Maksājumu karšu norēķinu sistēmu CSDD par astoņiem miljoniem eiro nodrošinās banka "Citadele" 3

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 2.maijs 2018 9:14

Maksājumu karšu norēķinu sistēmu Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) vajadzībām par astoņiem miljoniem eiro nodrošinās banka "Citadele", liecina CSDD publiskotā informācija.

Tiesa, tāda ir summa bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), taču ar PVN summa varētu sasniegt gandrīz 9,7 miljonu eiro. Līgums par šī pakalpojumu nodrošināšanu noslēgts 13.aprīlī, tā darbības laiks ir 60 mēneši jeb pieci gadi. Bankai maksājumu karšu norēķinu sistēmas darbība jāsāk šogad 3.maijā.

Atbilstoši noslēgtajam līgumam komisijas maksas apmērs par vienu maksājumu ar karti ir 51 cents. Komisijas maksas kopējo summu bankai jāaprēķina vienu reizi mēnesī un jāiesniedz ne vēlāk kā līdz mēneša desmitajam datumam CSDD atbilstošu rēķinu vienlaikus ar mēneša atskaiti.

Komisijas maksu par karšu apkalpošanu segs CSDD.

Noslēgtais līgums arī paredz, ka CSDD ir atbildīgs par CSDD datorizētās norēķinu sistēmas darbību un CSDD datu pārraides tīkla darbību no klientu apkalpošanas vietām līdz karšu apstrādes centram, kā arī bezskaidras naudas norēķinu veikšanai paredzēto speciālo iekārtu jeb POS terminālu uzstādīšanu, darbību un apkalpošanu, kā arī par karšu pieņemšanu.

Lūgts komentēt līguma summas pamatojumu, CSDD pārstāvis Rolands Rumba aģentūrai LETA skaidroja, ka CSDD klientiem nodrošina iespēju kā bezskaidras naudas norēķinu līdzekli izmantot maksājumu karti CSDD klientu apkalpošanas vietās un veicot norēķinus internetā CSDD noteiktajās mājaslapās.

"Komisijas maksu par katru maksājumu maksā CSDD. Ņemot vērā, ka CSDD nodrošina iespēju norēķināties ne tikai par CSDD sniegtajiem pakalpojumiem, bet arī veikt atsevišķu nodokļu un sodu apmaksu, kā arī ievērojot tendenci klientiem norēķināties ar karti, nevis skaidrā naudā, darījumu skaits ir apjomīgs. Līguma summa 8 000 000 eiro ir maksimālā līgumcena, kura var tikt samaksāta bankai šī līguma darbības laikā," teica Rumba.

Šī iepirkuma laikā interesi piedalīties izrādījuši vairāki pretendenti, tomēr piedāvājumu iesniedza viens pretendents - banka "Citadele".

Arī līdz šim šo pakalpojumu CSDD nodrošināja banka "Citadele". Līgums iepriekš tika noslēgts uz pieciem gadiem par summu 855 000 lati (1 216 555 eiro), kas ir būtiski mazāk, atzina Rumba, piebilstot, ka jaunā iepirkuma maksimālās līgumcenas aprēķinā ņemti vērā vairāki ekonomiskie faktori un rādītāji.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. CSDD ienākumus gūst no pakalpojumu maksām. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

 
Visi komentāri
 
WONDERWHY 2.maijs 2018 12:12
3 0 Atbildēt

Lai top jaunas mājas-kuģi.

ex worker 3.maijs 2018 8:49
0 0 Atbildēt

Man ir tikai prieks, ka valsts joprojām atbalsta Latvijā, Latvijas pilsoņu dibinātu un nu jau valstij piedrošu banku.

Abavnieks 6.maijs 2018 21:25
1 0 Atbildēt

Labs bizness gan bankai, gan CSDD - pa pieciem gadiem pakalpojumu cena pieaugusi vairāk kā 6 reizes! SCDD par to nospļauties, to summu (un ar uzviju!) tā pat noplēsīs no autobraucējiem, tiem nav citas izvēles un iespējas, "jo aitas ir priekš cirpšanas".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 2

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti