CSDD iepirkumā par 70 elektromobiļu uzlādes staciju piegādi uzvar "Reck"; līgumcena - divi miljoni eiro

 

Elektromobiļu uzlādes stacija pie CSDD Bauskas ielā Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 8.oktobris 2017 13:40

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) iepirkumā par 70 elektromobiļu ātrās uzlādes staciju piegādi, montāžu un uzturēšanu uzvarējusi SIA "Reck", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kopējā līgumcena iepirkumā - 2,036 miljoni eiro. Tāpat "Reck" uzvarējusi CSDD iepirkumā par elektromobiļu ātrās uzlādes staciju 30 uzstādīšanas vietu izbūvi, kura līgumcena ir 449 884 eiro.

CSDD pārstāvis Rolands Rumba aģentūrai LETA pauda, ka projektā pirmās 30 stacijas paredzēts piegādāt un uzstādīt iepirkuma par 30 uzstādīšanas vietu izbūvi ietvaros, savukārt par nākamo 40 uzstādīšanas vietu izbūvi iepirkumu vēl paredzēts izsludināt. To izbūve plānota 2018.gada pavasarī.

Jau ziņots, līdz 2018.gada vidum Latvijā plānots uzstādīt 70 elektromobiļu uzlādes staciju. Elektromobiļu uzlādes staciju tīkla izveidošanas projektā ir veikta izpēte par potenciālajām uzlādes staciju uzstādīšanas vietām uz TEN-T ceļiem, kā arī šo uzlādes staciju uzstādīšanas vietu un to darbības nodrošināšanai nepieciešamo elektropieslēgumu projektu izstrāde.

Pirmajā kārtā plānots uzstādīt 30 uzlādes staciju, un patlaban ir sākti šo staciju izbūves un elektropieslēgumu izveidošanas darbi. Savukārt otrajā kārtā līdz 2018.gada vidum paredzēts uzstādīt vēl 40 uzlādes staciju un 2019. un 2020.gadā kopā - vēl 80 uzlādes staciju uz reģionālajiem ceļiem.

Pie elektromobiļu uzlādes stacijas tiks izvietotas stāvvietas divām automašīnām, kuras paredzēts aprīkot ar ceļa zīmēm, kas norāda, ka stāvvietas paredzētas tikai elektromobiļiem to uzlādes laikā. Tāpat pie katras uzlādes stacijas paredzēts uzstādīt apgaismojumu un videonovērošanas kameru.

Elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas nodrošinās līdzstrāvas uzlādes iespējas ar CCS ("Combo 2") un ''CHAdeMO'' tipa kontaktdakšām ar maksimālo uzlādes jaudu 50 kilovati un maiņstrāvas uzlādi ar ''Type2'' tipa kontaktdakšu ar maksimālo uzlādes jaudu līdz 43 megavatiem.

"Uzlādei nepieciešamais laiks ir atkarīgs no vairākiem faktoriem, piemēram, akumulatora ietilpības, apkārtējās vides temperatūras, baterijas temperatūras, uzlādes līmeņa, sākot lādēšanu. Piemēram, elektromobiļu ar baterijas ietilpību 25 kilovatstundas uzlāde līdz 80%, izmantojot līdzstrāvu, aizņem līdz 30 minūtēm. Savukārt pēc 80% uzlādes ātrums ievērojami samazinās un uzlāde līdz 100% var aizņemt pat trīs reizes lielāku laiku, kas saistīts ar elektromobiļu bateriju lādēšanas specifiku," skaidroja CSDD.

Turpinot Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta "Elektromobiļu uzlādes infrastruktūras izveidošana" īstenošanu, 2019. un 2020.gadā plānots uzstādīt kopumā vēl 80 uzlādes staciju uz reģionālajiem ceļiem un apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu virs 5000. Lai to realizētu CSDD 2018.gadā plāno veikt vairākus iepirkumus, tostarp gan par uzlādes staciju uzstādīšanas vietu un to darbības nodrošināšanai nepieciešamo elektropieslēgumu būvprojektu izstrādi, gan par elektromobiļu ātrās uzlādes staciju piegādi, montāžu un uzturēšanu.

Kopumā paredzēts uzstādīt 150 elektromobiļu ātrās uzlādes staciju. Projekts tiek realizēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu, un kopējās izmaksas ir 8,34 miljoni eiro.

 

Elektromobiļu uzlādes stacija pie CSDD Bauskas ielā Foto: iAuto.lv

Elektromobiļu uzlādes stacija pie CSDD Bauskas ielā Foto: iAuto.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti