Latvijā 80% iedzīvotāju autoceļu uzturēšanu vasarā vērtē kā labu vai viduvēju 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 21.septembris 2020 13:35

Latvijā 80% iedzīvotāju autoceļu uzturēšanu vasarā vērtē kā labu vai viduvēju, bet ziemā autoceļu uzturēšanu kā labu vai viduvēju vērtē 73% iedzīvotāju, liecina VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) veiktā aptauja, kurā analizēta iedzīvotāju informētība par Latvijas autoceļiem un to uzturēšanu.

LAU pārstāvis Juris Aksels Cīrulis aģentūrai LETA norādīja, ka atbilstoši aptaujas datiem Latvijā 89% iedzīvotāju ikdienā izmanto autoceļus ar asfalta segumu, savukārt 35% no autobraucējiem katru dienu vai vismaz dažas reizes nedēļā brauc pa grants ceļiem.

Pēc aptaujas datiem, 47% iedzīvotāju brauc ar auto katru dienu vai vairākas reizes nedēļā.

Tāpat aptaujā secināts, ka 61% respondentu ikdienā biežāk izmanto valsts autoceļus, bet 75% respondentu kopumā zina vai ir dzirdējuši par autoceļu uzturēšanas prasībām.

Lai pēc iespējas operatīvāk reaģētu uz notiekošo valsts autoceļu tīklā, pagājušajā gadā LAU ir pievienojis jaunu komunikācijas kanālu - mobilo lietotni "Waze", ar kuras palīdzību ikviens var informēt par notiekošo uz valsts autoceļiem, kā arī redzēt aktuālāko informāciju. LAU apstrādā "Waze" saņemtos ziņojumus, kas atbilst autoceļu uzturēšanas specifikai, piemēram, šķērslis uz ceļa, bedre, sabraukts dzīvnieks, pazudusi ceļazīme u.c. 

Salīdzinot ar 2015.gada aptaujas rezultātiem, uz pusi ir pieaudzis to autovadītāju skaits, kuri izmanto "Waze" kā informācijas ieguves kanālu par notiekošajiem autoceļu uzturēšanas darbiem un ar to saistītajiem satiksmes ierobežojumiem, sasniedzot 21%. Tāpat 51% aptaujāto ir pamanījuši LAU tehniku "Waze" vai VAS "Latvijas valsts ceļi" interaktīvajā kartē, kas greiderē grants autoceļus vai remontē bedres u.c. 

Savukārt 71% respondentu, kuri ir autovadītāji un vismaz vienu reizi mēnesī pārvietojas, braucot pie automašīnas stūres, informētību par plānotajiem vai veiktajiem autoceļu uzturēšanas darbiem un ar to saistītajiem ierobežojumiem vērtē kā labu vai viduvēju. Kopumā pusei no aptaujas dalībniekiem ir svarīgi regulāri saņemt informāciju par autoceļu uzturēšanas darbu plānošanu un veikšanu ikdienā.

Aptauju respondentu dzīvesvietās veica tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS. Aptauja tika veikta šogad augustā un tajā piedalījās 1009 respondenti visos Latvijas reģionos.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 21.septembris 2020 13:46
2 6 Atbildēt

Nobalsoja autoceļu pārstāvji.

Nedomāju, ka balsoja citi cilvēki. Jo nevar būt tik daudz debilo, vai bomžu, kuri nav ne reizi aizbraukuši ārzemēs, vai nav braukuši nekur pa Latvijas vidieni.

ar-ko-salīdzina 21.septembris 2020 16:47
0 0 Atbildēt

ja ar Vāciju - mums ir slikti. Ja ar atsevišķiem Ukrainas apgabaliem - mums ir diezgan labi.

gunbox 21.septembris 2020 15:25
0 0 Atbildēt

Atļaušos izlabot drukas kļūdas - > Latvijā 20% iedzīvotāju autoceļu uzturēšanu vasarā vērtē kā labu vai viduvēju, bet ziemā autoceļu uzturēšanu kā labu vai viduvēju vērtē 27% iedzīvotāju...

Par ziemu tad būtu skaidrs - bedres aizsalušas, nelīdzenumi ar pieblietētu ledu izlīdzināti, ceļi kļūst izbraucamāki.

650 21.septembris 2020 15:47
0 0 Atbildēt

Cik % Latvijas iedzīvotāju ir autobraucēji? Cik % Latvijas autobraucēju ir Lohi? Cik % Lohu vispār ir Latvijā?

056 21.septembris 2020 15:48
1 1 Atbildēt

tu esi lohu karalis, tu arī skaiti!

650 21.septembris 2020 16:30
1 0 Atbildēt

es jau domāju,- kapc mums te nav 1majā lapā ikdienas aptauja.. būtu vismaz skaidrība, kuram lietotājvārdam kāds lohproccents

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti