Jaunie Renault Talisman un Talisman Grandtour ienāk Latvijas tirgū (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 8.augusts 2020 6:39

Jaunais Renault Talisman Baltijā pieejams ar sākumcenu no 27 690 EUR, bet Talisman Grandtour – no 28 690 EUR. Piedāvājumā ir trīs dažādas komplektācijas: Zen, Intens un Initiale Paris.

Kopš tā debijas, dizains ir bijis būtiskākais Talisman iegādes kritērijs. Ieviestās izmaiņas vēl vairāk uzsver automašīnas stilu un palielina tā pievilcību. Izsmalcinātais ārējais izskats paspilgtināts ar jaunu režģi ar šķērsenisku hromētu līsti un pārveidotu bampera formu. Jaunais Renault Talisman piedāvā 100% LED lukturus. Adaptīvajos lukturos tiek izmantota LED MATRIX Vision tehnoloģija, kā arī tiem ir sekvenciāli LED virzienrādītāji. Automašīnas eleganto dizainu uzsver C formas (C-shape) dienas gaitas lukturi, kuri raksturīgi visam Renault automašīnu klāstam.

Aizmugurējie LED lukturi ir dekorēti ar hromētām līstēm, savukārt sekvenciāli virzienrādītāji uzsver jaunā Talisman tīro un izsmalcināto dizainu. Sportisku akcentu, ko vēl vairāk pastiprina multimediju sistēma, izceļ arī haizivs spuras formas antena, kas uzstādīta jaunā Talisman jumta aizmugurējā daļā.

Jaunais Talisman izceļas ar jaunām virsbūves krāsām: Baltic Grey, Vintage Red un Highland Grey. Stilistisko evolūciju papildina jauni disku modeļi: Pierre (17 collu), Stellar (18 collu) un Sato (19 collu). Kad autovadītājs tuvojas automobilim, tiek iedarbināta priekšējo lukturu un durvju rokturu gaismekļu gaismas signālu virkne, kuras paraugam seko salona apgaismojums, kad autovadītājs iekāpj automobilī.

RŪPĪGI IZSTRĀDĀTS SALONA IZKĀRTOJUMS

Jaunā Talisman salonam ir līdz pēdējam sīkumam pārdomāta apdare. Hromēta dekoratīvā līste izceļ jauno centrālo paneli, kas ir izgaismots ar dekoratīvo gaismu, savukārt Initiale Paris versijā, instrumentu panelī un durvīs iestrādātā balināta koka apdare piešķir eleganci. Pilnīgākai salona personalizēšanai vadītājs un pasažieri, izmantojot MULTI-SENSE sistēmu, tagad var izvēlēties kādu no astoņiem iepriekš iestatītiem dekoratīvā apgaismojuma režīmiem .

Lai ērtāk nolasītu datus Talisman instrumentu panelī, tas ir aprīkots ar pilnībā konfigurējamu 10,2 collu digitālo ekrānu, kas pieejams, sākot no komplektācijas Intens līmeni. Braukšanas pieredzi var personalizēt –  MULTI-SENSE sistēmā izvēloties atbilstošu režīmu, piemēram, informāciju no GPS navigācijas sistēmas, kas tiek parādīta uz displeja.

Ērtākam un ergonomiskākam jaunajam Talisman ir elektrohromātisks atpakaļskata spogulis bez rāmja un lielāki krūžu turētāji, kas ir izgaismoti un dekorēti ar hromētiem elementiem. Centrālajā panelī ir atrodams indukcijas tālruņa lādētājs, savukārt ventilācijas vadības ierīcēm ir digitāls displejs, kurš parāda iestatīto temperatūru. Turklāt tajā ir arī jaunā poga “Auto-Hold”, kura imobilizē automašīnu pat tad, ja nav uzlikta rokas bremze. Ātruma regulatora slēdži ir pārvietoti un iestrādāti stūrē, lai uzlabotu ergonomiku.

Jaunais Talisman apvieno komfortu un izsmalcinātību. Sākot no pirmā komplektācijas līmeņa, tiek piedāvāti jauni polsterējuma veidi, savukārt ādas apdare salonā parādās no otrā Intens līmeņa. Piedāvājumā ir trīs Riviera ādas apdares krāsas: smilšu gaiši pelēka, brūnā Castenyer un melnā Titane. Initiale Paris versijas standartaprīkojumā ietilpst jauns polsterējums no vatētas “nappa” ādas melnajā Titane vai smilšu gaiši pelēkajā krāsā ar jaunām konjaka krāsas šuvēm. Sākot ar Intens līmeni, klients var izvēlēties starp melnu vai gaiši pelēku salona krāsu gammu.

JAUNAS TEHNOLOĢISKĀS INOVĀCIJAS, KAS PALIELINA KOMFORTU UN DROŠĪBU

Jaunais Talisman ir aprīkots ar jaunākajām Renault tehnoloģijām, kas vadītājam un pasažieriem nodrošina tādu komfortu, kas salīdzināms ar ceļošanu pirmajā klasē.

Komfortablāka un drošāka braukšana naktī

Renault klāstā jaunais Talisman ir otrais modelis pēc jaunā Espace, kurš ir aprīkots ar LED MATRIX Vision tehnoloģiju. Šie viedie un adaptīvie lukturi palielina braukšanas drošību, efektīvāk apgaismojot ceļu salīdzinājumā ar tradicionālajiem LED lukturiem. Salīdzinot ar LED gaismām, šo lukturu spilgtums ir par 50% lielāks, savukārt redzamības tālums sasniedz 220 m, nevis 175 m. Pastāvīga gaismas straumes pielāgošana ceļa apstākļiem un satiksmes intensitātei sniedz lielāku drošību un mierīgāku braukšanas pieredzi.

Labāka piekļuve mobilajām tehnoloģijām braukšanas laikā

Jaunajā Talisman izmantota Renault EASY CONNECT sistēma, kas apvieno vairākas lietotnes – MY Renault, jauno Renault EASY LINK un citus pakalpojumus, piemēram, automātiskos atjauninājumus un automašīnas funkciju tālvadību.

Renault EASY LINK multivides sistēmai ir ērti lietojama un personalizējama saskarne. Horizontāli novietotais 9,3 collu ekrāns salonam piešķir modernu izskatu. Renault EASY LINK sistēma ietver digitālo DAB radio, multivides sistēmu, ar Android Auto un Apple CarPlay savietojamo tālruņa komplektu, kā arī navigāciju ar Google adrešu meklēšanu, informāciju par degvielas cenām un reāllaika satiksmes informāciju. Ar Android Auto un Apple CarPlay savietojamā Renault EASY LINK sistēma ar 7 collu ekrānu tiek piedāvāta no Zen pamatlīmeņa komplektācijas.

13 skaļruņu Bose® premium audio sistēma, kas standartaprīkojumā ir pieejama Initiale Paris versijā, tika pārveidota, lai nodrošinātu lielāku klausīšanās baudu, pateicoties pieciem iepriekš iestatītiem klausīšanās režīmiem.

Lielāka drošība uz ceļa

Jaunais Talisman bagātina augsto tehnoloģiju piedāvājumu ar jaunākās paaudzes braukšanas palīgfunkcijām, ieskaitot 2. līmeņa bezpilota braukšanu. Sastrēgumu un automaģistrāļu palīgfunkcija apvieno divas autovadītāja atbalsta sistēmas: aktīvu kruīza kontroli un braukšanas joslas uzturēšanas sistēmu, pat veicot pagriezienus. Sistēma ir aktīva ātruma diapazonā no 0 līdz 160 km/h. Tā regulē automašīnas braukšanas ātrumu un uztur drošu distanci no priekšā braucošās automašīnas. Sistēma var automātiski trīs sekunžu laikā apturēt un iedarbināt automobili bez nepieciešamības ko darīt autovadītājam.

AEBS aktīvā avārijas bremzēšanas sistēma tagad spēj noteikt gājēju un velosipēdistu klātbūtni.

Papildus jaunajām funkcijām, jaunais Talisman joprojām ir aprīkots ar pilnu palīgfunkciju klāstu, lai braukšanu padarītu drošāku un ērtāku. Tajā ietilpst braukšanas joslas uzraudzības sistēma (Lane Departure Warning), joslu uzturēšanas palīgfunkcija (Lane Keeping Assist), vadītāja modrības brīdinājuma funkcija un aklās zonas uzraudzīšanas sistēma, kas izmanto divus radarus, kas atrodas automašīnas aizmugurē (Rear Cross Trafic Alert).

Dinamiskāks un ērtāks

Jaunais Talisman ir vienīgais automobilis savā kategorijā, kas aprīkots ar 4CONTROL stūrēšanas mehānismu (Initiale Paris pamatkomplektācija). Pastāvīgi aktīvā četru riteņu stūrēšanas sistēma automātiski kontrolē riteņu pagriezienu abos virzienos. Tā nodrošina lielisku precizitāti, pat vadot tik lielu gabarītu automašīnu, kā arī sniedz augstu braukšanas komfortu pilsētā.

Jaunā Talisman 4CONTROL stūrēšanas sistēma darbojas kopā ar elektriski regulējamā amortizatoru spēka sistēmu, lai nodrošinātu stabilu braukšanu uz ceļa un optimālu komfortu, nepārtraukti pielāgojot amortizatora darba parametrus. Sistēma ir optimizēta tā, lai panāktu labāku virsbūves stabilitāti, braucot pāri šķēršļiem.

JAUNĀKĀS PAAUDZES DZINĒJI

Jaunajam Talisman ir jaunākās paaudzes Renault benzīna un dīzeļdzinējs, kas atbilst WLTP standartiem. Šie dzinēji ir ekonomiskāki un efektīvāki. Lai apmierinātu vides aizsardzības standartus, TCe dzinēji ir aprīkoti ar cieto daļiņu filtriem, savukārt Blue dCi dīzeļdzinējos tiek izmantota SCR (Selective Catalytic Reduction) izplūdes gāzu pēcapstrādes tehnoloģija ar AdBlue® iesmidzināšanas sistēmu, lai samazinātu NOx izmešu daudzumu.

TCe 160 EDC FAP

Nesen Talisman modelī ieviestais TCe 160 EDC FAP dzinējs ir 1,3 litru 4 cilindru benzīna motors ar turbokompresoru un tiešu degvielas iesmidzināšanu. Tas nodrošina 160 ZS jaudu un 270 Nm griezes momentu pie 1800 apgriezieniem minūtē.

Dzinējs tiek piedāvāts ar 7 pakāpju EDC divsajūga automātisko pārnesumkārbu. Tas ir kluss un ļoti elastīgs, kā arī nodrošina samazinātu degvielas patēriņu (6,2 l/100 km), kas atbilst tikai 140 g/km CO2 izmešu WLTP ciklā. Autoparka turētājiem un uzņēmumiem tā būs interesanta alternatīva dīzeļdzinējiem.

TCe 225 EDC FAP

TCe 225 EDC FAP dzinējs ar savu jaudu apmierinās pat prasīgāko klientu vēlmes. 1,8 litru 4 cilindru tiešās iesmidzināšanas benzīna dzinējam ir turbokompresors ar divkanālu ieplūdi ar trīs pozīciju mainīgas ģeometrijas sistēmu. Tas nodrošina 225 ZS jaudu. Tāpat dzinējs ir apvienots ar septiņpakāpju EDC automātisko divsajūga transmisiju. 300 Nm griezes moments, kas pieejams jau pie 2000 apgr./min, nodrošina augstu sniegumu un patiesu braukšanas prieku. Kombinētajā ciklā šis dzinējs patērē tikai 7,4 l/100 km, kas nozīmē 166 g CO2/km izmešu daudzumu.

Blue dCi 150 ar 6 pakāpju mehānisko pārnesumkārbu, kā arī Blue dCi 160 un 200 EDC

Dīzeļdzinēju klāsts ir viens no plašākajiem tirgū. Jaunais Talisman piedāvā 150 ZS 1,7 Blue dCi 4 cilindru dīzeļdzinēju ar 6 pakāpju manuālo pārnesumkārbu. Ļoti zems degvielas patēriņš – no 4,9 l/100 km (128 g CO2/ km) padara šos dzinējus par īpaši pievilcīgu piedāvājumu autoparka turētajiem. Klāstu papildina 2.0 Blue dCi dzinējs ar 160 vai 200 ZS. Dzinējs sadarbojas ar 6 pakāpju EDC automātisko divsajūga transmisiju. 200 ZS versija garantē dinamisku paātrinājumu. Tas ir ideāls modelis tiem, kas meklē pirmšķirīgu veiktspēju un pieņemamu degvielas patēriņu — 5,6 l/100 km (CO2 146 g/km).

Blue dCi 150 ar 6 pakāpju mehānisko pārnesumkārbu, kā arī Blue dCi 160 un 200 EDC

Dīzeļdzinēju klāsts ir viens no plašākajiem tirgū. Jaunais Talisman piedāvā 150 ZS 1,7 Blue dCi 4 cilindru dīzeļdzinēju ar 6 pakāpju manuālo pārnesumkārbu. Ļoti zems degvielas patēriņš – no 4,9 l/100 km (128 g CO2/ km) padara šos dzinējus par īpaši pievilcīgu piedāvājumu autoparka turētajiem. Klāstu papildina 2.0 Blue dCi dzinējs ar 160 vai 200 ZS. Dzinējs sadarbojas ar 6 pakāpju EDC automātisko divsajūga transmisiju. 200 ZS versija garantē dinamisku paātrinājumu. Tas ir ideāls modelis tiem, kas meklē pirmšķirīgu veiktspēju un pieņemamu degvielas patēriņu — 5,6 l/100 km (CO2 146 g/km).

 
Visi komentāri
 
3 8.augusts 2020 9:52
0 2 Atbildēt

Tālis man, cālis tev

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā autobuss ar pasažieriem iegāžas upē; ir bojāgājušie (+ VIDEO) 1

Sanktpēterburgā nezināmu iemeslu dēļ pasažieru autobuss nobraucis no ceļa un iegāzies Moikas upē. Lasīt vairāk

 

Lietuvas muitnieki novērš divu "Tesla Cybertruck" izvešanu uz Baltkrieviju 8

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 21

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti