Latvijā radītais elektromobilitātes zīmols “Fiqsy” sasniedz 100 tūkstošo lietotāju 19

 

Foto: Publicitātes attēls

Fiqsy | 11.septembris 2020 13:17

Zaļās mobilitātes pakalpojumu sniedzējs “Fiqsy”, kas pirms gada Latvijā uzsāka savu darbību, sasniedzis 100 tūkstošo lietotāju.

Pirmā darbības gada laikā, piedāvājot koplietošanas elektro skrejriteņu nomu, uzņēmuma mobilo lietotni lejupielādējuši vairāk kā 60 000 lietotāju, taču pēdējo divu mēnešu laikā pēc Fiqsy jaunā pakalpojuma, elektroauto “Renault Zoe”, ieviešanas mobilās pakalpojuma lietotāju skaits sasniedzis 100 000 lietotāju.

Divu mēnešu laikā pēc Fiqsy elektroauto ieviešanas kopā nobraukti vairāk nekā 400 000km. Pēdējā apkopotā statistika liecina, ka 78% šī pakalpojuma lietotāju ir vīrieši, bet 22% - sievietes ar vidējo lietotāja vecumu virs 32 gadiem. Šobrīd populārākie galamērķi, neskaitot vidēja attāluma distances Rīgas pilsētas ietvaros, ir Jelgava, Liepāja, Valmiera, Ventspils, Cēsis un Daugavpils.

“Elektroauto ieviešana ir bijis nozīmīgs solis gan Fiqsy biznesa attīstībai, gan elektromobilitātes kustības veicināšanai Latvijā kopumā. Redzam, ka cilvēki kļūst arvien atvērti un aktīvāk izmēģina šo pakalpojumu, neraugoties uz daudzajiem mītiem saistībā ar elektrotransportu, kas vēl jālauž,” saka Māris Avotiņš, Fiqsy Latvija līdzdibinātājs un īpašnieks. “Pēc, nu, jau vairāk kā diviem mēnešiem, kas aizvadīti diendienā sarunājoties ar elektroauto lietotājiem, redzam, ka cilvēki novērtē praktiskos ieguvumus, izmantojot elektrotransportu - bezmaksas stāvvietas lielo pilsētu centros, neierobežoto pārvietošanos pa sabiedriskā transporta joslām un iespēju ērti veikt garo distanču braucienus arī uz citām Latvijas pilsētām.”

Attīsta sadarbību ar uzņēmumiem

Pēdējā mēneša laikā Fiqsy uzsācis sadarbību arī ar dažādiem Latvijas uzņēmumiem. Uzņēmumi var pieteikties Fiqsy pakalpojumu komplektam ar īpašiem nosacījumiem, kas ietver mēnešmaksu pēc faktiski veiktajiem braucieniem ar jebkuru no Fiqsy piedāvātajiem transporta veidiem - elektriskajiem skrejriteņiem, elektroauto vai kravas busiem.

“Arī uzņēmumi kļūst aktīvāki, izmantojot koplietošanas pakalpojumus, saprotot, ka tas ir ne tikai liels izmaksu ietaupījums, bet papildus veids, kā domāt par atbildīga biznesa un ilgtspējas jautājumiem vistiešākajā veidā. Mēs ļoti ceram, ka zaļā mobilitāte kļūs par ikdienu ne tikai mājsaimniecību, bet arī uzņēmumu līmenī,” saka Avotiņš.

Finanšu institūcijas "Altum" Zaļo grantu programmas ietvaros "Fiqsy" ir piesaistījis aizdevumu vairāk nekā 2,4 miljonu apmērā un iegādājies simt "Renault Zoe" elektroautomašīnas. Ar laiku plānots palielināt auto skaitu Rīgā līdz vairākiem simtiem un tad - iziet ārpus Latvijas robežām.

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
aizejošais 11.septembris 2020 16:21
9 0 Atbildēt

Lūdzu datus studijā par F150 vs Zoe

murx 11.septembris 2020 13:32
5 4 Atbildēt

Vai gadījumā nevajadzētu uzlikt kādus ierobežojumus jēdzienam "zaļš". Nu, piemēram, tāpat kā "Latvija" vai "doktordesa". Citādi cilvēki tiek maldināti jau neaptveramos apmēros. Viena tāda grabuļkaste piemēslo pasauli vairāk nekā kārtīgs F-150 ar lielāko benzīnmotoru. Pilnīgi dusmas pārņem. Jaunā paaudze arī kā auni jau skrien līdz pseido elektromobiļu "zaļumam".

Nodokļu maksātājs 11.septembris 2020 15:43
4 0 Atbildēt

Kopā pa LV nobraukti 400tkm, bet ceļa nodoklis 0 eur , varbūt pietiek haļavas?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti