RPP vairs nevēlas kontrolēt transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu ievērošanu 20

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 5.marts 2018 16:23

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šobrīd "pārvērtusies par ceļu policiju", tāpēc jāmeklē risinājums, lai pašvaldības policija varētu atteikties no transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu kontroles, šodien RPP gada pārskata sanāksmē norādīja RPP priekšnieks Juris Lūkass.

2017.gadā kopumā RPP saņēma 92 706 izsaukumus. 41% jeb 35 616 no visiem apkalpotiem izsaukumiem bija par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem pārsvarā par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu neievērošanu. Šo izsaukumu skaita pieaugumu būtiski ietekmējusi RPP mobilās aplikācijas aktīvāka izmantošana.

Ņemot vērā iepriekšminēto RPP kļuvusi "par vienu lielu ceļu policiju", taču apstāšanās un stāvēšanas noteikumu kontrole nav pašvaldības policijas pamatuzdevums, norādīja Lūkass.

Lūkass vērsa uzmanību, ka viena notikuma ceļu satiksmes jomā apkalpošanai tiek tērētas 27 minūtes un 46 sekundes. "Iedomājieties, kas par policijas resursu aiziet," uzsvēra Lūkass. Tāpat liels slogs šīs funkcijas realizācijai ir RPP lietvedības struktūrām, kuras nodarbojas ar atbildēšanu uz iesniegumiem par policijas piemērotajiem sodiem.

Gada pārskata sanāksmē klātesošais Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) arī piekrita, ka RPP nevajadzētu nodarboties ar apstāšanās un stāvēšanas noteikumu kontroli, bet tā vietā vairāk pievērsties sabiedriskajai kārtībai un drošībai.

"Nav pareizi, ka RPP lēmumi pārvēršas par Ceļu policiju. Tam nav jābūt RPP darbam. Šīs funkcijas pamazām ir jānodod citām struktūrām, kas nav policijas darbinieki un kas nav policijas formās, un kuriem primāri nav jānodrošina sabiedriskā kārtība un drošība," uzsvēra Rīgas mērs.

Ušakovs gan savā īsajā uzrunā neminēja, kura struktūra varētu pārņemt transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu ievērošanas kontroli.

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Braucējs 5.marts 2018 21:42
8 1 Atbildēt

Vairumā gadījumu gan tas ir tāpēc, ka vienkārši nav izvēles. Ļoti liels piemērs ir Republikas laukums, pie Stargorod. Ir daudz cilvēku kuriem vajag tur nolikt auto, bet vietas nav. Tādēļ liek zem zīmes, kur principā arī tas auto nevienam netraucē, bet redz, kāds izdomājis, ka tur nevar stāvēt.

Kanibaals 5.marts 2018 18:57
7 0 Atbildēt

Nu nez, kādas tad vēl citas varētu būt RPP funkcijas kā rūpēties par kārtību pilsētā. Izmetīs CSN pārkāpumus tad raudās, ka sūta par suņu kakām sūdzības.

Conqueror 5.marts 2018 19:52
5 0 Atbildēt

domā ka šitiem fruktiem ir a- izglītības? tur pat zirgam jāsmejas

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti