Pierīgas maršrutos biļešu tirdzniecības pārkāpumi konstatēti vairākkārt 11

 

Foto: Publicitātes attēls

Autotransporta Direkcija | 15.septembris 2020 11:21

Šā gada astoņos mēnešos aptuveni 3% no kopumā 1058 reģionālajiem autobusu maršrutiem tika konstatēti biļešu tirdzniecības pārkāpumi.

Pierīgas maršrutos, kas savieno galvaspilsētu ar Jūrmalu, Olaini, Salaspili, Ogri, Tīnūžiem, Baldoni un Vecumniekiem, pārkāpumi tiek konstatēti vairākkārt, tādēļ pastāv risks, ka statistika par sabiedriskā transporta izmantošanas biežumu neatbilst reālajam pieprasījumam, kā rezultātā šajos maršrutos varētu tikt pārskatīts reisu skaits. Kampaņas "Biļete JĀ-ŅEM" ietvaros iedzīvotāji tiek aicināti ņemt biļeti, jo tas ir veids, kā parādīt, ka konkrētais reiss pasažierim būs nepieciešams.

Autotransporta direkcija ir izveidojusi karti ar maršrutiem, kuros šā gada laikā ir konstatēti biļešu tirdzniecības pārkāpumi, piemēram, 71 gadījumā pasažierim nebija izsniegta biļete; 13 gadījumos pasažieriem biļete izsniegta īsi pirms autobusā iekāpa kontrole; astoņos gadījumos pasažieriem nepamatoti izsniegta biļete ar braukšanas maksas atvieglojumiem jeb nulles vērtības biļete; vienā gadījumā autobuss neapstājās, lai uzņemtu kontroli. Kartē melnā krāsā izcelti maršruti, kur pārkāpumi ir konstatēti vairākkārt, un tieši šajos maršrutos nākotnē varētu tiks pārskatīts reisu skaits, samazinot autobusu kursēšanas biežumu vai transportlīdzekļa, kas apkalpo konkrēto reisu, ietilpību.

Papildu informācija pieejama pievienotajā pielikumā. Tāpat pievienoju karti ar maršrutiem, kuros šogad konstatēti pārkāpumi.

 

 
Visi komentāri
 
Draugi 15.septembris 2020 11:27
1 1 Atbildēt

Tā ir sistēma - autobusu šoferi biļetes neizdod "hroniski" vai iedod pasažierim biļeti līdz tuvākam mērķim, pilno summu par braucienu paturot sev, turklāt viņi ir labi psihologi un prot noteikt, kurš pasažieris "varētu sūdzēties", kurš "neko neteiks". Es to par Rīga-Gulbene un otrādi - radiniece bieži brauc pa to maršrutu un viņai tā gadījies ne reizi vien

vot 15.septembris 2020 11:47
3 3 Atbildēt

Maksājiet ar karti kā visi normāli cilvēki un problēmas nav.

650 15.septembris 2020 12:30
1 1 Atbildēt

Jā.Vienkārši iekāpiet maršrutniekā un ar pārējo passažieru starpniecību vienkārši padodiet šoferim karti,vislabāk ar visu Maku.Var arī ari nekāpt-kad durvis atveras,vienkārši iemetiet savu karti mikroautobusa salonā.Tur zinās,ko tālāk darīt.

651 15.septembris 2020 16:46
0 0 Atbildēt

Varat apgūt nedzirdētu triku - pielikt bankas karti pie nolasītāja, ejot garām vadītājam. Saprotams, 650 un viņa gara radinieki to nespēj aptvert, bet tā ir visai vienkārša prasme visiem pārējiem pasažieriem.

650 15.septembris 2020 17:11
0 0 Atbildēt

Pa visu vari velk uz personību iztirzāšanu? Jeb esi varonīgs specĀlists par maršrutnieku kustības vēsturi un patiesā "labuma" plūstamības tēmu?

?? 15.septembris 2020 12:41
1 1 Atbildēt

Šoreiz piekrītu 650. Kas tiem šoferiem algu nemaksā?, viņi zagt nākuši vai strādāt?

650 15.septembris 2020 14:13
0 1 Atbildēt

Jā.Tas tiešām ir interesanti, ka viņi SĀKUŠI.Jau trešo gadu desmitu (laika dzirnas min...), aber lūk 2020tajāJā (jājā) ir konstatēts pats shitas nekaunīgi raffinētais SĀKŠANAS fakts.Cerams, ka (kādam) drīz izdosies arī (vismaz vienreiz) BEIGT. Tram tara ram pam par pam pam,Neko nevar skaidri zināt, (lohiem) atliek vienīgi min...(ets)

Mobilly 15.septembris 2020 12:56
1 0 Atbildēt

Vajag biļeti pirkt ar Mobilly un nevajadzēs ne maku padot, ne biļeti prasīt!

Tā kā tādi dinozauri! Turklāt vilcienā biļetes ir ar 5% atlaidi, ja pērk elektroniski!

?? 15.septembris 2020 13:07
1 0 Atbildēt

Šaubos, ka tantuks pensionārs par tādu Mobilly būs ko dzirdējis - es esmu labticīgs pircējs, pakalpojumu ņēmējs utt., kādēļ man būtu jābaidās ik uz soļa, ka mani apkrāps, iesmērēs vecus pārtikas produktus vai nedos biļeti autobusā?

650 15.septembris 2020 14:19
0 0 Atbildēt

Jā, ēBaijā, var arī ar penzionābomāra bespajPāl omega3 atlaižu kupponu.Dubultu stacijas mezglā visu vasaru reku jau 54m augstu Rampu būvē, maršrutņiki brauks uz rīgu ar Vilcienu,savukārt mašinistus vadīs liepājas autobus parksa (hugo)Boss caur bļuje tooth 6g-ang.Būs ritīgs Bang.

aizejošais 15.septembris 2020 15:49
1 0 Atbildēt

Balvi Rīga - Nordeka - nez kāpēc ar Mobilly nopirkt nevar.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti