"Jūrmalas aizsardzības biedrība" ir pret "Jūrmalas domes" ieceri izzāģēt kokus dēļ jaunās autostāvvietas pļavā pie Dubultu stacijas (+ FOTO) 11

 

Jūrmalas dome (ZZS un Saskaņa koalīcija) šo pļavu ir iecerējusi pārbūvēt par autostāvvietu

iAuto | 8.jūlijs 2020 15:21

Publicējam "Jūrmalas aizsardzības biedrības" vēstuli "Jūrmalas domei" ar viedokļa skaidrojumu.

Par koku ciršanas Dubultos publisko apspriešanu un satiksmes organizācijas uzlabošanu Dubultu prospektā no Baznīcas ielas līdz Z. Meierovica prospektam Jūrmalas pilsētā Esam iepazinušies ar pieejamo informāciju attiecībā uz izsludināto “Publisko apspriešanu par koku ciršanu Dubultos”.

Mēs iebilstam pret koku izciršanu zemesgabalā Z. Meierovica prospekts 2305. Šobrīd neredzam pamatojumu arī autostāvvietas izveidošanai zaļajā zonā pie Dubultu stacijas. Tās izveide nav izvērtēta kontekstā ar jūrmalnieku aktuālajām vajadzībām vai nākotnes perspektīvām. Nav ziņu par kādiem publiskiem objektiem, kuru vajadzībām būtu nepieciešamas papildu autostāvvietas, kas parasti jānodrošina pašu objektu zemesgabalos.

Tikai tā iemesla dēļ, lai atsevišķās vasaras dienās tur varētu novietot pāris desmitus automašīnu, nav jātērē nodokļu maksātāju nauda. Tas ir arī pretrunā ar pārdomātu plānošanu, kurai būtu jāstimulē sabiedriskā transporta, īpaši elektrovilciena izmantošana. No 2022. gada Jūrmalas virzienā jau kursēs jaunie elektrovilcieni. Neapšaubāmi ar zālāja iznīcināšanu tiks degradēts skats uz Lielupi. Tas, ko šobrīd vajadzētu izdarīt, ir sakārtot ceļa segumu Dubultu laukumā un izvietot norādes automašīnu pareizai novietošanai.

Vēlamies norādīt, ka, ja šāda autostāvvieta tiktu veidota, tad tā ir izveidojama arī bez visu koku izciršanas un naudas tērēšanas to atjaunošanai. Daļu no autostāvvietai paredzētās teritorijas varētu izmantot autobusu pieturvietas pārcelšanai Majoru virzienā uzreiz aiz Dubultu stacijas, kas uzlabotu gan satiksmes plūsmu, gan satiksmes drošību. Lūdzam līdz lēmuma pieņemšanai par iepirkuma organizēšanu sarīkot publisku tikšanos ar projekta autoriem, atbildīgajiem domes speciālistiem un pieaicinātiem neatkarīgiem pilsētplānošanas un satiksmes organizēšanas ekspertiem.

Jūrmalas dome (ZZS un Saskaņa koalīcija) šo pļavu ir iecerējusi pārbūvēt par autostāvvietu

Iecerētā autostāvvieta

iAuto jau stāstīja, kāpēc šī Jūrmalas domes iecere nav racionāla šajā vietā, te video:

 
Visi komentāri
 
650 9.jūlijs 2020 2:20
4 1 Atbildēt

Dubultu novada iedzīvotājiem ir tā samērā ierobežoti ar pārtiku.Pēc saimn. un/vai būvn. precēm arīdzan tā patālu jāmēro.Prasās pēc kādas nopietnākas Metāliskas būves- tā aizsegtu visu to nesmukumu un pārliecinoši nostātos starp visām nesamierināmajām pusēm.Jā.

gunbox 9.jūlijs 2020 9:49
0 1 Atbildēt

Ja Jūrmalas šefam ir vajadzīga malka šašlikam, tad koki tik un tā kaut kur tiks nozāģēti. Variet i nespirināties pretī.

ZĀrKs.ARĪ Uz īri 9.jūlijs 2020 10:24
1 0 Atbildēt

Ja vajag raksti,20 gadus īre pa 10 eirikiem mēnesī maksā arī tur esot....

Dubultnieks 9.jūlijs 2020 10:56
2 1 Atbildēt

Ak tad vaimanas par tiem trīs greizajiem kociņiem tās pļavas vidū? Tā vaimanājošā biedrība nekad nav redzēta neko sakarīgu izdarām. Tā spēj tikai kasīties par nenopietniem sīkumiem, vaimanāt un iestāties pret visu. Nekad neesmu manījis, ka tie atbalstītu kādas pārmaiņas. Šķiet, to plānu pat nav redzējuši - kur tad ir tie sargājamie koki? Tie trīs?

Manuprāt, plāns ir labs, jo vasarā te darās ārprāts - ielas piegrūstas ar mašīnām! Tie, kas dzīvo Dubultos un nevar vasarā normāli iziet no mājas, neko laimīgi nav!

Uzskatu, ka šis jaunais plānojums ir ļoti labs!!!

Maris 9.jūlijs 2020 11:17
1 0 Atbildēt

Ja ir vēlme samazināt automobiļu skaitu, tad sekojošā prioritāšu secībā ir jāplāno infrastruktūra:

1) Gājēji

2) Velo satiksme

3) Sabiedriskais transports

4) tikai ceturtajā vietā ir privātais transports.

Autostāvvieta, turklāt bezmaksas tikai palielina auto plūsmu

Nja 9.jūlijs 2020 11:58
1 0 Atbildēt

Ja nocirsto koku vietā iestādīs VAIRĀK kokus, kur ir problēma?

Tāpat ir skaidrs, ka latvietis vidējais uz Jūrmalu nebrauks ne ar velo, ne vilcienu, bet auto. Pilsētai pat vietējais tūrisms ir izdevīgs un pat nepieciešams, un šādu stāvvietu izveidi to tikai stimulē. Kā arī, kā jau minēju komentārā pie raksta par parakstu vākšanu - ja pie stacijas ir stāvvieta, ir lielāka iespēja, ka cilvēks apdomās variantu uz, piemēram, Rīgu, braukt ar vilcienu, nevis auto. Māri, vai pats Tu uz Rīgu, vai no Rīgas uz Jūrmalu, brauc ar vilcienu vai velo, vai tomēr sēdi privātajā auto, kuru kaut kur ir arī jānovieto?

Kafejnīca 9.jūlijs 2020 12:26
3 0 Atbildēt

Statistika liecina, ka velo braucēji ir skopi, netērē naudu kafejnīcās, tāpēc no biznesa viedokļa velo braucēji ar savām sviestmaizēm un ūdens pudelēm Jūrmalas biznesa videi nav vēlami! Naudīgākie un darba vietas atbalstošie viesi parasti brauc ar auto! Ja Jūrmala grib attīstīties un piesaistīt maksātspējīgus viesus, infrastruktūra ir jāsakārto!

msh 9.jūlijs 2020 18:25
1 0 Atbildēt

Jūrmala ir kūrortpilsēta - kā tur samazinās mašīnu skaitu, nesamazinot tūristu skaitu?

Conqueror 9.jūlijs 2020 14:14
1 0 Atbildēt

automobiļu skaits samazināsies:

1) jaunās X, Y un Z cilvēku paaudzes nepirks notriektus dīzeļus no r-eiropas, lai ar tiem brauktu uz jūrmalu brīvdienās

2 )ies plašumā elektromobiļu noma - tas samazinās nepieciešamību pēc privātā transporta, kas tur ies ķēpāties ar savu auto dārgo uzturēšanu un apkopi,

tas nozīmē, ka nepieciešamo mašīnu skaits samazināsies desmitkārt un līdz ar to nepieciešamo stāvvietu skaits nepieaug

3) būs smukie jaunie un ātrie elektrovilcieni, nu kas tad tur spiedīsies sastrēgumos uz jūrmalas šosejas, lai saulainā dienā aizkultos uz Jūrmalu - tātad jaunas stāvvietas nav vajadzīgas

utt utt, var uzrakstīt vēl un vēl iemeslus, kāpēc nevajag

msh 9.jūlijs 2020 18:27
1 0 Atbildēt

2) Protams, kāpēc pa dārgo uzturēt mašīnu ja var vēl dārgāk to nomāt...

atrabotka 9.jūlijs 2020 14:28
0 0 Atbildēt

Nav jau runa, ka nevajag stāvvietu, bet kapēc to nevar būvēt nedaudz tālāk? Citā vietā? Kur jau ir rūpnieciski degradēta vieta, kuru nepieciešams sakārtot. Protams, vieglāk un lētāk ir izdarīt to pļavas vidū. Un ja tomēr tur nebūvē to stāvlaukumu, tad lai pļavu sastāda ar kokiem. "Zaļie" priecāsies. Priekš kam tur zāli audzēt?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti