TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: KIA hibrīds, kuram uz plašu pircēju ievērību būs jāpagaida (+VIDEO) 28

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 17.septembris 2020 6:40

Jāatzīst, ka arī plug in hibrīdi nav nekādi lētie, tomēr šad un tad parādās automašīnas, kas ar laiku varētu kļūt pirktākas. Šoreiz TV Autoziņas testē vienu tādu auto. Tas ir Kia Xceed plug in hibrīds.

 

Pēc papīriem Kia Xceed PHEV jauda ir tikai 105 zirgspēki, Paātrinājums arī nekas tāds, 11 sekundes līdz simtam. Bet subjektīvi skatoties, mašīna paātrinās un brauc ļoti pieklājīgi. Tas tāpēc, ka Kia kautrīgi slēpj automašīnas pilno jeb sistēmas jaudu. Kopā ar 45 kilovatu elektromotoru tā ir jau 141 zirgspēku, kas caur sešpakāpju divsajūgu transmisiju tiek nogādāti priekšējiem riteņiem.Kia Xceed jau no dabas ir paaugstināts klīrenss, kam gan drīzāk ir dekoratīva vērtība izteikto virsbūves pārkaru dēļ. Taču iebraukt sēņu mežā ar tādu hirbīdi var - aiz saknēm neķersies un apgrieziena rādiuss arī ir negaidīti mazs.Ar elektrību vien Xceed var veikt līdz pat 58 kilometrus, bet degvielas patēriņš, kamēr vien baterijā kaut kas ir, ir kāds nu pienākas modernam plug in hibrīdam - 1,7 l uz 100 km. Vairāk skatieties TV Auto ziņu sižetā. 

 

 
28 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
EV 17.septembris 2020 8:36
17 1 Atbildēt

Elektro auto ir tikai viens pluss un tas pats uz akumulatora!

Benzīna motors nav mīnuss, bet pluss, jo ziemā silti, bet divās kannās benzīna satilpst tik pat daudz enerģijas kā 120kg litija akumulatoru. Plug-IN hibrīds domāts piepilsētas iedzīvotājiem, kam nav jaudīgu elektrības pieslēgumu un kas lādējas no parastā tīkla. Tos lielos akumulatorus ar parasto lādētāju nemaz pa nakti nevar uzlādēt.

Tās bezmaksas stāvvietas un sabiedriskā transporta joslas ir kā bezmaksas siers peļu lamatās. Kad savairosies EV kuplā skaitā, slazts aizcirtīsies!

Passat 17.septembris 2020 9:59
11 2 Atbildēt

Nu bet pēc 50k jau motoram jātaisa kapitālais! Man 1,4 VW motors nobruka uz 65K, bija jāliek uz galda. Ar KIA gan jau savus 300-400k nobrauks.

EV 17.septembris 2020 9:57
10 4 Atbildēt

Ieteiktu tev aiziet ekskursijā uz Dzelzceļa muzeju, lai saprastu, ka jebkura dīzeļa lokomotīve pašos pamatos ir hibrīds. Dīzelis ražo elektrību un elektrība piedzen elektromotorus. Tā kā tas pārejas periods ir ieildzis no 60tajiem gadiem! Hibrīda priekšrocība ir mazajā svarā, jo kā jau teicu, 40litri benzīna = 120kg litija jonu akumulatoru. Hibrīds bremzēšanas enerģiju pārvērš elektrībā, nevis siltumā. Tātad bremzes dilst mazāk kā parastam benzīnniekam. Motora resurss palielinās, jo elektromotori atslogo benzīna motoru. Tātad plīst 2x mazāk kā parasts benzīnnieks.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti