"Jūrmalas aizsardzības biedrība" ir pret "Jūrmalas domes" ieceri izzāģēt kokus dēļ jaunās autostāvvietas pļavā pie Dubultu stacijas (+ FOTO) 11

 

Jūrmalas dome (ZZS un Saskaņa koalīcija) šo pļavu ir iecerējusi pārbūvēt par autostāvvietu

iAuto | 8.jūlijs 2020 15:21

Publicējam "Jūrmalas aizsardzības biedrības" vēstuli "Jūrmalas domei" ar viedokļa skaidrojumu.

Par koku ciršanas Dubultos publisko apspriešanu un satiksmes organizācijas uzlabošanu Dubultu prospektā no Baznīcas ielas līdz Z. Meierovica prospektam Jūrmalas pilsētā Esam iepazinušies ar pieejamo informāciju attiecībā uz izsludināto “Publisko apspriešanu par koku ciršanu Dubultos”.

Mēs iebilstam pret koku izciršanu zemesgabalā Z. Meierovica prospekts 2305. Šobrīd neredzam pamatojumu arī autostāvvietas izveidošanai zaļajā zonā pie Dubultu stacijas. Tās izveide nav izvērtēta kontekstā ar jūrmalnieku aktuālajām vajadzībām vai nākotnes perspektīvām. Nav ziņu par kādiem publiskiem objektiem, kuru vajadzībām būtu nepieciešamas papildu autostāvvietas, kas parasti jānodrošina pašu objektu zemesgabalos.

Tikai tā iemesla dēļ, lai atsevišķās vasaras dienās tur varētu novietot pāris desmitus automašīnu, nav jātērē nodokļu maksātāju nauda. Tas ir arī pretrunā ar pārdomātu plānošanu, kurai būtu jāstimulē sabiedriskā transporta, īpaši elektrovilciena izmantošana. No 2022. gada Jūrmalas virzienā jau kursēs jaunie elektrovilcieni. Neapšaubāmi ar zālāja iznīcināšanu tiks degradēts skats uz Lielupi. Tas, ko šobrīd vajadzētu izdarīt, ir sakārtot ceļa segumu Dubultu laukumā un izvietot norādes automašīnu pareizai novietošanai.

Vēlamies norādīt, ka, ja šāda autostāvvieta tiktu veidota, tad tā ir izveidojama arī bez visu koku izciršanas un naudas tērēšanas to atjaunošanai. Daļu no autostāvvietai paredzētās teritorijas varētu izmantot autobusu pieturvietas pārcelšanai Majoru virzienā uzreiz aiz Dubultu stacijas, kas uzlabotu gan satiksmes plūsmu, gan satiksmes drošību. Lūdzam līdz lēmuma pieņemšanai par iepirkuma organizēšanu sarīkot publisku tikšanos ar projekta autoriem, atbildīgajiem domes speciālistiem un pieaicinātiem neatkarīgiem pilsētplānošanas un satiksmes organizēšanas ekspertiem.

Jūrmalas dome (ZZS un Saskaņa koalīcija) šo pļavu ir iecerējusi pārbūvēt par autostāvvietu

Iecerētā autostāvvieta

iAuto jau stāstīja, kāpēc šī Jūrmalas domes iecere nav racionāla šajā vietā, te video:

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 9.jūlijs 2020 2:20
4 1 Atbildēt

Dubultu novada iedzīvotājiem ir tā samērā ierobežoti ar pārtiku.Pēc saimn. un/vai būvn. precēm arīdzan tā patālu jāmēro.Prasās pēc kādas nopietnākas Metāliskas būves- tā aizsegtu visu to nesmukumu un pārliecinoši nostātos starp visām nesamierināmajām pusēm.Jā.

Kafejnīca 9.jūlijs 2020 12:26
3 0 Atbildēt

Statistika liecina, ka velo braucēji ir skopi, netērē naudu kafejnīcās, tāpēc no biznesa viedokļa velo braucēji ar savām sviestmaizēm un ūdens pudelēm Jūrmalas biznesa videi nav vēlami! Naudīgākie un darba vietas atbalstošie viesi parasti brauc ar auto! Ja Jūrmala grib attīstīties un piesaistīt maksātspējīgus viesus, infrastruktūra ir jāsakārto!

Dubultnieks 9.jūlijs 2020 10:56
2 1 Atbildēt

Ak tad vaimanas par tiem trīs greizajiem kociņiem tās pļavas vidū? Tā vaimanājošā biedrība nekad nav redzēta neko sakarīgu izdarām. Tā spēj tikai kasīties par nenopietniem sīkumiem, vaimanāt un iestāties pret visu. Nekad neesmu manījis, ka tie atbalstītu kādas pārmaiņas. Šķiet, to plānu pat nav redzējuši - kur tad ir tie sargājamie koki? Tie trīs?

Manuprāt, plāns ir labs, jo vasarā te darās ārprāts - ielas piegrūstas ar mašīnām! Tie, kas dzīvo Dubultos un nevar vasarā normāli iziet no mājas, neko laimīgi nav!

Uzskatu, ka šis jaunais plānojums ir ļoti labs!!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 3

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 9

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti