Pateicoties jaunajam likumam, Latvijas iedzīvotāji Ukrainā pārdevuši desmitiem tūkstošus auto 1

 

Foto: Ekrānšāviņš

BCP | 26.aprīlis 2018 8:08

2016. gadā Ukrainā mainījās automobiļu atmuitošanas noteikumi, kas ļāvis desmitiem tūkstošiem šīs valsts iedzīvotāju internetā meklē kvalitatīvus auto Eiropā, turklāt pieprasījums pēc šādiem transportlīdzekļiem pieaug ar katru dienu. 2017. gadā vien no Baltijas Ukrainā ievesti vairāk nekā 60 tūkstoši automašīnu, un 20 tūkstoši no tām bija pirktas Latvijā.

Pēc Igaunijas lielākās autotirdzniecības mājaslapas AUTO.RIA.com (kas ir Igaunijas kompānijas “RIA.com” produkts) valdes locekļa Nikolaja Zlotņicka stāstītā, 2016. gadā Ukrainas valdība mīkstināja ārzemju automobiļu atmuitošanas noteikumus. “Pateicoties pieņemtajam likumam Nr. 1389-19, tika pazemināts akcīzes nodoklis. Tas tiek aprēķināts katram auto individuāli, un, ja ir ievērotas visas prasības, atmuitošana var izmaksāt pat par vairākiem tūkstošiem eiro mazāk,” saka Nikolajs Zlotņickis. Tāpat viņš piebilst, ka prasības šai jomā ir tikai trīs: atmuitošanas atlaide ir spēkā automašīnām, kas ražotas pēc 2016. gada 1. Janvāra, un kas atbilst “Euro-5” standartiem; viens ukrainis gadā ar atvieglotiem noteikumiem drīkst atmuitot vienu mašīnu; pārdot transportlīdzekli tālāk drīkst tikai gadu pēc tā iegādes.

“Piemēram, ja ukrainis vēlas nopirkt 2012. gada Skoda Octavia savā valstī, tad, pēc AUTO.RIA.com datiem, viņam kontā ir nepieciešami ne mazāk kā 11–12 tūkstoši eiro. Savukārt Latvijā, balstoties uz portāla auto24.lv sludinājumiem, tāda mašīna maksā 6–7 tūkstošus eiro. Pēc tās atvešanas uz Ukrainu un atmuitošanas, šim cilvēkam auto no Eiropas izmaksās 8999 eiro – tātad tiks ieekonomēti vairāki tūkstoši eiro. Rezultātā no Latvijas Ukrainā ir nogādāti desmitiem tūkstoši transportlīdzekļu. Tas ir izdevīgi abām pusēm: latvieši realizē auto un pelna uz to pārdošanas rēķina, turpretī ukraiņi iegūst kvalitatīvus braucamos lētāk, nekā varētu nopirkt savā valstī. Pat ierēķinot visus iegādes tēriņus Latvijā, atvešanu, dokumentu noformēšanu un reģistrēšanu Ukrainā, gala summa vienalga iznāk ievērojami mazāka,” skaidro Nikolajs Zlotņickis.

Pēc statistikas datiem, Latvijā uz 1000 cilvēkiem ir 345 mašīnas. Ukrainā šis rādītājs uz 1000 iedzīvotājiem ir tikai 202 auto. Turklāt jāņem vērā, ka Ukrainā dzīvo aptuveni 45 miljoni, bet Latvijā – 1,9 miljoni. “Ukraiņi tiecas sasniegt tādu pašu dzīves līmeni kā Baltijas valstīs. Viņi tāpat vēlas braukt ar labām Eiropas mašīnām, un šādu cilvēku skaits pieaug ar katru dienu, un tas arī turpinās palielināties – to apliecina statistika. Pēc Ukrainas Valsts Fiskālā dienesta datiem, tikai 2017. gadā vien ukraiņi no Baltijas valstīm ir ieveduši 64 566 automobiļus, un aptuveni 20 tūkstoši no tiem ir nākuši no Latvijas. Ja sarakstam pievieno arī Poliju un citas Eiropas valstis, tad kopējais Ukrainā ievesto transportlīdzekļu skaits pērn bija 2 miljoni 780 tūkstoši,” skaitļus min Nikolajs Zlotņickis.

“Kā pārdot auto uz Ukrainu? Pirmais variants – ievietot sludinājumu Latvijas populārākajā mājaslapā auto24.lv, kuru ik dienu lietotāji no dažādām valstīm apmeklē vien savas 8000 reizes; turklāt par tā publicēšanu būs jāsamaksā 20 eiro. Taču iespēja, ka pircējs no Ukrainas ieraudzīs tieši jūsu sludinājumu, nav īpaši liela. Otrais variants – ievietot savu piedāvājumu portālā AUTO.RIA.com – Igaunijas kompānijas “RIA.com Marketplaces OÜ” lapā, kas darbojas Ukrainas tirgū. Šis portāls, kurš ietilpst pasaules autotirdzniecības mājaslapu TOP6, ik dienu tiek apmeklēts vairāk nekā 1,6 miljonus reižu. Savā sludinājumā varat norādīt, ka auto atrodas Latvijā, pievienot savu telefona numuru un pasta adresi. Maksa par sludinājuma publicēšanu – tikai 1,7 eiro, bet iespējamība to pārdot ir desmitiem reižu lielāka,” uzsver Nikolajs Zlotņickis.

 
Visi komentāri
 
Conqueror 26.aprīlis 2018 18:08
1 0 Atbildēt

Interesanti. Bet tad jau Tukuma autoplačiem būtu jāpaliek tukšākiem!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti