VARAM: Ogres novada dome ir tiesīga uzlikt nodevu par iebraukšanu pilsētā 19

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 30.novembris 2017 10:07

Ogres pašvaldībai ir tiesības savā administratīvajā teritorijā uzlikt pašvaldības nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonās, uzskata Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

VARAM pārstāve Laura Jansone aģentūrai LETA uzsvēra, ka pašvaldība ir tiesīga uzlikt nodevas par transportlīdzekļu iebraukšanu "īpaša režīma zonās, kuras ir noteiktas attiecīgās pašvaldības teritorijas plānojumā ceļu satiksmes drošības uzlabošanai, sabiedrības veselības, sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai, kā arī dabas, īpaši aizsargājamo kultūrvēsturisko teritoriju un kultūras pieminekļu aizsardzībai".

Savukārt, ja nepieciešams, teritorijas plānojumos un lokālplānojumos pašvaldībai ir tiesības noteikt īpašus noteikumus arī nacionālas un vietējas nozīmes infrastruktūras attīstības teritorijām un citām teritorijām, piemēram, lidostu un ostu apkaimēm.

Līdz ar to Ogres novada dome var plānot grozījumus teritorijas plānojumā vai lokālplānojumu, kurā noteikt īpašu režīma zonu un uzlikt par iebraukšanu tajā maksas nodevu.

"Jāatzīmē, ka šajā gadījumā pašvaldībai jāveic visas nepieciešamās procedūras, kas paredzētas plānojuma izstrādē - gan lēmumu pieņemšanas un diskusijas domes sēdē, gan sabiedriskās apspriešanas, kuru laikā katrs iedzīvotājs un institūcijas varēs izteikt savu viedokli par minēto ieceri," norādīja Jansone.

Jau ziņots, ka Ogres pašvaldības deputāti lēmuši izstrādāt grozījumus Ogres novada teritorijas plānojumam 2012.-2024.gadam, iekļaujot nosacījumu, ka par iebraukšanu Ogres pilsētā un Ogresgala pagastā citu teritoriju iedzīvotājiem būs jāmaksā.

Šāda iecere tapusi, jo pašvaldība grib iegūt līdzekļus pilsētas teritorijā esošā Daugavpils šosejas posma uzturēšanai.

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nodoklis 30.novembris 2017 11:54
12 0 Atbildēt

Kautkāds absurds!Es ceļu nodokli/arī citi autovadītāji/ katru gadu maksāju,un vēl man par braukšanu Daugavpils-Rīga jāmaksā būs vēl papildus.Tad lai Ogres iedzīvotāji arī maksā par citu autoceļu izmantošanu,jo viņi jau arī brauc gan uz darbu Rīgā,gan citur....

letiņš 30.novembris 2017 11:55
12 0 Atbildēt

jo tālāk, jo trakāk!

viencexperc 30.novembris 2017 23:17
11 0 Atbildēt

kam tie pāķi vispār vajadzīgi? Lai liek kaut 100 eiro. Kopš atvēra jauno ceļu E22, cauri tiem laukiem neviens jau sen nebrauc. Vēl ir P 73. Bet ko vēl darīt tajā guļamrajonā? Braukt ekskursijā?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti