Rīgas Motormuzejā skatāms pasaules ātrākais elektroauto eO “PP100” 5

 

Foto: Publicitātes attēls

28.marts 2018 13:31

Rīgas Motormuzejs aicina interesentus savām acīm skatīt starptautisko Pikes Peak kalnā braukšanas sacensību čempionu elektroauto klasē – Andra Dambja un viņa komandas konstruēto “eO PP100”.

Elektromobilim ir tērauda cauruļu rāmis un oglekļa šķiedras virsbūve, tā svars - 1200 kg. Spēkrats aprīkots ar septiņiem elektromotoriem, kuru griezes moments ir 2520 Nm, jauda - 1600 ZS un maksimālais ātrums 260 km/h.
2016.gada sacensībās latviešu konstruēto 1600ZS elektromobili pilotēja pieredzējušais jaunzēlandiešu braucējs Rīss Millens (Rhys Millen), kas 20 kilometru garo trasi ar 156 pagriezieniem pievarēja 8 minūtēs un 57 sekundēs.

Elektromobiļu klasē šis rekords vēl nav pārspēts. Savukārt Pikes Peak trases rekords kopējā ieskaitē pieder franču autorallija pilotam Sebastjēnam Lēbam (Sébastien Loeb), kurš to uzstādīja 2013. gadā ar “Peugeot”, finišu sasniedzot pēc 8 minūtēm un 13 sekundēm.

Tuvojošās Lieldienu brīvdienas ir lieliska izdevība apskatīt šo latviešu superauto, jo Rīgas Motormuzejs apmeklētājiem būs atvērts visas brīvdienas, kā ierasts no pl.10.00 līdz pl.18.00. Pie tam, līdz 2.aprīlim vēl var paspēt apskatīt youngtimer spēkratu izstādi “Piepildītie sapņi”. Mazākajiem muzeja apmeklētājiem būs sagatavota Lieldienām piemērota aktivitāte ar olu meklēšanu muzeja ekspozīcijā. Vērīgākajiem olu meklētājam tiks kāda salda dāvaniņa no muzeja.

 
Visi komentāri
 
Sprīdis 28.marts 2018 18:38
2 0 Atbildēt

Iztapo konkurentus un turies spicē.Lai veicas.

viencexperc 28.marts 2018 21:43
2 1 Atbildēt

Ko viņš parādītu Nirburgringā?

Nirburgringā brauca divi aātri elektroauto - rimaks un ķīniešu monstrs. Ja grib parādīt savu varēšanu, jāpārspēj vismaz viens no tiem.

Jo štatos zaudēja pat pižikam, bet elektroauto tajā trasē ir bijusi tikai Teslas. Bet Tesla ir ielu auto. Šis pēc tāda neizskatās.

Žurnaļugi var lielīt, bet gudriem cilvēkiem, piemēram man, vajag rezultātus.

Mans krustdēls uzlika rekordu velosipēdistiem, braucot gar upīti no vienas siena kaudzes uz citu.

viencexperc 28.marts 2018 21:46
0 0 Atbildēt

Par "štatos" es domaju konkrēto Pikes Peak

Cooper 29.marts 2018 11:27
0 0 Atbildēt

Vai kāds zina, kas notika 2017? OScar kaut kur pazudis un Rhys Millen braucis ar citu vāģi. Šogad arī neredz dalībnieku sarakstā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 4

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 11

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti