam no bijušajiem Valsts prezidentiem. Drošības apsvēruma dēļ un kamēr iepirkums nav noslēdzies Aizsardzības ministrija (AM) neatklāja, kuram bijušajam prezidentam auto paredzēts.

Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 20.septembris.

Automašīnas noma paredzēta Militārās policijas bijušā Valsts prezidenta apsardzes funkciju nodrošināšanai. Automašīnu ar operatīvā transportlīdzekļa statusu nomās uz piecu gadu termiņu.

AM iepriekš skaidroja, ka esošo auto tehnisko traucējumu novēršanai, kas radušies ekspluatācijas rezultātā, ir nepieciešami regulāri, ilgstoši un dārgi atsevišķu mezglu un agregātu remonti vai nomaiņa, tādēļ šādu auto uzturēšanai ir nepieciešams lielāks finansiālais ieguldījums.

Jauna automašīna tiks nomāta, jo pilna servisa nomas līgums ietver arī tehnisko apkopi un remontdarbus, kā arī apdrošināšanas polises, tādēļ auto ir izdevīgāk nomāt, nevis iegādāties un vēl atsevišķi maksāt par remontdarbiem un apkopi.

Tāpat šobrīd netiek sniegta precīza informācija par finansējumu, lai neradītu iespēju potenciālajiem pretendentiem pielāgot savu piedāvājumu AM plānotajam finansējuma apmēram.

Latvijas normatīvie akti paredz, ka atstājot Valsts prezidenta amatu, persona saņem no valsts ikmēneša pensiju 85% apmērā no Valsts prezidenta mēneša atalgojuma un lietošanā vienu automašīnu. Ja personai tiek piešķirta apsardze, automašīnu un autovadītāja pakalpojumus nodrošina AM.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2012.gadā bija paredzēts Vīķes-Freibergas vajadzībām iegādāties jaunu automašīnu, jo 2006.gada izlaiduma "Mercedes Benz" limuzīns esot sliktā tehniskā stāvoklī. Jau 2013.gada rudenī AM paziņoja, ka naudas trūkuma dēļ eksprezidentei jauns limuzīns pagaidām netiks iegādāts.

Eksprezidentu nodrošinājums ar labumiem - automašīnu un dzīvokli iepriekš izraisījis pretrunīgas diskusijas.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 13.septembris 2017 21:43
3 0 Atbildēt

Vajadzētu katram prezidentam auto pēc nopelniem. Kam mersedess, kam dacia logan.

Piemēram Vairai, kā jau mau*elei, - auto var vispār nepirkt, jo tām auto pērk bagātie papucīši.

gunbox 14.septembris 2017 10:02
1 1 Atbildēt

Freiberga ir bijusi vienīga Latvijas prezidente. Pārējie ir bijuši tukšas vietas. Pašā sākumā cerēju, ka no Vējoņa būs cilvēks. Patiesībā vistukšākā vieta no visiem pārējiem. Tā kā lai ko Jūs te muldat, Freiberga ir visvairāk izdarījusi no sava amata pienākumiem, kāds nu viņš ir valstī, kur visu kontrolē ministru prezidenti. Oopss... neko viņi nekontrolē. Sēž ložā un ņirdz. Tas, ka Freibergai tiek dzeltenā presē apsriestas frizūras, tērpi un auto, tas ir pilnīgi normāli. Freiberga pat 1% netika iztērējusi no tā, ko citās valstīs tērē prezidentiem. Man vienīgi ir jautājums, kāpēc šodien viņai vajag drošības statusa auto. Jautājums - "kas notiek?", būtu aktuālāks.

Vējiņš 14.septembris 2017 10:16
0 0 Atbildēt

Kas ta Vējonim vainas? - savs čoms - re ku, pa priekšu ierāva, tad nolaidās pa Siguldas bobsleja reni un pa oligarhiem pateica, ka "tādas sarunas viņam nav pieņemamas"

gunbox 15.septembris 2017 11:23
0 0 Atbildēt

Pirmo un pēdējo reizi viņu redzēju Skuteļa šovā. "Kas ir Vējonis?" - domu saprati? Valsts prezidentam ir ne tikai jāeksistē, lai valstij būtu viena darba vieta aizņemta, bet arī jāpauž savs viedoklis un jāpiedalās tādās situācijās, kad Lauksaimniecības ministrs nav spējīgs pakustināt savu pakaļu un ņirdz no ložas par aplūšanas situāciju. Ministrs ar prezidentu ir tukšas vietas Latvijas valstī. Birokrātija nav aizbildinājums, kad ir jārīkojas.

GB12 14.septembris 2017 11:03
1 0 Atbildēt

Es arī agrāk diezgan cienīju VVF. Cieņa pazuda pēc tā kapu skandāla... tagad vēl šis... uz vecumu damsīte pavisam kaunu pazaudējusi.

gunbox 15.septembris 2017 11:16
0 0 Atbildēt

Kapu skandāls manuprāt ir uzpūsta pīle. Un nekāda tiešā saistība ar pašu. Visdrīzāk kāds, pašam zināmu iemeslu vadīts, piedāvāja vietu kapos, viņa piekrita. Visa dzeltenā prese, tā pat kā par frizūrām. Batonu bāšana ausīs, lai īstos zagļus uz tā fona noslēptu. Manuprāt viņa ir vienīgā LV prezidente, kura varētu būt cienīga tur atrasties.

14.septembris 2017 10:14
0 0 Atbildēt

piedāvā savu Dacia Logan - kā jau lasīji, termiņš līdz 20.septembrim

Skolnieciņš 14.septembris 2017 8:35
0 1 Atbildēt

Vaira Vīķe-Freiberga ir varen alkatīga veča! Viņu ir jāsoda! Ir jāatriebj nabadzība!!! Vajag viņai uzlikt porču! Tas viņu pārmācīs!

Esmu kapos veicis aizsardzības un lāstus. Dažreiz pēc rituāla ir stipras galvas sābes, zobu sāpes, kaulu sāpes un viegls drudzis. Tas parasti ir tās dienas vakarā. Pēc miega simtomi pāriet. Gadās arī šādas blaknes.

Viekārši tajā lāsta dienā ieplānojiet sev brīvdienu.... ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-(

Skolnieciņš [Latvijas skaudības dievība] 14.septembris 2017 8:39
0 1 Atbildēt

Davaj, uzliksim Vairai Vīķei-Freibergai lāstu! Lai to izdarītu Tev vajadzēs:

✓naidu un necieņu pret Vairu Vīķi-Freibergu;

✓divas viņas ielaminētas fotogrāfijas, melnu audumu, melnu dziju un bišķu malto gaļu

✓vajag pudeli šņabja, adatu pirksa pārduršanai, dažas vaska sveces (tās ātri sadeg, tas ir labi); dažas monētas

✓jebkuri pusaizmirsti kapi, kur tuvumā neviens nedzīvo un neviens tos neapsargā

✓lāsta teksts.

Sākumā mēs izveidojam lāsta tekstu. Tekstā ir jābūt trīs daļām. Pirmā daļā lieto ļoti daudz Vaira Vīķes-Freibergas vārds, jābūt īsi formulētam lāsta mēķim un jābūt norādītam spēkam caur ko lāsts darbojas. Tas varbūt konkrēts mirušais, jods vai kāda kapu dievība. Otrajā daļā skaitāmpantiņa veidā seko precīzs lāsta apraksts. Trešajā daļā seko lāsta NEnoņemšanas nosacījumi un slēdzene ar kuru nostiprina un palaiž lāstu.

Lāstu, protams, jāliek tikai naktī, kad kapos neviena nav. Lāsta likšanas dienā Tev ir jābūt možam un veselam. Šī ir mana parastā lāsta shēma.

Monētas un šņabis ir upuris kapu gariem un/vai kādai kapu dievībai. Fotogrāfijas un vārds ir piesaiste objektam. Maltā gaļa asociējas ar pūstošo Vairas Viķes-Freibergas miesu. Tā ir viņas miesas asociācija.

Ierodoties kapos, atrod nomaļu vietu. Piesauc mirušo garus vai kapu dievības. No tradīcījas atkarīgs! Upurē kautko. Es upurēju dažas asiņu lāsītes no pirksta. Visus no lāsta palikušos pārpalikus, izņemtot audumā un gaļā ietītās fotogrāfijas, ir jāizmet, lai nebūtu pierādījumu. Kā arī tad nebūs baumas kā kāds kapos burās. To ietīto bildi ir jāaprok kādā nemanāmā vietā kapos.

Pēc rituāla ir kārtīgi jāizguļās... ®Skolnieciņš

Skolnieciņš 14.septembris 2017 8:47
0 1 Atbildēt

Maniem vecākiem nav auto. Viņi ir 2.grupas invalīdi. Es dzīvoju nabadzībā. Pat rituāliem naudu es taupu, vienkārši es mazāk riju. Tad man iekrājas nauda rituāliem. Es gribu būt dievība. Man bija sāpīgi dzīvot nabadzībā. Kāpēc šī emigrante tik daudz labumus saņem? Par ko? Mani vecāki strādāja simtslatnieku programmā. Vai Jūs maz esat saskarušies ar simtslatniekiem? Šovasar es strādāju, lai varētu pilnveidoties. Es vasaru pavadīju algotā darbā. Es būšu elitārs melnais mags! ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-( ®Skolnieciņš [Esmu īsts latvju skolēns!] Skolnieciņš™

AV 14.septembris 2017 10:09
1 0 Atbildēt

Var ironizēt un apsaukāties, taču personīgi es atzīmētu divas lietas: VVF ir, bija un paliek mūsu labākais prezidents, kuriem sekojošie netiek ne tuvumā (izņēmums Zatlers, kuru cienu par viņa nepadošanos kliķei) un no otras puses - nesaprotu, kā var pieļaut un kādēļ bijušie prezidenti (pirmkārt, VVF) nekavējoši nepārtrauc šo pilnīgi nepamatoto un visai ne pārāk labi dzīvojošajai tautas daļai tik aizskarošo naudas dzedzināšanu par limuzīniem, dzīvokļiem, apsardzi utt

GB12 14.septembris 2017 11:05
1 0 Atbildēt

Naivais tu... Zatlers bija viens no visvairāk staipāmajiem prezidentiem ever. Kā viens viņa prezidentūras laikā izteicās - lupata. Tiešām tici, ka tas viņa 2.rīkojums bija nepadošanās kliķei?

i 14.septembris 2017 14:12
0 0 Atbildēt

ja noteikts, ka vajag auto, tad arii vajag un iespejams ,ka 2005 gada auto arii ir nobraukts , ja noskrejis kadus 700 tukst. , bet kapec auto jairee, tas nekad nebus letaak, tad iznak,,ka ires kantori nodarbojas ar labdariibu ,vai pat piemaksaa

!!! 14.septembris 2017 14:28
2 0 Atbildēt

10 gados 700 000 ? - tavuprāt, bijušos prezidentus vadā apkārt zemeslodei? - 17 000 km ir reāls nobraukums, bet piāristu uzdevums ir par maksu pierādīt, ka 10 gadu vecs luksus klases Mercedes ir nobraukts lupatās, tādēļ vajag jaunu, jo mēs esam tik super bagāta valsts, ka varam bijušajiem prezidentiem (kuru skaits turpinās augt) nodrošināt zelta dzīvi utt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti